bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP DeskJet D2430

Goedkoop en snel inkt voor de HP DeskJet D2430 bestellen en laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker ontdek je de voordeligste webwinkels en aanbiedingen voor printerinkt voor alle printers. Online scoor je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die geldig zijn voor de deskjet d2430 in februari 2023. Ook doorzoek je op inktaanbieding.nl printer bespaartips, informatie betreffende namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €12,75.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de deskjet d2430: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger geprijsd en is volledig gevuld. Je bespaart al snel 65%.
 • Een prima artikel is de HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP DeskJet D2430 | Besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de deskjet d2430? | Stappenplan inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerkHP
Seriedeskjet
Modelnummerd2430
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste HP DeskJet D2430 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen is niet goedkoop. Een printje in zwart wit kost gemiddeld €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk om en nabij de €0,12 per printje. Door te kiezen voor de goedkoopste HP DeskJet D2430 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om inkt in te kopen is vaak niet slim. Het is qua prijs gunstiger als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt keer op keer uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we vooral bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vergelijk je de meest bekende online leveranciers waar je veilig en eenvoudig jouw patronen kunt kopen. Per verkooppunt tonen we of ze navulbare inkt en/of de officiële producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de deskjet d2430? In onderstaande opsomming vind je verschillende tips & tricks zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart al snel 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-modus. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de deskjet d2430?

Geeft de printer een melding dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Deze berichten kloppen nooit helemaal. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en zet deze er pas in zodra de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP DeskJet D2430 is een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Daarna check je welk type inkt past. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Zoek naar het cartridgenummer of fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan d2430 uit de serie deskjet van HP.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij diverse online aanbieders als Inkt.nl en inktknaller.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en gevuld met meer inkt. Een uitgebreidere uitleg check je hier.

TypeKleurInfo
HP DeskJet D2430 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Signaalblauw of RAL 5004.
HP DeskJet D2430 MagentaRozeRoze inkt voor Parelmoer donkerrood of RAL 3024.
HP DeskJet D2430 YellowGeelGele inkt voor tinten als Pastelgeel of RAL 1021.
HP DeskJet D2430 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de deskjet d2430.

Populaire cartridges voor een deskjet d2430.
Wij hebben de volgende gedetecteerd die geschikt zijn voor deze printer.

 1. HP 21XL – HP 22XL Voordeelbundel
 2. HP 21XL inktcartridge Zwart
 3. HP 22XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP DeskJet D2430 cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de cartridge te vervangen. Hieronder vind je een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges deskjet d2430 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je windows of mac PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkap en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plastic eraf zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP DeskJet D2430

Beste HP DeskJet D2430 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw deskjet d2430? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een lager vulpercentage en komt vaak net zo goed uit de test als originele inktpatronen.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Een huismerk product is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de originele niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een afdruk is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Soms toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges toepast. Een dergelijke storing wegklikken en doorgaan met printen. Lukt printen dan alsnog niet? In dat geval vind je hierna nog een aantal tips.

 1. Onderzoek of je de geschikte namaak cartridge hebt gesteld. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenkomt met het origineel.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als je dat gedaan hebt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Check of je het plakkertje los hebt gemaakt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat kan ik doen?
Diverse printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat de roze, gele of blauwe inkt op is. Dat is erg vervelend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Open de printinstellingen en kies voor printen in zwart-wit. Geen succes? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege HP DeskJet D2430 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de deskjet d2430?
De meeste all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zo zul je altijd een goede afdruk krijgen. Soms de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je printer geeft zelf aan wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de standby-modus zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de HP DeskJet D2430 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items die je kunt kopen. Dit zijn concreet inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij printshops die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze shops faciliteren voordelige huismerk artikelen of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de deskjet d2430?
Jouw printer voorzien van nieuwe software is sinds enkele jaren kinderspel. Normaliter detecteert jouw windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Denk wel aan de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden op het informatieportaal van HP. De beste printer drivers voor een deskjet d2430 staan voor je klaar op de website van HP. Op de downloadpagina bekijk je ook bijkomende ondersteuning als handleidingen, info over het reinigingsprogramma en het verhelpen van storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de deskjet d2430?
Een printerstoring is ongewenst maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze foutmeldingen zijn op te vragen op het informatieportaal van de ontwikkelaar. Irritante HP DeskJet D2430 storingen zijn; printkop fout, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, langzaam, wil niet scannen, wil niet printen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele HP all-in-one printers werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat ze ook werken met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De deskjet d2430 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kunnen er ook prints gemaakt worden met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we verschillende merken en aanbieders die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan maandelijks, om de 3 maanden of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Op die manier beschik je altijd over voldoende inkt en heb je de garantie dat de printer het doet. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot duur (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie