bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2400

Direct inkt voor de HP DeskJet D2400 bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl ontdek je de goedkoopste aanbieders en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Online koop je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die passen in de deskjet d2400 in februari 2023. Evenzeer bekijk je op deze pagina slimme bespaartips, details over imitatie inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €12,50.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de deskjet d2400: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt bovendien geheel gevuld. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een prima artikel is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2400 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de deskjet d2400? | Uitleg inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerd2400
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Vanafprijs €€€

Goedkoopste HP DeskJet D2400 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een printje in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,03 – €0,06en met kleur doorgaans €0,10 of nog meer voor een a4. Door het kopen van de goedkoopste HP DeskJet D2400 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is doorgaans nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken wanneer je online inkt bestelt. Dat blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In onderstaand overzicht staan toonaangevende shops waar je zonder problemen direct de juiste inkt kunt vinden. Per website kan je bekijken of ze namaak inkt en/of originele inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een deskjet d2400? Hierna bekijk je een aantal handige slimmigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Kies bijvoorbeeld voor de optie snel-modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans of Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net als deze een tijdje stil staat. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een deskjet d2400?

Ontvang je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet D2400 is een zogeheten inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens achterhaal je welk typenummer geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. In dit geval de d2400 uit de serie deskjet van HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal shops zoals Sneltoner.nl en Mediamarkt.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer gegevens hierover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2400 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Gentiaanblauw en RAL 5023.
HP DeskJet D2400 MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer donkerviolet en RAL 3016.
HP DeskJet D2400 YellowGeelGele inkt voor tinten als Groenbeige en RAL 1018.
HP DeskJet D2400 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet d2400.

Populaire cartridges passend in de deskjet d2400.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die passen in deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2400 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de cartridge te vernieuwen. Hierna staat een praktisch stappenplan waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet d2400 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je PC / Mac zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkast en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het beschermmateriaal er af zoals je kunt lezen in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet D2400

Beste HP DeskJet D2400 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet d2400? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een printje is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen heb je te maken met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Een storing kan je gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Wij plaatsen op deze pagina diverse snelle tips.

 1. Achterhaal of je de goede budget cartridge hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je dikwijls eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Bekijk of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie zodra 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Blijft de printer een error geven? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet D2400 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet d2400?
Veel apparaten gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges ontdoen van stof is slim om te doen. Het systeem laat het automatisch weten als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2400 opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen in de handel. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Daarnaast kan je dit ook laten uitvoeren door computerwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze experts faciliteren goedkope namaak artikelen en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de deskjet d2400?
Een printapparaat voorzien van nieuwe software is niet heel complex meer. Normaliter detecteert een windows of Mac computer je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. De meest recente versie vind je op de download- en supportpagina van HP. De beste printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet d2400 staan voor je klaar op de website van HP. In het downloadcentrum check je bovendien aanvullendeinformatie zoals een gebruiksaanwijzing, tips m.b.t. het onderhoud en advies over storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een deskjet d2400?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. De printer laat foutcodes zien. Zulke error-codes worden verder toegelicht via de klantenondersteuning van de ontwikkelaar. Veel voorkomende HP DeskJet D2400 storingen zijn; geen inkt, printkop fout, reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, cartridgeprobleem, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet d2400 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Op dit moment zien we steeds meer fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. Ze sturen dan per 4 weken, per kwartaal of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Zodoende zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer altijd bruikbaar is. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van goedkoop (tientallen prints per maand) tot het zakelijke aanbod (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie