bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2100

Inkt voor de HP DeskJet F2100 bestellen en laten bezorgen aan huis? Op deze website vergelijk je de betrouwbaarste webshops en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Online vind je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet f2100 in december 2023. Verder lees je op onze site tips om goedkoper te printen, details betreffende namaak inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €18,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de deskjet f2100: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor HP DeskJet F2100 | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de deskjet f2100? | Uitleg inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkHP
Printerseriedeskjet
Modelnummerf2100
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F2100 printerinkt kopen (december 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de een paar cent en een afdruk met kleur al gauw €0,10 of nog meer voor een afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste HP DeskJet F2100 cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is meestal erg duur. Het is vaak extra voordelig wanneer je online inkt bestelt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel bekijk je de grote online aanbieders waar je gebruiksvriendelijk gemakkelijk de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder tonen we of ze hervulbare inkt en/of originele producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de deskjet f2100? In de box hieronder check je een aantal handige tricks die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor klooninkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart tot wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie snelle modus. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco of Brush Script.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt past in de deskjet f2100?

De notificatie dat dat het inktniveau laag is? Belangrijk: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet F2100 betreft een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Aansluitend check je welk type je nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Controleer het cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de f2100 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij diverse online leveranciers als Go4inkt en Staples kan je ook huismerk-inkt vinden. Dit is scherper geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2100 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Parelmoer blauw en RAL 5026.
HP DeskJet F2100 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Oxyderood of RAL 3017.
HP DeskJet F2100 YellowGeelGele inkt voor met name Maisgeel of RAL 1013.
HP DeskJet F2100 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de deskjet f2100.

Populaire cartridges voor in een deskjet f2100.
Onze expert heeft de volgende achterhaald die passen in deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2100 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verwisselen. Onderstaand bieden wij een handige uitleg zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet f2100 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De PC zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals geïnstrueerd in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Indien alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet F2100

Beste HP DeskJet F2100 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw deskjet f2100? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft een groter inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit navullen gebeurt vaak door betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht laat de printer een foutmelding zien bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Dit type foutcode kan je gewoon negeren. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen verderop een aantal quick fixes.

 1. Kijk of je de juiste imitatie cartridge hebt aangeschaft. Schrijf het modelnummer op en kijk of deze klopt met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je de beschermingstape helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat kan ik doen?
Sommige printers printen geen zwart-wit als een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor puur zwart-wit printing. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege HP DeskJet F2100 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f2100?
Nieuwe printers passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma blijft de printer mooie afdrukken maken. Zo nu en dan uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. Je apparaat geeft aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2100 navullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items die je kunt kopen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans kan je het navullen ook laten doen bij shops die hier ervaring mee hebben. Deze shops bieden goedkope huismerkproducten en geen originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de deskjet f2100?
Een printapparaat aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Vaak herkent jouw windows PC of Mac de nieuwe printer direct. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via het downloadcentrum van HP. De populairste printer drivers voor de deskjet f2100 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op de downloadpagina check je voorts aanvullendespecificaties zoals de handleiding, reinigingstips en hulp bij netwerkproblemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de deskjet f2100?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de klantenondersteuning en via supportmedewerkers. Veel voorkomende HP DeskJet F2100 storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige HP (multifunctionele) printers bieden je draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot pluspunt is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De deskjet f2100 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Eveneens kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden meerdere aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Ze sturen dan om de paar weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van goedkoop (75 prints per maand) tot exclusief (honderden prints per maand).

Plaats een reactie