bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kodak ESP 1.2

Goedkoop en snel inkt voor de Kodak ESP 1.2 bestellen en laten thuisbezorgen? Op deze website check je de bekendste webshops en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Zodoende vergelijk je direct goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en zwarte inkt geschikt voor de esp 1.2 in februari 2024. Daarbij ontdek je op onze site tips om te besparen op de printkosten, info met betrekking tot namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €14,00.
 • Je hebt diverse kleuren voor de esp 1.2: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit klooninkt of originele inkt van Kodak.
 • Kloon inkt is voordeliger geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 65%.
 • Een populair artikel is de Kodak 30XL inktcartridge voordeelset.
 • Aanrader: bespaar met een voordeelverpakking.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Kodak ESP 1.2 | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt is goed voor een esp 1.2? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkKodak
Serieesp
Modelnummer1.2
Soort printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeKodak 30XL inktcartridge voordeelset
Verkoopprijs

Goedkoopste Kodak ESP 1.2 printerinkt kopen (februari 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost je ongeveer €0,05 – €0,06 en een gekeurde al gauw €0,10 – €0,12 per afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste Kodak ESP 1.2 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is doorgaans erg prijzig. Je kunt veel geld besparen wanneer je jouw inkt online koopt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Kodak originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vergelijk je gerenommeerde aanbiederswaar je probleemloos vandaag nog jouw patronen kunt kopen. Per verkoper zie je of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de esp 1.2? Hieronder tref je verschillende foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en bespaart al snel 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-modus. De print zal iets minder donker zijn, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic en Baskerville Old Face.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een esp 1.2?

Krijg je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang de inkt pas wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Kodak ESP 1.2 betreft een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Aansluitend onderzoek je welk type je nodig hebt. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 1.2 uit de serie esp van Kodak.
 3. Lees de handleiding door; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij veel webwinkels als Inktshop.nl en Printabout.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn goedkoper en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details daarover check je verderop.

TypeKleurInfo
Kodak ESP 1.2 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Briljantblauw of RAL 5026.
Kodak ESP 1.2 MagentaRozeRoze inkt voor Signaalrood of RAL 4004.
Kodak ESP 1.2 YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelmoer goud en RAL 1011.
Kodak ESP 1.2 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verkrijgbare inktcartridges voor de esp 1.2.

Toepasbare cartridges voor in de esp 1.2.
We hebben diverse gesignaleerd die passen in deze printer.

 1. Kodak 10XL inktcartridge voordeelset
 2. Kodak 10XL inktcartridge zwart
 3. Kodak 10XL inktcartridge kleur


Voordelige Kodak ESP 1.2 cartridge vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Dan is het tijd om de cartridge te vernieuwen. Verderop bieden wij een handig stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges esp 1.2 vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  De printer of PC zal een melding tonen welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge verwisselen

  Open de klep van de printer en haal het oude patroon eruit. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig aan en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Zodra je alle stappen uitgevoerd hebt verdwijnt de foutcode. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Kodak ESP 1.2

Beste Kodak ESP 1.2 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw esp 1.2? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Kodak of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft een groter inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als merk-inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij derde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Klooninkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dat bij officiële merkproducten niet het geval is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk cartridge
Af en toe laat de printer een foutmelding zien als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Kodak het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Dit type waarschuwing kan je gewoon negeren. Kun je het niet wegklikken? Wij plaatsen verderop nog een aantal tips.

 1. Ga eerst na of je de juiste navulbare cartridge hebt aangeschaft. Zoek uit welk modelnummer erop staat en check of deze matcht met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Kijk of je het plakkertje verwijderd hebt.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Kodak.
 8. Onderhoud de printkop.

FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat kan ik doen?
Diverse printers printen geen zwart-wit wanneer de kleureninkt op is. Dat is zeer frustrerend. Er zijn echter wel simpele hacks. Stel de printer allereerst in op printen in zwart-wit. Geen effect? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege Kodak ESP 1.2 cartridge.

Hoe kan ik inkt reinigen met de esp 1.2?
Nieuwe multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te maken. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Soms de Kodak cartridges er even in en uit halen draagt ook bij aan een langere levensduur. Je product vertelt je als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Kodak ESP 1.2 navullen?
Op de markt zijn navulbare producten verkrijgbaar. We hebben het hier over inktpatronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door ondernemingen die hierin gespecialiseerd zijn. Deze experts geven laag geprijsde kloon artikelen en geen originele Kodak cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de esp 1.2?
Je all-in-one apparaat opstarten en installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Vaak herkent jouw windows of Mac computer de nieuwe printer direct. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via het downloadcentrum van Kodak. De betrouwbare printer drivers die werken met de esp 1.2 vind je op de website van Kodak. Hier download je voorts extra info zoals een gebruiksaanwijzing, tips m.b.t. het onderhoud en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de esp 1.2?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke foutmeldingen zijn te benaderen op de download- en supportpagina van het merk. Ongemakkelijke Kodak ESP 1.2 storingen zijn; vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele Kodak printers en scanners beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De esp 1.2 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Daarnaast kan er worden geprint via de App op een tablet of smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er bestaan meer en meer printermerken die handige inkt abonnementen aanbieden. Je krijgt dan 4 wekelijks, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe goedkope cartridge. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit zonder inkt en heb je de garantie dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie