bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet 995C

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet 995C bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vind je de meest geschikte webwinkels en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zodoende tref je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die past in je deskjet 995c in februari 2024. Daarnaast tref je op inktaanbieding.nl tips om goedkoper te printen, specificaties aangaande imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €16,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de deskjet 995c: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Je kunt kiezen uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een populair inktproduct is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Tip: kies voor een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet 995C | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een deskjet 995c? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkHP
Seriedeskjet
Model995c
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste HP DeskJet 995C printerinkt kopen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost je om en nabij de tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk al snel €0,08 – €0,11 per afdruk. Door de aankoop van de de goedkoopste HP DeskJet 995C cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om daar inkt aan te schaffen is meestal nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna bekijk je de meest populaire shops waar je zonder problemen eenvoudig inkt kunt bestellen. Per aanbieder kan je zien of ze navulbare inkt of ook merkinkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een deskjet 995c? In onderstaande opsomming bieden we diverse aanwijzingen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is uitstekend en bespaart tot wel 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage- of gemiddelde kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Overweeg een lettertype als Courier en Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet 995c?

Geeft de computer een melding dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Inkt indicatoren worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en ververs deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet 995C is een zogenoemde inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend bekijk je welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 995c uit de serie deskjet van HP.
 3. Neem een handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal webwinkels als Sneltoner.nl en Printabout.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet 995C CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Briljantblauw of RAL 5017.
HP DeskJet 995C MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Blauwlila en RAL 3014.
HP DeskJet 995C YellowGeelGele inkt voor Okergeel of RAL 1012.
HP DeskJet 995C Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet 995c.

Werkende cartridges voor de deskjet 995c.
Wij hebben onderstaande ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP DeskJet 995C cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vervangen. Hierna staat een handig stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet 995c vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je PC / Mac geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Zet de printerklep open en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en doe de klep weer dicht.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien het allemaal gelukt is wordt het actuele inktniveau getoond. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP DeskJet 995C

Beste HP DeskJet 995C huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet 995c? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een lager vulpercentage en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken soms niet zo is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een afdruk toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Dit soort storingscode is vaak gewoon te negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je leest onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Bekijk of je de juiste kloon cartridge hebt gesteld. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze rijmt met het origineel.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Wanneer dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je het beschermmateriaal los hebt gemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Veel printers werken niet met zwart-wit als 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is niet erg handig. In veel gevallen is dit op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor printen in zwart-wit. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege HP DeskJet 995C cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de deskjet 995c?
Het gros van de multifunctionals beschikken over een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Zodoende heb jij altijd een mooie printafdruk. Soms de HP cartridges er even in en uit halen is slim om te doen. Het systeem vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet 995C bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare producten verkrijgbaar. We hebben het hier over cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij computerwinkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze experts bieden laag geprijsde imitatie artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet 995c?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik is sinds enkele jaren kinderspel. Normaliter detecteert een Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de online portalen van HP. De meest actuele printer drivers voor de deskjet 995c zijn te vinden op de website van HP. Hier tref je daarnaast extra details zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet 995c?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen zijn op te vragen via de website van de verkoper. Vaak voorkomende HP DeskJet 995C storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere HP printersystemen werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet 995c WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Eveneens kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Hoe handig is een printer abonnement?
Vandaag de dag zien we een aantal fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je maandelijks, per kwartaal of wanneer de inkt bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met deze dienst kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat de printer het doet. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van eenvoudig (50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie