bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D4360

Direct inkt voor de HP DeskJet D4360 bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl check je de beste webwinkels en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op die manier ontdek je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en key (zwarte) inkt die werken in een deskjet d4360 in februari 2023. Ook ontdek je hieronder handige printer tips, info inzake imitatie inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €17,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d4360: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Een veel besteld inktproduct is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet D4360 | Besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de deskjet d4360? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt kopen | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerd4360
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste HP DeskJet D4360 printerinkt kopen (februari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld €0,03 – €0,06en in kleur gemiddeld €0,10 of nog meer voor een a4. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP DeskJet D4360 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is doorgaans nogal duur. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna vind je toonaangevende online aanbieders waar je op een gebruiksvriendelijke manier vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per verkooppunt laten we zien of ze navulbare inkt en/of originele inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de deskjet d4360? In het volgende schema kan je aan de slag met diverse aanwijzingen zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is relatief duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de deskjet d4360?

Geeft de computer een berichtje dat de inkt vervangen moet worden? Tip: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang pas wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet D4360 is een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Hierna informeer je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat d4360 uit de serie deskjet van HP.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse online aanbieders als 112supplies en Inktbaas.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D4360 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Pastelblauw of RAL 5018.
HP DeskJet D4360 MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer donkerviolet en RAL 3028.
HP DeskJet D4360 YellowGeelGele inkt voor tinten als Zandgeel en RAL 1002.
HP DeskJet D4360 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de deskjet d4360.

Toepasbare cartridges voor in een deskjet d4360.
Wij hebben onderstaande gekozen die in jouw printer passen.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 337XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D4360 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verwisselen. Hieronder is er adviezen waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges deskjet d4360 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De printer of PC laat een popup zien welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het plakkertje zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet D4360

Beste HP DeskJet D4360 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw deskjet d4360? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele soms niet zo is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit van een printje is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dat komt omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges koopt. Dit soort foutmelding wegklikken en doorgaan met printen. Lukt printen dan alsnog niet? Dan vind je hierna nog een aantal tips.

 1. Bekijk of je de juiste budget cartridge hebt gekocht.Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Loop nog eens na of je het dopje / plastic hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers weigeren zwart-wit te printen indien een andere kleur op is. Dat is erg vervelend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Stel de printer allereerst in op enkel zwart-wit afdrukken. Blijft de printer een error geven? Plak een stuk donker plakband over het venster van de lege HP DeskJet D4360 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet d4360?
Een groot deel van de all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Soms de HP cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D4360 navullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen voor handen. Dit zijn speciale patronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In veel gevallen kan je het hervullen ook uitbesteden aan shops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze bedrijven bieden budget kloon producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de deskjet d4360?
Jouw printer op de juiste manier installeren kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak detecteert een Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Randvoorwaarde is wel het installeren van de bijbehorende printersoftware. Dat kun je downloaden via de downloadpagina van HP. De geldige printer drivers voor je deskjet d4360 vind je op de website van HP. In het supportcenter biedt de leverancier daarnaast handige assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de deskjet d4360?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de informatiefolders van de fabrikant. Ongemakkelijke HP DeskJet D4360 storingen zijn; geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, printkop fout, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, wil niet printen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers hebben draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet d4360 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Tevens kunnen er ook prints gemaakt worden via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan om de paar weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige cartridge. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie