bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart 7850xi

Zonder gedoe inkt voor de HP Photosmart 7850xi bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl ontdek je de bekendste winkels en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor ontdek je snel goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de photosmart 7850xi in januari 2023. Daarbovenop ontdek je op onze site tips om te besparen op de printkosten, adviezen omtrent klooncartridges & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €15,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de photosmart 7850xi: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een populair product is de HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel.
 • Aanrader: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor HP Photosmart 7850xi | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart 7850xi? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Printerseriephotosmart
Model7850xi
Soort printerInkjet
Populaire cartridgeHP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
Vanafprijs €€

Goedkoopste HP Photosmart 7850xi printerinkt kopen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een A4-tje met tekst kost zo’n €0,05 en in kleur om en nabij de €0,10 of nog meer per print. Door te kiezen voor de goedkoopste HP Photosmart 7850xi cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in veel gevallen een duur grapje. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het overzicht hieronder vind je gerenommeerde online leveranciers waar je gebruiksvriendelijk direct jouw patronen kunt kopen. Per winkel kan je zien of ze namaak inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Voordelig printen met de photosmart 7850xi? In het lijstje hierna vind je diverse foefjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart al snel 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont of Garamond.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het net als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart 7850xi?

Ontvang je een seintje dat de inktvoorraad op is? Belangrijk: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas wanneer de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one HP Photosmart 7850xi is een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens onderzoek je welk type je nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals 7850xi uit de serie photosmart van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij diverse shops zoals Inktwereld.nl en Vikingdirect.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Meer gegevens hierover check je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart 7850xi CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Grijsblauw of RAL 5003.
HP Photosmart 7850xi MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Wijnrood of RAL 4001.
HP Photosmart 7850xi YellowGeelGele inkt voor Briljantgeel of RAL 1027.
HP Photosmart 7850xi Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de photosmart 7850xi.

Geschikte cartridges voor een photosmart 7850xi.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 338XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart 7850xi cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de cartridge te plaatsen. Verderop is er een overzicht waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart 7850xi vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De software op de PC vertelt je welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals aangegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig aan en sluit de klep weer af.

 5. Inktcontrole

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Als je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP Photosmart 7850xi

Beste HP Photosmart 7850xi huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart 7850xi? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit proces gebeurt bij betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is vaak volledig gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges installeert. Dit type melding kan je negeren en wegklikken. Kun je het niet wegklikken? In dat geval vind je verderop diverse snelle tips.

 1. Check of je de geschikte budget cartridge hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en check of deze klopt met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Controleer of je het stukje tape hebt losgemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers werken niet met zwart-wit als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dit is frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor printen in zwart-wit. Is dit geen optie? Plak een stukje tape over het venster van de lege HP Photosmart 7850xi cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de photosmart 7850xi?
Veel multifunctionals hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Regelmatig de HP cartridges ontdoen van stof is ook een goed idee. Je model heeft een melding wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de standby-modus wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart 7850xi hervullen?
Op de markt zijn navulbare items te koop. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In veel gevallen kan je het hervullen ook uitbesteden aan bedrijven die daar de juiste materialen voor hebben. Deze specialisten bieden voordelige huismerken of dure originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de photosmart 7850xi?
Jouw printer voorzien van nieuwe software doet iedereen eenvoudig zelf. Gewoonlijk herkent jouw windows PC of Mac de printer binnen een minuut. Denk wel aan de actuele printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van HP. De meest actuele printer drivers voor de photosmart 7850xi staan op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina bekijk je bovendien additionele info zoals de handleiding, onderhoudstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de photosmart 7850xi?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes worden verder toegelicht via het online portaal van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende HP Photosmart 7850xi storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen wifi, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige HP printersystemen bieden je Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat je ook kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart 7850xi WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Bovendien kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Vandaag de dag zien we opvallend veel fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je krijgt dan om de paar weken, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van budget (25 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).

Plaats een reactie