bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4283

Online inkt voor de HP Photosmart C4283 bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de beste shops en acties voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zodoende tref je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt geschikt voor de photosmart c4283 in februari 2023. Daarbovenop check je via onze specialisten slimme bespaartips, adviezen betreffende klooncartridges en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €17,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de photosmart c4283: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een populair inktpatroon is de HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel.
 • Let op: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Spring direct naar: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Photosmart C4283 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de photosmart c4283? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt kopen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Seriephotosmart
Modelc4283
Type printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€ = €€€

Goedkoopste HP Photosmart C4283 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je ongeveer €0,06 en een full-color doorgaans €0,15 per afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP Photosmart C4283 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om inkt in te kopen is in veel gevallen onnodig duur. Er is veel geld te besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder staan populaire shops waar je zonder problemen vandaag nog inkt kunt bestellen. Per winkel noteren we of ze alternatieve inkt en/of originele producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Zonder veel kosten printen met een photosmart c4283? In de box hieronder bieden we belangrijke slimmigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Zo kan je vaak kiezen voor de optie minimale kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van de stroom als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan in een photosmart c4283?

Krijg je een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one HP Photosmart C4283 is een inkjetprinter. De printer gebruikt cartridges. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Daarna is het belangrijk dat je weet welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan c4283 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal online aanbieders als Inkclub en Vikingdirect.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4283 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Oceaanblauw en RAL 5024.
HP Photosmart C4283 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Purperviolet of RAL 3000.
HP Photosmart C4283 YellowGeelGele inkt voor onder andere Parelmoer goud of RAL 1028.
HP Photosmart C4283 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c4283.

Toepasbare cartridges voor o.a. de photosmart c4283.
We hebben diverse gesignaleerd die passen in deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4283 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te vernieuwen. Verderop staat een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c4283 vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC vertelt je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de klep van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het beschermmateriaal er af zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Photosmart C4283

Beste HP Photosmart C4283 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw photosmart c4283? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, kan in verhouding meer printjes maken en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit proces gebeurt bij speciale bedrijven en zijn fors goedkoper. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met officiële inkt. 

Problemen bij het printen met een huismerk cartridge
Bij sommige printers zul je een foutmelding krijgen bij het plaatsen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit type melding kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? We bieden in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Ga eerst na of je de geschikte huismerk cartridge hebt gesteld. Noteer het modelnummer en check of deze rijmt met de originele inkt.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Vervolgens wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Onderzoek of je het beschermingsmateriaal helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat te doen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Geen succes? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege HP Photosmart C4283 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de photosmart c4283?
Veel multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Soms de HP cartridges schoonmaken is slim om te doen. Je machine toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4283 navullen?
In de winkel zijn navulbare patronen te koop. Dit zijn navulbare toners / cartridges die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel wordt dit ook gedaan door printwinkels die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze ondernemingen faciliteren budget namaak producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de photosmart c4283?
Een printapparaat installeren en klaar maken voor gebruik hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans herkent een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van HP. De printer drivers die geschikt zijn voor de photosmart c4283 kun je altijd raadplegen op de website van HP. Op de service- en updates pagina download je tevens praktische specificaties zoals instructies, info over het reinigingsprogramma en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de photosmart c4283?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze foutmeldingen worden verder toegelicht via de website van de leverancier. Bekende HP Photosmart C4283 storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De huidige HP (multifunctionele) printers bieden je draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De photosmart c4283 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Ook kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we opvallend veel leveranciers waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je per 4 weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van voordelig (75 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie