bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 1218xi

Zonder gedoe inkt voor de HP Photosmart 1218xi bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de bekendste winkels en kortingsacties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Daardoor bekijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die werken in een photosmart 1218xi in januari 2023. Evenzeer tref je via onze experts bespaartips, informatie betreffende klooninkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €14,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart 1218xi: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er worden diverse soorten aangeboden: klooninkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger geprijsd en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een populair artikel is de HP 45 XL + HP 78 XL multipack.
 • Aanrader: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoudsopgave: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Photosmart 1218xi | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de photosmart 1218xi? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelnummer1218xi
PrintersoortInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 45 XL + HP 78 XL multipack
Gemiddelde prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart 1218xi printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,04 – €0,06 en een afdruk met kleur al snel €0,10 of nog meer voor een a4. Door te kiezen voor de goedkoopste HP Photosmart 1218xi cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd een duur grapje. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we vooral bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna check je de grote online aanbieders waar je veilig en vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per webshop kan je zien of ze budget inkt of ook merkinkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de photosmart 1218xi? Hierna check je belangrijke slimmigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Neem namaak inkt. De kwaliteit is uitstekend en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Stel de printer in op bijvoorbeeld printen in concept. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Courier of Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart 1218xi?

De berichtje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Inkt indicatoren zijn een schatting. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one HP Photosmart 1218xi is een zogeheten inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens is het belangrijk dat je weet welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat 1218xi uit de serie photosmart van HP.
 3. Neem een handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal shops zoals Inktweb.nl en printerinktshop.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en beschikken over meer printvermogen. Meer info tref je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 1218xi CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Capriblauw en RAL 5009.
HP Photosmart 1218xi MagentaRozeRoze inkt voor met name Roodpaars of RAL 3020.
HP Photosmart 1218xi YellowGeelGele inkt voor tinten als Maisgeel en RAL 1007.
HP Photosmart 1218xi Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de photosmart 1218xi.

Populaire cartridges voor in een photosmart 1218xi.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 45 XL + HP 78 XL multipack
 2. HP 45 XL zwart
 3. HP 78 XL Kleur


Voordelige HP Photosmart 1218xi cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Verderop lees je een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart 1218xi vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  De PC geeft aan welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Zet de printerklep open en haal het oude patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het label zoals weergegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je alle stappen uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart 1218xi

Beste HP Photosmart 1218xi huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart 1218xi? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een lager vulpercentage en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door gespecialiseerde organisaties en zijn fors goedkoper. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De printkwaliteit is vergelijkbaar met originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het printen met een huismerk cartridge
Bij sommige printers krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges koopt. Een waarschuwing is vaak gewoon te negeren. Kun je het niet wegklikken? Je treft in de bijgaande opsomming diverse snelle tips.

 1. Bekijk of je de geschikte navulbare cartridge hebt liggen. Schrijf het modelnummer op en check of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Check of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Controleer nog eens of je het dopje / plastic weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers weigeren zwart-wit te printen zodra 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Is dit geen optie? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege HP Photosmart 1218xi cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de photosmart 1218xi?
De meeste printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw HP cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je machine indiceert wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart 1218xi navullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen verkrijgbaar. We hebben het hier over inktpatronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Daarnaast kan je het navullen ook laten doen bij printshops die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen faciliteren budget huismerk artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de photosmart 1218xi?
Printers en scanners gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Normaal gesproken herkent een Mac of windows computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de up-to-date printersoftware. Dat kun je downloaden op de download- en supportpagina van HP. De beste printer drivers voor de photosmart 1218xi staan voor je klaar op de website van HP. In het downloadcentrum tref je voorts additionele ondersteuning zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart 1218xi?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de portalen van de fabrikant. Irritante HP Photosmart 1218xi storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, printkop fout, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele HP printapparaten hebben draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De photosmart 1218xi WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Tevens kan er worden geprint vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan een aantal fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan per 4 weken, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en kan je ervan uitgaan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot exclusief (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie