bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kodak ESP 7

Online inkt voor de Kodak ESP 7 bestellen en laten bezorgen aan huis? Door middel van onze inktvergelijker check je de beste webwinkels en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Daardoor bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die werken in een esp 7 in februari 2024. Daarnaast ontdek je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, specificaties inzake klooninkt & storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €16,75.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de esp 7: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er zijn grofweg 2 opties: huismerkproducten of originele inkt van Kodak.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Een populair artikel is de Kodak 10XL inktcartridge voordeelset.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor Kodak ESP 7 | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de esp 7? | Inkt vervangen in 5 stappen | Uitleg over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkKodak
Serieesp
Modelnummer7
Categorie printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeKodak 10XL inktcartridge voordeelset
Prijsindicatie

Goedkoopste Kodak ESP 7 printerinkt kopen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost al snel €0,04 – €0,06 en een full-color al gauw €0,11 voor een afdruk. Door te kiezen voor de goedkoopste Kodak ESP 7 cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is doorgaans aan de prijs. Je kunt veel geld besparen wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit zien we het sterkst bij Kodak originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder tref je de grote shops waar je moeiteloos en vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per winkel noteren we of ze budget inkt of juist merk-inkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de esp 7? In de box hieronder bekijk je een aantal handige trucs om nog voordeliger te printen.

 • Neem imitatie inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld draft mode. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Brush Script.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van de stroom als er niet geprint wordt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is de juiste inkt voor de esp 7?

Krijg je een melding dat dat het inktpatroon leeg is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en ververs deze zodra de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Kodak ESP 7 is een zogenoemde inkjetprinter. Het maakt gebruik van cartridges. Achterhaal als eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan vergelijk je welk product past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Zoals 7 uit de serie esp van het merk Kodak.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij diverse webwinkels als 112supplies en Inktdiscount.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer gegevens hierover lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Kodak ESP 7 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Kobaltblauw en RAL 5022.
Kodak ESP 7 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Signaalviolet of RAL 3027.
Kodak ESP 7 YellowGeelGele inkt voor o.a. Pastelgeel en RAL 1033.
Kodak ESP 7 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de esp 7.

Toepasbare cartridges voor in de esp 7.
Wij hebben de volgende gekozen die werken met deze printer.

 1. Kodak 10XL inktcartridge voordeelset
 2. Kodak 10XL inktcartridge zwart
 3. Kodak 10XL inktcartridge kleur


Voordelige Kodak ESP 7 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan is het tijd om de cartridge te verwisselen. Onderstaand staat een opsomming waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges esp 7 vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  Je computer of laptop zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het plastic zoals weergegeven in de instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Op het moment dat je alle stappen uitgevoerd hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Kodak ESP 7

Beste Kodak ESP 7 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw esp 7? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Kodak of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en de prijs is erg concurrerend. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het installeren van een huismerk cartridge
Misschien laat de printer een foutmelding zien bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Kodak liever heeft dat jij hun originele cartridges koopt. Zo’n storing kan je doorgaans wegdrukken. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je op deze pagina een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Check of je de goede imitatie cartridge hebt geplaatst.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze overeenkomt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Controleer of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Kodak.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, is dit op te lossen?
Meerdere printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar de roze, gele of blauwe inkt op is. Dit is frustrerend. In veel gevallen is dit op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak een stuk donker plakband op de volumelezer van de lege Kodak ESP 7 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de esp 7?
Nieuwe multifunctionals gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door dit systeem komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Maandelijks de Kodak cartridges ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Je model vertelt je wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de standby-modus kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Kan ik de inkt voor de Kodak ESP 7 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare inktpatronen in voorraad. We hebben het hier over navulbare toners / cartridges die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Ook kan dit ook worden gedaan door winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze ondernemingen bieden goedkope huismerkproducten en verstrekken geen originele Kodak cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de esp 7?
Een printapparaat voorzien van nieuwe software kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden op de download- en supportpagina van Kodak. De meest actuele printer drivers voor de esp 7 staan voor je klaar op de website van Kodak. Daar check je tevens handige assistentie zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de esp 7?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke error-codes worden uitgelegd op de site van de fabrikant. Ongemakkelijke Kodak ESP 7 storingen zijn; geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De actuele Kodak scanners en printers verlenen draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De esp 7 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we meerdere fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope cartridge. Met die service zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (500 prints per maand).

Plaats een reactie