bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D5560

Zonder gedoe inkt voor de HP DeskJet D5560 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker ontdek je de bekendste leveranciers en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Zo koop je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en uiteraard ook zwarte inkt die werken in een deskjet d5560 in januari 2023. Daarbovenop doorzoek je op deze pagina handige printer tips, info inzake klooncartridges en technische specificaties.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €18,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d5560: Zwart, Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Roze (Magenta).
 • Er zijn grofweg 2 opties: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en bevat meer inkt. Je bespaart al snel 55%.
 • Een uitstekend inktpatroon is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet D5560 | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is de juiste inkt voor de deskjet d5560? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerd5560
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€

Goedkoopste HP DeskJet D5560 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig €0,05 en met kleur om en nabij de €0,10 of nog meer voor een afdruk. Door het kopen van de goedkoopste HP DeskJet D5560 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor een inktpatroon is meestal erg duur. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema bekijk je populaire online leveranciers waar je zonder gedoe eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt zie je of ze namaak inkt of ook merkinkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de deskjet d5560? In de volgende lijst vind je handige adviezen die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als printen in concept. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont of Calibri.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt past in de deskjet d5560?

Geeft de computer een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Goed om te weten: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Wacht dus altijd even af met vervangen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en vervang de inkt pas wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP DeskJet D5560 is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op het printertype. Zoals d5560 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende aanbieders zoals 123inkt en Staples vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie bieden we verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D5560 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Kobaltblauw of RAL 5005.
HP DeskJet D5560 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Purperrood of RAL 3016.
HP DeskJet D5560 YellowGeelGele inkt voor o.a. Grijsbeige of RAL 1005.
HP DeskJet D5560 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet d5560.

Erkende cartridges passend in de deskjet d5560.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die in jouw printer passen.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D5560 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan wordt het tijd om de cartridge te vervangen. Hierna lees je een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet d5560 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De software op de PC toont je welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Dump ze niet in de container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals dit wordt aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP DeskJet D5560

Beste HP DeskJet D5560 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw deskjet d5560? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, wat bij de originele vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk cartridge
Misschien laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Zo’n storingscode kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? We bieden hierna een aantal quick fixes.

 1. Onderzoek of je de goede kloon cartridge hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze strookt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het dopje / plastic hebt losgemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie indien een andere kleur op is. Dit is frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Geen effect? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege HP DeskJet D5560 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de deskjet d5560?
Een groot deel van de apparaten passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de HP cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je printer laat het automatisch weten als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet D5560 bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. We hebben het hier over navulbare toners / cartridges die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij winkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze bedrijven bieden budget huismerkproducten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet d5560?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken kost gelukkig niet veel tijd. Normaliter detecteert jouw Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de downloadpagina van HP. De populairste printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet d5560 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina download je bovendien aanvullendeinfo zoals instructies, tips voor reinigen en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet d5560?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes kun je achterhalen op het gebruikersportaal van de verkoper. Ongemakkelijke HP DeskJet D5560 storingen zijn; reiniging, geen wifi, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, langzaam, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste HP scanners en printers verschaffen Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit heeft als voordeel dat ze ook werken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet d5560 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Daarnaast kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan verschillende merken die een inkt-abonnement aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, om de paar maand of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie