bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2420

Goedkope inkt voor de HP DeskJet F2420 bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker ontdek je de beste leveranciers en kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Op deze manier check je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een deskjet f2420 in februari 2024. Verder lees je op deze pagina slimme bespaartips, details betreffende klooncartridges & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €14,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet f2420: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is lager geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een prima product is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Onze tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Spring direct naar: Webshops met goedkoopste inkt voor HP DeskJet F2420 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een deskjet f2420? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerf2420
Type printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP DeskJet F2420 printerinkt bestellen (februari 2024)

Printen is niet goedkoop. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je circa €0,05 – €0,06 en eentje met kleuren rond de €0,10 of nog meer voor een print. Door de aankoop van de de goedkoopste HP DeskJet F2420 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om inkt in te kopen is bijna altijd erg duur. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel tref je populaire aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk gemakkelijk inkt kunt bestellen. Per verkooppunt laten we zien of ze hervulbare inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een deskjet f2420? In het volgende schema bieden we een aantal foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart tot wel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie eco-stand. Dit zorgt voor een wat lichtere print, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik hebben voor de deskjet f2420?

Krijg je een notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Tip: Deze popups zijn een schatting. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en verwissel deze direct wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet F2420 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend onderzoek je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Kijk naar het cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de f2420 uit de serie deskjet van HP.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij een aantal aanbieders zoals Sneltoner.nl en Inkt-bestellen.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Meer gegevens hierover check je verderop.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2420 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Duifblauw en RAL 5013.
HP DeskJet F2420 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Bruinrood en RAL 3032.
HP DeskJet F2420 YellowGeelGele inkt voor met name Briljantgeel of RAL 1020.
HP DeskJet F2420 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de deskjet f2420.

Geschikte cartridges voor de deskjet f2420.
Wij hebben deze geselecteerd die in jouw printer passen.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2420 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan kan je beginnen met de cartridge te verversen. Hieronder staat een praktisch stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet f2420 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De software op de PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals je kunt zien in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Wanneer je de stappen juist uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP DeskJet F2420

Beste HP DeskJet F2420 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw deskjet f2420? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, kan in verhouding meer printjes maken en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor inkt van het merk zelf.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn officiele merkartikelen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt geregeld door derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De afdruk is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Issues bij het installeren van een huismerk cartridge
Zo nu en dan zul je een foutmelding krijgen bij het installeren van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges gebruikt. Deze foutmelding kan je negeren en wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Wij plaatsen verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Begin met kijken of je de geschikte imitatie cartridge in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze in lijn is met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Vervolgens wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Bekijk of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is zeer frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege HP DeskJet F2420 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de deskjet f2420?
De meeste apparaten hebben een intern reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw HP cartridges schoonmaken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je printer laat een popup zien wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2420 navullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten die je kunt kopen. Dit zijn concreet inktpatronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Meestal wordt dit ook gedaan door printwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten verstrekken laag geprijsde namaak producten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet f2420?
Printers en scanners installeren en klaar maken voor gebruik doet iedereen eenvoudig zelf. Over het algemeen herkent een windows laptop of Mac je printer binnen enkele seconden. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De erkende printer drivers die geschikt zijn voor de deskjet f2420 zijn te vinden op de website van HP. Daar download je voorts handige assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet f2420?
Een printerstoring is frustrerend en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Deze foutmeldingen zijn te benaderen via de informatiefolders van de leverancier. Vervelende HP DeskJet F2420 storingen zijn; vastgelopen papier, reiniging, printkop fout, geen inkt, geen wifi, cartridgeprobleem, wil niet scannen, wil niet printen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De tegenwoordige HP scanners en printers beschikken over Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je overal in huis kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet f2420 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we een aantal merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je 4 wekelijks, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Zodoende beschik je altijd over voldoende inkt en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van voordelig (25 prints per maand) tot exclusief (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie