bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2460

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet D2460 bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker tref je de beste aanbieders en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners voor elke printer. Online vergelijk je direct goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet d2460 in februari 2024. Daarbovenop doorzoek je op inktaanbieding.nl handige printer tips, info m.b.t. namaak inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges kan je bestellen vanaf €13,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet d2460: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor klooninkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een prima artikel is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2460 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de deskjet d2460? | Uitleg inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelnummerd2460
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet D2460 printerinkt kopen (februari 2024)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost al snel €0,04 – €0,06 en een full-color rond de €0,10 of nog meer voor een print. Wanneer je kiest voor de goedkoopste HP DeskJet D2460 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is bijna altijd een dure aangelegenheid. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is vooral het geval voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder check je de beste webwinkelswaar je moeiteloos en direct de juiste inkt kan bestellen. Per winkel laten we zien of ze huismerk inkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog voordeliger printen met de deskjet d2460? In het volgende schema vind je een aantal slimmigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en je bespaart tot wel 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld conceptmodus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ecofont Sans en Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt is geschikt voor de deskjet d2460?

De berichtje dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet D2460 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Kijk allereerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Hierna zoek je uit welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Zoals d2460 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de meeste webshops zoals Officesavers en Office Centre vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn scherp geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer informatie vind je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2460 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Ultramarijn blauw en RAL 5021.
HP DeskJet D2460 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Signaalviolet of RAL 3004.
HP DeskJet D2460 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Beige of RAL 1015.
HP DeskJet D2460 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet d2460.

Populaire cartridges voor in een deskjet d2460.
Wij hebben deze geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2460 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Hierna plaatsen we een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet d2460 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je windows of mac PC zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de printerkap en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder de tape zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP DeskJet D2460

Beste HP DeskJet D2460 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet d2460? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk cartridge
Bij sommige printers heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Deze melding kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? We bieden in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Bekijk of je de juiste huismerk cartridge hebt gekocht.Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze strookt met het origineel.
 2. Start de printer opnieuw. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Kijk of je het plasticje weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Een deel van de printers werken niet met zwart-wit in het geval dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Er zijn echter wel simpele hacks. Start met het kiezen voor zwart-wit. Geen effect? Plak wat schilderstape over op het plastic venstertje van de lege HP DeskJet D2460 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de deskjet d2460?
Nieuwe printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Maandelijks de HP cartridges even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. De software zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2460 navullen?
Er bestaan unieke navulbare patronen te koop. Dat zijn zogenaamde hervulbare patronen die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. In veel gevallen wordt dit ook gedaan door organisatie die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze specialisten verstrekken voordelige huismerken in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet d2460?
Een printapparaat opstarten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Meestal detecteert een Mac of windows PC de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je via de bijgeleverde CD van HP. De meest actuele printer drivers voor je deskjet d2460 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina check je bovendien relevante assistentie zoals een gebruikershandleiding, tips voor reinigen en hulp bij netwerkproblemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een deskjet d2460?
Een printerstoring is ongewenst maar is soms makkelijk op te lossen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd via de website van de verkoper. Irritante HP DeskJet D2460 storingen zijn; reiniging, geen wifi, vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De tegenwoordige HP (multifunctionele) printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De deskjet d2460 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Bovendien kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we steeds meer leveranciers waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan elke 8 weken, om de zoveel maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken beschik je altijd over voldoende inkt en heb je zekerheid dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (25 prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie