bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Laserjet Enterprise Flow

Online inkt voor de HP Laserjet Enterprise Flow bestellen en laten thuisbezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de beste aanbieders en acties voor printerinkt voor alle printers. Daardoor ontdek je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een laserjet-enterprise-flow laser in april 2023. Daarbij check je via onze specialisten slimme bespaartips, details aangaande namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €49,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de laserjet-enterprise-flow laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij veel aanbieders kies je uit een huismerk of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is voordeliger geprijsd en bevat meer inkt. Je bespaart al gauw 55%.
 • Een uitstekend inktproduct is de HP 81A (CF281A) toner zwart.
 • Onze tip: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Laserjet Enterprise Flow | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de laserjet-enterprise-flow laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerkHP
Printerserielaserjet-enterprise-flow
Modelnummerlaser
Soort printerLaser
Vaak gekochte tonerHP 81A (CF281A) toner zwart
Vanafprijs €€€

Goedkoopste HP Laserjet Enterprise Flow printerinkt kopen (april 2023)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk rond de €0,08 – €0,11 per afdruk. Middels de goedkoopste HP Laserjet Enterprise Flow toners kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is vaak niet slim. Een lagere prijs kun je bereiken als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het schema hierna vergelijk je de meest bekende aanbiederswaar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkoper kan je zien of ze budget inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Nog goedkoper printen met de laserjet-enterprise-flow laser? In onderstaande opsomming communiceren we handige tips om te besparen op de printkosten.

 • Ga voor huismerk inkt. De afdrukkwaliteit is vrijwel hetzelfde en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als snel printen. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco en Baskerville Old Face.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik kopen voor de laserjet-enterprise-flow laser?

Zie je een seintje dat de inkt op is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze als de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Laserjet Enterprise Flow is een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Kijk allereerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Ook is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek op het printermodel. Voor jouw printer is dat laser uit de serie laserjet-enterprise-flow van het merk HP.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online aanbieders als Inktwereld.nl en Vikingdirect.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Meer gegevens hierover vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP Laserjet Enterprise Flow CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Waterblauw of RAL 5008.
HP Laserjet Enterprise Flow MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Robijnrood en RAL 3017.
HP Laserjet Enterprise Flow YellowGeelGele inkt voor onder andere Saffraangeel en RAL 1024.
HP Laserjet Enterprise Flow Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de laserjet-enterprise-flow laser.

Populaire toners voor de laserjet-enterprise-flow laser.
We hebben diverse achterhaald die werken met deze printer.

 1. HP 37A (CF237A) toner zwart


Voordelige HP Laserjet Enterprise Flow toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de toner te verversen. Hieronder plaatsen we adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners laserjet-enterprise-flow laser vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je windows of mac PC toont je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner onttrekken

  Open de klep van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het plastic zoals je kunt lezen in de instructies.

 4. Nieuwe toner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu de inkt testen. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-HP Laserjet Enterprise Flow

Beste HP Laserjet Enterprise Flow huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw laserjet-enterprise-flow laser? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Kies voor een van deze twee: originele inkt van HP of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en heeft bijna dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Af en toe toont de printer een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP hoopt dat jij hun eigen toners koopt. Dit type storing is vaak gewoon te negeren. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest hierna nog een aantal tips.

 1. Kijk allereerst of je de goede budget toner in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je misschien eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Pas daarna kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Kijk of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, wat te doen?
Veel printers blokkeren de zwart-wit functie in het geval dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor alleen zwart. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over over de sensor van de lege HP Laserjet Enterprise Flow toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de laserjet-enterprise-flow laser?
Nieuwe apparaten beschikken over een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Zodoende zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de HP toners stofvrij maken met een doekje kan ook helpen. Je machine heeft een melding als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de slaapstand kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Laserjet Enterprise Flow opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen in de handel. Dit zijn concreet hervulbare cartridges / toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. In de regel wordt dit ook gedaan door computerwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven verstrekken voordelige imitatie producten in plaats van originele HP toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de laserjet-enterprise-flow laser?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. In de regel detecteert jouw windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van HP. De betrouwbare printer drivers voor je laserjet-enterprise-flow laser zijn te vinden op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina vind je daarnaast bijkomende info als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een laserjet-enterprise-flow laser?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. De printer laat foutcodes zien. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de service en ondersteuning pagina en via de klantenservice. Bekende HP Laserjet Enterprise Flow storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen, langzaam, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De nieuwste HP printapparaten verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit houdt in dat je overal in huis kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De laserjet-enterprise-flow laser WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kunnen er ook prints gemaakt worden vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we verschillende merken en aanbieders waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je per 4 weken, om de paar maand of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige toner. Met die service beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van voordelig (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP Laserjet Enterprise Flow M630Z
 • HP Laserjet Enterprise Flow M631h
 • HP Laserjet Enterprise Flow MFP M632z
 • Plaats een reactie