bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F2423

Direct inkt voor de HP DeskJet F2423 bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de goedkoopste aanbieders en forse kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zodoende vind je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en key (zwarte) inkt die compatibel zijn met de deskjet f2423 in januari 2023. Evenzeer vind je op deze website slimme bespaartips, adviezen m.b.t. namaak inkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges vind je al vanaf €14,25.
 • Beschikbare kleuren voor de deskjet f2423: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 55%.
 • Een bekend inktproduct is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F2423 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Wat is de juiste inkt voor de deskjet f2423? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt kopen | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelf2423
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste HP DeskJet F2423 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je om en nabij de €0,05 – €0,06 en een gekeurde rond de €0,10 voor een a4. Dankzij de goedkoopste HP DeskJet F2423 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is vaak aan de prijs. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder bekijk je populaire online aanbieders waar je gerust eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier zie je of ze alternatieve inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de deskjet f2423? In het volgende schema communiceren we handige foefjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart tot wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel printen. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als er niet geprint wordt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een deskjet f2423?

Ontvang je een notificatie dat de inkt op is? Tip: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en ververs deze zodra de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP DeskJet F2423 is een zogenoemde inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Dan is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan f2423 uit de serie deskjet van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij diverse webshops zoals 112supplies en Totaalinkt.shop vind je vaak een huismerk-alternatief. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en beschikken over meer printvermogen. Meer details tref je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F2423 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Waterblauw en RAL 5019.
HP DeskJet F2423 MagentaRozeRoze inkt voor met name Oxyderood en RAL 3016.
HP DeskJet F2423 YellowGeelGele inkt voor Citroengeel of RAL 1018.
HP DeskJet F2423 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet f2423.

Erkende cartridges passend in de deskjet f2423.
We hebben diverse gevonden die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F2423 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de cartridge te vernieuwen. Hieronder plaatsen we een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges deskjet f2423 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De software op de PC geeft aan welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het plakkertje er af zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat het allemaal gelukt is geeft de printer het huidige inktniveau aan. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP DeskJet F2423

Beste HP DeskJet F2423 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw deskjet f2423? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als inkt van het merk zelf.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door gespecialiseerde organisaties en zijn fors goedkoper. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met officiële inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk cartridge
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Een dergelijke storingscode kan je gewoon wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Dan vind je op deze pagina een aantal quick fixes.

 1. Kijk allereerst of je de juiste namaak cartridge in huis hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze in lijn is met het origineel.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je misschien eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Pas daarna wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer nog eens of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Sommige printers weigeren zwart-wit te printen op het moment dat 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over op de inhoudsindicator van de lege HP DeskJet F2423 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de deskjet f2423?
Nieuwe multifunctionals draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door deze werking blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Het systeem indiceert als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet F2423 hervullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen verkrijgbaar. We bedoelen dan speciale patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Doorgaans kan je dit ook laten doen bij printshops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten werken met budget huismerkproducten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet f2423?
Je all-in-one apparaat aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Normaliter detecteert jouw windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Het snelst gaat dit met behulp van de relevante printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de bijgeleverde CD van HP. De erkende printer drivers voor de deskjet f2423 zijn te downloaden op de website van HP. In het supportcenter download je daarnaast uitgebreide assistentie zoals een gebruiksaanwijzing, onderhoudstips en hulp bij netwerkproblemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet f2423?
Een printerstoring is irritant en kan zorgen voor de nodige stress. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Deze foutmeldingen zijn op te zoeken op het gebruikersportaal van de fabrikant. Irritante HP DeskJet F2423 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele HP all-in-one printers beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De deskjet f2423 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evengoed kunnen er ook prints gemaakt worden met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Vandaag de dag zien we meer en meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan 4 wekelijks, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Zodoende zit je nooit zonder inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie