bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5170

Eenvoudig online inkt voor de HP Photosmart C5170 bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de meest geschikte webwinkels en kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Hierdoor vind je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die compatibel zijn met de photosmart c5170 in februari 2024. Evenzeer tref je hieronder tips om te besparen op de printkosten, info over voordelen + nadelen van huismerk & technische specificaties.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €17,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de photosmart c5170: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is lager geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een populair item is de HP 363XL Voordeelbundel.
 • Aanbeveling: bespaar met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP Photosmart C5170 | Tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de photosmart c5170? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummerc5170
Type printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 363XL Voordeelbundel
Verwachte prijs €€€

Goedkoopste HP Photosmart C5170 printerinkt kopen (februari 2024)

Printen kan veel geld kosten. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en een full-color om en nabij de €0,10 voor een print. Dankzij de goedkoopste HP Photosmart C5170 cartridges kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor een inktpatroon is doorgaans onverstandig. Er is veel geld te besparen als je het online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder bekijk je erkende online leveranciers waar je veilig en direct inktpatronen kunt bestellen. Per webshop kan je zien of ze budget inkt of juist merk-inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een gunstig tarief met de photosmart c5170? Hieronder check je praktische handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor imitatie inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart tot wel 50%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als lage- of gemiddelde kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Century Gothic en Calibri.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Welke inkt kan ik gebruiken in een photosmart c5170?

De seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad blijken vaak niet te kloppen. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart C5170 betreft een inkjetprinter. Daarin passen cartridges. Onderzoek als eerste welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Hierna onderzoek je welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals c5170 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij verschillende online aanbieders als Inktwereld.nl en Handyman.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn voordeliger en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer informatie lees je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5170 CyaanBlauwBlauwe inkt voor onder andere Parelmoer blauw of RAL 5007.
HP Photosmart C5170 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Oxyderood of RAL 4001.
HP Photosmart C5170 YellowGeelGele inkt voor met name Signaalgeel en RAL 1000.
HP Photosmart C5170 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart c5170.

Populaire cartridges die passen in de photosmart c5170.
We hebben diverse gevonden die passen in deze printer.

 1. HP 300XL Voordeelbundel
 2. HP 300XL inktcartridge Zwart
 3. HP 300XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C5170 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te verwisselen. Hieronder vind je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges photosmart c5170 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je PC / Mac zal een melding tonen welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het beschermmateriaal er af zoals aangegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inktcartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat het goed vastklikt en doe de klep weer dicht.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Indien je alle stappen uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP Photosmart C5170

Beste HP Photosmart C5170 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw photosmart c5170? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor inkt van het merk zelf.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een afdruk is uitstekend en doet amper onder voor originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Zo nu en dan heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges toepast. Een storing kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Onderzoek of je de geschikte navulbare cartridge in huis hebt. Noteer het modelnummer en kijk of deze overeenkomt met de originele inkt.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je vaak eerst een afdruk maken met originele inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Bekijk of je het beschermmateriaal hebt weggedaan.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van HP.
 8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit indien een andere kleur leeg is. Dat is erg vervelend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen effect? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege HP Photosmart C5170 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de photosmart c5170?
Een groot deel van de modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Regelmatig de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook een goed idee. Je apparaat toont je als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5170 hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare items te koop. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In veel gevallen kan je het navullen ook laten doen bij printwinkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven verstrekken aantrekkelijke kloon producten en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de photosmart c5170?
Jouw printer aansluiten en installeren is sinds enkele jaren kinderspel. Doorgaans detecteert een Mac of windows PC een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het gebruikersportaal van HP. De betrouwbare printer drivers die werken met de photosmart c5170 zijn te downloaden op de website van HP. Op dit portaal check je tevens bijkomende hulp zoals een gebruiksaanwijzing, de juiste instellingen en advies over storingen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de photosmart c5170?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes kun je achterhalen via de website en via de klantenservice. Vervelende HP Photosmart C5170 storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, reiniging, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De nieuwste HP (multifunctionele) printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart c5170 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Ook kan je ook printen en scannen via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er zijn tegenwoordig meer en meer merken die een inkt-abonnement aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een nieuwe goedkope cartridge. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van eenvoudig (75 prints per maand) tot grote abonnementen (honderden prints per maand).

Plaats een reactie