bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kodak ESP 9

Goedkoop en snel inkt voor de Kodak ESP 9 bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de meest geschikte leveranciers en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Op deze manier tref je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en vanzelfsprekend zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een esp 9 in januari 2023. Verder lees je op onze site slimme bespaartips, info aangaande voordelen + nadelen van huismerk en veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges worden al aangeboden vanaf €17,25.
 • Je hebt diverse kleuren voor de esp 9: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij veel aanbieders kies je uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Kodak.
 • Huismerk inkt is veel voordeliger en bevat een grotere inhoud inkt. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een populair inktpatroon is de Kodak 10XL inktcartridge voordeelset.
 • Tip van de specialist: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Kodak ESP 9 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Wat is geschikte inkt voor de esp 9? | Informatie over inkt vervangen | Alles wat je moet weten over huismerk inkt | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamKodak
Serieesp
Modelnummer9
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeKodak 10XL inktcartridge voordeelset
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste Kodak ESP 9 printerinkt bestellen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer €0,03 – €0,06en een gekeurde doorgaans €0,10 of nog meer voor een print. Door het kopen van de goedkoopste Kodak ESP 9 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in veel gevallen onnodig duur. Het is qua prijs gunstiger als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt uit de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit zien we vooral bij Kodak originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel tref je gerenommeerde webwinkelswaar je probleemloos direct de juiste inkt kan bestellen. Per aanbieder laten we zien of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Zonder veel kosten printen met een esp 9? In het lijstje hierna kan je aan de slag met handige handigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Kies voor namaak inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart al snel 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is relatief duur.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals eco-stand. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic of Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van de stroom wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een esp 9?

Ontvang je een berichtje dat de inktvoorraad op is? Advies: Inkt indicatoren kun je vaak nog wel even negeren. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en ververs deze wanneer de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Kodak ESP 9 betreft een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Bekijk altijd welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Daarna is het belangrijk dat je weet welk soort model jij nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Controleer het cartridgenummer / fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat 9 uit de serie esp van Kodak.
 3. Check de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij verschillende online aanbieders als printershop en Inkt-bestellen.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details daarover vind je verderop.

TypeKleurInfo
Kodak ESP 9 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Signaalblauw en RAL 5003.
Kodak ESP 9 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Zuiverrood of RAL 3031.
Kodak ESP 9 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Meloengeel en RAL 1014.
Kodak ESP 9 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de esp 9.

Populaire cartridges voor in een esp 9.
Wij hebben de volgende gekozen die werken met deze printer.

 1. Kodak 10XL inktcartridge voordeelset
 2. Kodak 10XL inktcartridge zwart
 3. Kodak 10XL inktcartridge kleur


Voordelige Kodak ESP 9 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Start dan het proces om de cartridge te vernieuwen. Hieronder lees je een kort informatieblok met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges esp 9 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het transparante zegel zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Kodak ESP 9

Beste Kodak ESP 9 huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw esp 9? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Kodak of huismerk cartridges. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als originele producten.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door derde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken soms niet zo is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Soms krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dat komt omdat Kodak liever heeft dat jij hun originele cartridges plaatst .Deze foutmelding kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? We bieden hierna diverse snelle tips.

 1. Controleer of je de juiste navulbare cartridge hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze hetzelfde is als het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Kodak.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Een deel van de printers weigeren zwart-wit te printen zodra de kleureninkt op is. Dat geeft grote irritatie. Er is wel een oplossing zodat je niet onnodig dure kleureninkt hoeft te kopen. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege Kodak ESP 9 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de esp 9?
Nieuwe apparaten beschikken over een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Door dit systeem heb jij altijd een mooie printafdruk. Om de paar maanden de Kodak cartridges er even in en uit halen draagt ook bij aan een langere levensduur. De software geeft zelf aan wanneer het tijd is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Kodak ESP 9 navullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Dat zijn inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij winkels die hier ervaring mee hebben. Deze shops faciliteren voordelige huismerk artikelen in plaats van originele Kodak cartridge-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de esp 9?
Jouw printer gebruiksklaar maken kost tegenwoordig niet veel tijd. Vaak herkent een windows laptop of Mac de printer binnen een minuut. Zorg wel voor de relevante printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van Kodak. De meest actuele printer drivers die passen bij de esp 9 vind je op de website van Kodak. Hier download je daarnaast extra specificaties zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de esp 9?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Zulke error-codes zijn te benaderen op het informatieportaal van de ontwikkelaar. Vaak voorkomende Kodak ESP 9 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen wifi, langzaam, wil niet printen, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De actuele Kodak printersystemen bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De esp 9 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evengoed kan je ook printen en scannen met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
De laatste jaren zien we een aantal aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat de printer het doet. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van een lage prijs (tientallen prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie