bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4150

Snel en voordelig inkt voor de HP Photosmart C4150 bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de voordeligste aanbieders en acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zo bestel je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte (key) inkt die past in je photosmart c4150 in januari 2023. Daarbovenop lees je op deze website tips om te besparen op de printkosten, details aangaande voordelen + nadelen van huismerk en technische specificaties.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €13,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de photosmart c4150: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en wordt volledig gevuld. Zodoende bespaar je al snel 55%.
 • Een prima patroon is de HP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Onderwerpen: Goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4150 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de photosmart c4150? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkHP
Printerseriephotosmart
Modelc4150
PrintersoortInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 337XL + HP 343XL Voordeelbundel
Prijsindicatie €€

Goedkoopste HP Photosmart C4150 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een printje in zwart wit kost je om en nabij de een paar cent en in kleur al gauw €0,10 voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste HP Photosmart C4150 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is in veel gevallen niet slim. Er is veel geld te besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder check je populaire webwinkelswaar je gebruiksvriendelijk direct jouw patronen kunt kopen. Per webshop kan je bekijken of ze huismerk inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de photosmart c4150? In de box hieronder bekijk je handige truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is relatief duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage- of gemiddelde kwaliteit. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Courier of Times New Roman.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt kan in een photosmart c4150?

Geeft de printer een seintje dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP Photosmart C4150 is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Controleer eerst welke kleur vervangen moet worden. Daarna informeer je welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de c4150 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal online aanbieders als Inkclub en Goedkoopprinten.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en ook volledig gevuld. Een uitgebreidere uitleg lees je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4150 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Gentiaanblauw en RAL 5021.
HP Photosmart C4150 MagentaRozeRoze inkt voor Purperviolet of RAL 4008.
HP Photosmart C4150 YellowGeelGele inkt voor Koolzaadgeel of RAL 1004.
HP Photosmart C4150 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c4150.

Populaire cartridges voor de photosmart c4150.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 336XL + HP 342XL Voordeelbundel
 2. HP 336XL inktcartridge Zwart
 3. HP 342XL inktcartridge Kleur
 4. HP 338XL + HP 343XL Voordeelbundel
 5. HP 338XL inktcartridge Zwart
 6. HP 343XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4150 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te vervangen. Hierna vind je een overzicht waar we je dit stap-voor-stap uitleggen.

Uitleg cartridges photosmart c4150 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je computer of laptop indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het ontluchtingslabel zoals dit wordt aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart C4150

Beste HP Photosmart C4150 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw photosmart c4150? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Klooninkt is volledig vol gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet altijd aan de orde is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdrukkwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het plaatsen van huismerk cartridge
Zo nu en dan laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Dat komt omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Deze foutmelding kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Wij plaatsen op deze pagina een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de goede budget cartridge hebt gesteld. Zoek uit welk modelnummer erop staat en ga na of deze overeenkomt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Check of je het beschermingsmateriaal weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is zeer frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege HP Photosmart C4150 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de photosmart c4150?
Een aanzienlijk aantal multifunctionals hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de HP cartridges even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. Je machine vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4150 hervullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare inktpatronen in voorraad. Dit zijn zogenaamde hervulbare patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Ook kan dit ook worden gedaan door printshops die hier ervaring mee hebben. Deze specialisten faciliteren budget namaak producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart c4150?
Een printer op de juiste manier installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Vaak detecteert jouw windows laptop of Mac de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van HP. De printer drivers voor je photosmart c4150 zijn te vinden op de website van HP. Op de update- en service pagina bekijk je ook aanvullendeassistentie zoals een gebruikershandleiding, tips m.b.t. het onderhoud en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart c4150?
Een printerstoring is ongewenst maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes worden uitgelegd via officiële platformen van de verkoper. Vaak voorkomende HP Photosmart C4150 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam, wil niet scannen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De nieuwere HP scanners en printers zijn uitgerust met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Groot voordeel is dat je ook kunt afdrukken zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart c4150 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kunnen er ook prints gemaakt worden met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan per 4 weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat de printer 100% zeker werkt. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot grote abonnementen (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie