bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C4740

Direct inkt voor de HP Photosmart C4740 bestellen en gratis laten bezorgen? Via deze Inktvergelijker check je de bekendste winkels en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Hierdoor vind je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt die werken in een photosmart c4740 in januari 2023. Verder bekijk je op deze pagina handige printer tips, adviezen omtrent klooninkt & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €15,50.
 • Je hebt diverse kleuren voor de photosmart c4740: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is voordeliger geprijsd en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 60%.
 • Een vaak gebruikt product is de HP 300XL Voordeelbundel.
 • Tip van de expert: je kunt nog meer geld besparen met een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Goedkoopste inkt voor HP Photosmart C4740 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is goed voor een photosmart c4740? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummerc4740
Type printerInkjet
Populaire cartridgeHP 300XL Voordeelbundel
Prijsindicatie € – €€

Goedkoopste HP Photosmart C4740 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost – afhankelijk van de gekozen inkt – gemiddeld €0,04 – €0,06 en een full-color doorgaans €0,08 – €0,11 per a4. Met het assortiment van de goedkoopste HP Photosmart C4740 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is meestal onnodig duur. Er is veel geld te besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de meest populaire webshopswaar je op een betrouwbare manier gemakkelijk jouw patronen kunt kopen. Per website zie je of ze hervulbare inkt en/of originele producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de photosmart c4740? In de volgende lijst tref je handige foefjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Ga voor namaak inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart al snel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage- of gemiddelde kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Baskerville Old Face.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart c4740?

Geeft de computer een bericht dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Deze berichten kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP Photosmart C4740 betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Bekijk altijd welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Aansluitend zoek je uit welke inkt geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Denk dan aan c4740 uit de serie photosmart van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de bekende webwinkels als Inktweb.nl en Mediamarkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en gevuld met meer inkt. Meer informatie lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C4740 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Parelmoer blauw of RAL 5009.
HP Photosmart C4740 MagentaRozeRoze inkt voor met name Wijnrood of RAL 3014.
HP Photosmart C4740 YellowGeelGele inkt voor Parelwit en RAL 1027.
HP Photosmart C4740 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met diverse inktcartridges voor de photosmart c4740.

Werkende cartridges passend in de photosmart c4740.
Wij hebben onderstaande ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C4740 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de cartridge te vernieuwen. Verderop lees je adviezen zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges photosmart c4740 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  De PC laat een popup zien welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het label zoals geïnstrueerd op het doosje.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu de inkt testen. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart C4740

Beste HP Photosmart C4740 huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw photosmart c4740? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn fors goedkoper. Imitatie inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken vaak niet gebeurt. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Wellicht krijg je een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges toepast. Een waarschuwing kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Je checkt hieronder enkele praktische adviezen.

 1. Begin met kijken of je de geschikte navulbare cartridge hebt geplaatst.Noteer het modelnummer en ga na of deze in lijn is met het origineel.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Check of je het stukje tape hebt weggedaan.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Sommige printers stoppen met printen in zwart-wit zodra 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Stel de printer allereerst in op enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak ondoorzichtige tape over de sensor van de lege HP Photosmart C4740 cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de photosmart c4740?
Nieuwe all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Met behulp van dit programma zul je altijd een goede afdruk krijgen. Zo nu en dan uw HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. De software laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C4740 bijvullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen in voorraad. We bedoelen dan speciale patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Deze organisaties bieden laag geprijsde huismerken of dure originele HP cartridge-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de photosmart c4740?
Jouw printer installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Meestal herkent jouw windows of Mac computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Vergeet echter niet de meegeleverde printersoftware. Dit is te downloaden via de support-pagina van HP. De beste printer drivers voor een photosmart c4740 zijn te vinden op de website van HP. Daar biedt de leverancier voorts praktische assistentie zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de photosmart c4740?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen worden verder toegelicht via de website van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke HP Photosmart C4740 storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen, langzaam.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De nieuwere HP (multifunctionele) printers beschikken over Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart c4740 WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Op dezelfde manier kun je eenvoudig een printopdracht versturen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Op dit moment zien we meer en meer fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan elke 8 weken, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een volle voordelige cartridge. Op die manier zit je nooit met een leeg inktpatroon en weet je zeker dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van eenvoudig (15 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (honderden prints per maand).

Plaats een reactie