bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet F4185

Online inkt voor de HP DeskJet F4185 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker tref je de goedkoopste webshops en kortingsacties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Online scoor je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die geldig zijn voor de deskjet f4185 in september 2023. Eveneens ontdek je via onze specialisten tips om te besparen op de printkosten, adviezen over klooncartridges & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges bestel je al vanaf €13,00.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet f4185: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een populair patroon is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Advies: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet F4185 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is geschikte inkt voor de deskjet f4185? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriedeskjet
Modelnummerf4185
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste HP DeskJet F4185 printerinkt kopen (september 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost je circa tussen de 1 en 6 eurocent en een afdruk met kleur om en nabij de €0,10 voor een afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste HP DeskJet F4185 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd nogal duur. Je kunt veel geld besparen als je het online koopt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema tref je erkende webshopswaar je probleemloos snel inkt kunt bestellen. Per website zie je of ze namaak inkt of ook merkinkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Besparen op de kosten van een deskjet f4185? In het lijstje hierna bieden we meerdere handigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor huismerk inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is relatief duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Kies bijvoorbeeld voor de optie draft mode. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de deskjet f4185?

Krijg je een berichtje dat de inkt op is? Goed om te weten: Deze meldingen zijn een schatting. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en zet deze er pas in zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP DeskJet F4185 is een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Kijk allereerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Aansluitend onderzoek je welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. In dit geval de f4185 uit de serie deskjet van het merk HP.
 3. Kijk in de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de bekende webwinkels als Inktshop.nl en Vikingdirect.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Doorgaans gunstig geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover tref je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet F4185 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Waterblauw of RAL 5017.
HP DeskJet F4185 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Briljant lichtrood of RAL 3004.
HP DeskJet F4185 YellowGeelGele inkt voor met name Koolzaadgeel of RAL 1011.
HP DeskJet F4185 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de deskjet f4185.

Relevante cartridges voor o.a. de deskjet f4185.
Wij hebben de volgende geselecteerd die passen in deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet F4185 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Start dan het proces om de cartridge te wisselen. Onderstaand vind je een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges deskjet f4185 vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De PC geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkast en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het plakkertje er af zoals je kunt lezen in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet F4185

Beste HP DeskJet F4185 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw deskjet f4185? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De afdrukkwaliteit komt overeen met standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Bij sommige printers komt er een bericht met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges toepast. Deze foutcode wegklikken en doorgaan met printen. Blijft de printer foutcodes geven? Je treft op deze pagina nog een aantal tips.

 1. Achterhaal of je de goede imitatie cartridge hebt liggen. Vind uit welk modelnummer het is en check of deze hetzelfde is als de originele inkt.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Achterhaal of je het plasticje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Behoorlijk irritant. In veel gevallen is dit op te lossen. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape over de sensor van de lege HP DeskJet F4185 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de deskjet f4185?
Een aanzienlijk aantal all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Zo nu en dan uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je machine laat het automatisch weten wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP DeskJet F4185 hervullen?
Op de markt zijn navulbare artikelen voor handen. We bedoelen dan inktpatronen die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook wordt dit ook gedaan door ondernemers die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels geven betaalbare huismerk artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de deskjet f4185?
Jouw printer gebruiksklaar maken gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Normaal gesproken herkent jouw windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via de downloadpagina van HP. De populairste printer drivers voor de deskjet f4185 staan vermeld op de website van HP. Hier biedt de leverancier voorts uitgebreide informatie als handleidingen, reinigingstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de deskjet f4185?
Een printerstoring is ongewenst en kan voor veel problemen zorgen. De printer laat foutcodes zien. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht op het gebruikersportaal van de fabrikant. Irritante HP DeskJet F4185 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, printkop fout, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste HP scanners en printers werken met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dit houdt in dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De deskjet f4185 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
De laatste jaren zien we meer en meer merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je elke 8 weken, per kwartaal of wanneer het inktpatroon bijna op is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van een lage prijs (100 prints per maand) tot exclusief (500 prints per maand).

Plaats een reactie