bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2560

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet D2560 bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl vergelijk je de voordeligste webshops en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Middels onze tools bestel je vlug goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en niet te vergeten zwarte inkt die compatibel zijn met de deskjet d2560 in januari 2023. Eveneens lees je hieronder tips om goedkoper te printen, informatie inzake imitatie inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €14,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d2560: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is veel voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Advies: kies voor een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet D2560 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is geschikt voor de deskjet d2560? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modeld2560
Categorie printerInkjet
Populaire cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Vanafprijs €€€

Goedkoopste HP DeskJet D2560 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost je tegenwoordig €0,05 – €0,06 en een gekeurde al gauw €0,08 – €0,11 per printje. Dankzij de goedkoopste HP DeskJet D2560 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal onnodig duur. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder bekijk je de meest populaire webwinkelswaar je zonder gedoe direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per leverancier beschrijven we of ze navulbare inkt en/of originele inkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Voordelig printen met de deskjet d2560? In de box hieronder check je een aantal handige trucs om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage- of gemiddelde kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont en Times New Roman.
 • Print dubbelzijdig. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een deskjet d2560?

Zie je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Belangrijk: Deze meldingen zijn een schatting. Je kunt dit gerust even afwachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang pas wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet D2560 betreft een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Daarna zoek je uit welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan d2560 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal webshops zoals replacedirect en Office Centre kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2560 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Hemelsblauw of RAL 5012.
HP DeskJet D2560 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Zalmrood en RAL 3022.
HP DeskJet D2560 YellowGeelGele inkt voor o.a. Narcissengeel of RAL 1033.
HP DeskJet D2560 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet d2560.

Relevante cartridges voor in een deskjet d2560.
Wij hebben de volgende ontdekt die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2560 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de cartridge te vernieuwen. Onderstaand is er een handig stappenplan met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges deskjet d2560 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC toont je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de printerkast en verwijder het lege patroon. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Haal het plastic eraf zoals je kunt zien op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Inktcontrole

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-HP DeskJet D2560

Beste HP DeskJet D2560 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet d2560? Dan bestel je nieuwe inkt. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele merkinkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en zijn fors goedkoper. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Af en toe komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit type waarschuwing kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? In dat geval vind je verderop nog een aantal tips.

 1. Begin met kijken of je de goede budget cartridge hebt aangeschaft. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het beschermkapje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe los ik dat op?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit wanneer de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Begin met het instellen van de printer op zwart-wit. Geen effect? Plak wat schilderstape over over het venster van de lege HP DeskJet D2560 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet d2560?
Een aanzienlijk aantal printers draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Op deze manier blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges schoonmaken draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat geeft aan als het nodig is om te reinigen. Ook in de standby-modus zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2560 hervullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen in voorraad. Dat zijn hervulbare cartridges / toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. In de regel kan je dit ook laten uitvoeren door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven verstrekken betaalbare huismerk artikelen in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de deskjet d2560?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren is niet heel complex meer. Normaliter detecteert jouw windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Vergeet echter niet de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je op het gebruikersportaal van HP. De populairste printer drivers voor een deskjet d2560 zijn te downloaden op de website van HP. Op de service- en updates pagina vind je bovendien relevante assistentie als handleidingen, tips voor het installeren en hulp bij netwerkproblemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet d2560?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen zijn te benaderen via de klantenondersteuning van de leverancier. Vervelende HP DeskJet D2560 storingen zijn; geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers hebben Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet d2560 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kunnen er ook prints gemaakt worden via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden een aantal merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een nieuwe voordelige cartridge. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25-50 prints per maand) tot grote abonnementen (honderden prints per maand).

Plaats een reactie