bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Laserjet 2100TN

Snel en voordelig inkt voor de HP Laserjet 2100TN bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker check je de betrouwbaarste winkels en kortingsacties voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools bekijk je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de laserjet 2100tn in oktober 2021. Eveneens ontdek je via onze experts tips om goedkoper te printen, details omtrent voordelen + nadelen van huismerk en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners worden al aangeboden vanaf €46,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de laserjet 2100tn: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Je bespaart tot wel 65%.
 • Een bekend inktpatroon is de HP 96A (C4096A) toner zwart.
 • Tip van de expert: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkoppelingen: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Laserjet 2100TN | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt kan ik gebruiken in een laserjet 2100tn? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserielaserjet
Model2100tn
Soort printerLaser
Vaak gekozen tonerHP 96A (C4096A) toner zwart
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste HP Laserjet 2100TN printerinkt bestellen (oktober 2021)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk om en nabij de €0,15 per printje. Door te kiezen voor de goedkoopste HP Laserjet 2100TN toners bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is vaak een dure aangelegenheid. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht staan erkende aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk snel jouw patronen kunt kopen. Per webshop noteren we of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de laserjet 2100tn? In onderstaande opsomming bieden we handige truukjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd klooninkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart tot wel 55%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de laserjet 2100tn?

Geeft de computer een seintje dat de inktvoorraad op is? Opletten: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Vervang nooit direct de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Laserjet 2100TN is een zogeheten laserprinter. Hij print op basis van toners. Kijk allereerst welke kleur vervangen moet worden. Vervolgens vergelijk je welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Google op het specifieke printernummer. Denk dan aan 2100tn uit de serie laserjet van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij de bekende online leveranciers als Easy-ink en Totaalinkt.shop worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn voordeliger en hebben meer volume (inhoud). Meer details tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP Laserjet 2100TN CyaanBlauwBlauwe inkt voor Verblauw en RAL 5014.
HP Laserjet 2100TN MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Pastelviolet en RAL 4002.
HP Laserjet 2100TN YellowGeelGele inkt voor tinten als Groenbeige en RAL 1023.
HP Laserjet 2100TN Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inkttoners voor de laserjet 2100tn.

Populaire toners voor de laserjet 2100tn.
Onze expert heeft de volgende achterhaald die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 96A (C4096A) toner zwart
 2. 2x HP 96A (C4096A) toner zwart


Voordelige HP Laserjet 2100TN toner vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan wordt het tijd om de toner te plaatsen. Hieronder lees je een praktisch stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners laserjet 2100tn vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De software op de PC toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude toner verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het transparante zegel zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer zetten

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printer.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je de stappen juist uitgevoerd hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP Laserjet 2100TN

Beste HP Laserjet 2100TN huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw laserjet 2100tn? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Namaak inkt is tot het maximale niveau vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit is zo goed als hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk toner
Wellicht krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP wil dat jij als consument hun merktoners plaatst .Dit soort foutcode kan je negeren en wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? In dat geval vind je in de bijgaande opsomming een aantal quick fixes.

 1. Achterhaal of je de goede imitatie toner hebt gesteld. Zoek uit welk modelnummer erop staat en ga na of deze matcht met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Bij nieuwere printers moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Sommige printers blokkeren de zwart-wit functie in het geval dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is erg vervelend. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op het plastic venstertje van de lege HP Laserjet 2100TN toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de laserjet 2100tn?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals beschikken over een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw HP toners ontdoen van stof is ook aan te raden. Je model toont je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP Laserjet 2100TN hervullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen voor handen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Ook kan je het navullen ook laten doen bij winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze shops geven budget huismerk artikelen of dure originele HP toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de laserjet 2100tn?
Je all-in-one apparaat installeren en klaar maken voor gebruik gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Vaak detecteert jouw Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van HP. De populairste printer drivers voor je laserjet 2100tn kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op de update- en service pagina download je daarnaast relevante details zoals handleiding, garantievoorwaarden, de juiste instellingen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de laserjet 2100tn?
Een printerstoring is ergerlijk en komt altijd ongelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen worden uitgelegd op de support-pagina van de fabrikant. Bekende HP Laserjet 2100TN storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen inkt, vastgelopen papier, reiniging, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet printen, langzaam.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige HP (multifunctionele) printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot pluspunt is dat je ook kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De laserjet 2100tn WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Er bestaan steeds meer leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de paar weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde voordelige toner. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie