bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D5500

Snel en voordelig inkt voor de HP DeskJet D5500 bestellen en laten thuisbezorgen? Op deze website ontdek je de goedkoopste webwinkels en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende ontdek je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte inkt die bedoeld zijn voor de deskjet d5500 in februari 2023. Verder bieden wij via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, adviezen omtrent huismerk-inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €17,75.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet d5500: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is stukken goedkoper en bevat meer inkt. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Een prima patroon is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Advies: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet D5500 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt past in de deskjet d5500? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerd5500
Type printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Prijsindicatie

Goedkoopste HP DeskJet D5500 printerinkt bestellen (februari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost al snel €0,03 – €0,06en een print met kleur doorgaans €0,10 per a4. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste HP DeskJet D5500 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is bijna altijd nogal duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de lijst hieronder tref je de meest bekende shops waar je zonder problemen binnen enkele minuten inktpatronen kunt bestellen. Per verkoper laten we zien of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de deskjet d5500? In de box hieronder communiceren we belangrijke tips zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor imitatie inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart op deze manier al gauw 50%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Courier en Calibri.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de deskjet d5500?

Geeft de computer een bericht dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en zet deze er pas in wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet D5500 betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Begin met het bekijken welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend informeer je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Controleer het cartridgenummer of fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op het printertype. Voor jouw printer is dat d5500 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij verschillende shops zoals inktcartridge store en Mediamarkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer details daarover vind je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D5500 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Kobaltblauw of RAL 5018.
HP DeskJet D5500 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Lichtroze en RAL 3031.
HP DeskJet D5500 YellowGeelGele inkt voor Verkeersgeel en RAL 1013.
HP DeskJet D5500 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet d5500.

Werkende cartridges voor een deskjet d5500.
We hebben diverse ontdekt die in jouw printer passen.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D5500 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Hieronder zetten we een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet d5500 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je windows of mac PC laat een popup zien welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi ze niet weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het beschermmateriaal zoals dit wordt aangegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet D5500

Beste HP DeskJet D5500 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet d5500? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Een waarschuwing kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je leest hierna een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de goede imitatie cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en check of deze in lijn is met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Achterhaal of je het ontluchtingslabel hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe los ik dat op?
Meerdere printer schakelen de zwart-wit functie uit zodra 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak wat schilderstape over over het venstertje van de lege HP DeskJet D5500 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet d5500?
Een aanzienlijk aantal printproducten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Zo nu en dan uw HP cartridges er even in en uit halen kan ook helpen. Het systeem heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de slaapstand zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D5500 bijvullen?
Er zijn speciale navulbare items te koop. We hebben het hier over cartridges of toners die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal kan je dit ook laten doen bij winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties faciliteren betaalbare kloon producten of dure originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een deskjet d5500?
Jouw all-in-one printer installeren en klaar maken voor gebruik gaat vandaag de dag erg eenvoudig. In de regel detecteert een Mac of windows computer de aangesloten printer vanzelf al. Het snelst gaat dit met behulp van de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van HP. De betrouwbare printer drivers voor de deskjet d5500 zijn te vinden op de website van HP. Op de update- en service pagina download je daarnaast bijkomende info zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet d5500?
Een printerstoring is ongewenst en komt nooit gelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes zijn op te vragen via handleidingen en via de klantenservice. Ongemakkelijke HP DeskJet D5500 storingen zijn; printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige HP printersystemen beschikken over draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dat wil zeggen dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet d5500 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evenzeer kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig een aantal printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch maandelijks, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige cartridge. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat de printer 100% zeker werkt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot grote abonnementen (honderden prints per maand).

Plaats een reactie