bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kodak ESP

Direct inkt voor de Kodak ESP bestellen en laten thuisbezorgen? Op Inktaanbieding.nl ontdek je de bekendste aanbieders en aanbiedingen voor cartridges en toners voor elke printer. Zo vind je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die bedoeld zijn voor de esp inkjet in april 2023. Verder ontdek je via onze experts tips om goedkoper te printen, info betreffende klooncartridges & problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €13,75.
 • Beschikbare kleuren voor de esp inkjet: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Maak een keuze uit huismerkproducten of originele inkt van Kodak.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart al snel 55%.
 • Een bekend patroon is de Kodak 30XL inktcartridge voordeelset.
 • Niet vergeten: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Inhoud: Bestel de goedkoopste inkt voor de Kodak ESP | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt moet ik hebben voor de esp inkjet? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerkKodak
Serieesp
Modelnummerinkjet
Categorie printerInkjet
Geschikte cartridgeKodak 30XL inktcartridge voordeelset
Vanafprijs €€ = €€€

Goedkoopste Kodak ESP printerinkt kopen (april 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost zo’n €0,05 – €0,06 en een print met kleur al gauw €0,08 – €0,11 per a4. Met het plaatsen van een bestelling voor de goedkoopste Kodak ESP cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is vaak niet slim. Je bent veel goedkoper uit als je kiest voor een online speler. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Kodak originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht check je toonaangevende shops waar je zonder problemen direct inkt voor jouw printer kunt vinden. Per winkel zie je of ze navulbare inkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de esp inkjet? In onderstaande opsomming tref je verschillende handigheidjes om te besparen op de printkosten.

 • Bestel altijd namaak inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt moet ik kopen voor de esp inkjet?

Geeft de computer een notificatie dat de inktvoorraad op is? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en zet deze er pas in zodra de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Kodak ESP is een inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Dan bekijk je welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan inkjet uit de serie esp van Kodak.
 3. Check de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij veel online aanbieders als printershop en Inkt-bestellen.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer informatie bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Kodak ESP CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Capriblauw of RAL 5026.
Kodak ESP MagentaRozeRoze inkt voor Zwartrood en RAL 3013.
Kodak ESP YellowGeelGele inkt voor kleuren als Kerriegeel of RAL 1017.
Kodak ESP Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de esp inkjet.

Toepasbare cartridges voor de esp inkjet.
Wij hebben de volgende geselecteerd die toe te passen zijn op je printer.

 1. Kodak 10XL inktcartridge voordeelset
 2. Kodak 10XL inktcartridge zwart
 3. Kodak 10XL inktcartridge kleur


Voordelige Kodak ESP cartridge vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de cartridge te plaatsen. Onderstaand staat een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges esp inkjet vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De PC laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de printerkast en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Haal het beschermmateriaal er af zoals je kunt lezen in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra je de stappen juist uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Kodak ESP

Beste Kodak ESP huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw esp inkjet? Dan bestel je nieuwe inkt. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Kodak of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, bevat vaak meer inkt en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten er nog wel eens aan schort. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het plaatsen van huismerk cartridge
Soms toont de printer een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Kodak liever heeft dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit type storing kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de juiste navulbare cartridge hebt gesteld. Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze strookt met de originele inkt.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je vaak eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Controleer nog eens of je het lipje hebt losgemaakt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Kodak.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar een kleurenpatroon ontbreekt. Behoorlijk irritant. Er zijn echter wel simpele hacks. Begin met het instellen van de printer op zwart-wit. Werkt dit niet? Plak ondoorzichtige tape over het venstertje van de lege Kodak ESP cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de esp inkjet?
Het gros van de modellen passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Zo nu en dan uw Kodak cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je machine laat het automatisch weten wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Kodak ESP bijvullen?
In de winkel zijn navulbare patronen verkrijgbaar. We bedoelen dan cartridges of toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten uitvoeren door bedrijven die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze experts geven budget imitatie artikelen en geen originele Kodak cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de esp inkjet?
Printers en scanners gebruiksklaar maken is sinds enkele jaren kinderspel. Vaak detecteert een Mac of windows PC de printer direct na het aansluiten. Zorg wel voor de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden op het gebruikersportaal van Kodak. De geldige printer drivers voor de esp inkjet zijn te vinden op de website van Kodak. Op de update- en service pagina tref je tevens uitgebreide details zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en het verhelpen van storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de esp inkjet?
Een printerstoring is frustrerend en komt nooit gelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke error-codes zijn te benaderen op het informatieportaal en via supportmedewerkers. Veel voorkomende Kodak ESP storingen zijn; geen inkt, geen wifi, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Kodak all-in-one printers bieden je draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat betekent dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De esp inkjet WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Tevens kun je eenvoudig een printopdracht versturen met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan steeds meer merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je ontvangt dan elke 8 weken, per half jaar of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en weet je zeker dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Voor kleine huishoudens (15 prints per maand) tot exclusief (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Kodak ESP C110
 • Kodak ESP C310
 • Kodak ESP C315
 • Kodak ESP 1.2
 • Kodak ESP 3
 • Kodak ESP 3.2
 • Kodak ESP 3.2S
 • Kodak ESP 3200
 • Kodak ESP 3250
 • Kodak ESP 5
 • Kodak ESP 5210
 • Kodak ESP 5220
 • Kodak ESP 5230
 • Kodak ESP 5250
 • Kodak ESP 7
 • Kodak ESP 7250
 • Kodak ESP 9
 • Kodak ESP 9250
 • Kodak ESP C100
 • Plaats een reactie