bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart C5380

Probleemloos inkt voor de HP Photosmart C5380 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de beste online verkooppunten en aanbiedingen voor toners en cartridges voor elke printer. Middels onze tools check je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en zwarte inkt die compatibel zijn met de photosmart c5380 in januari 2023. Verder bekijk je op onze site printer bespaartips, info aangaande klooncartridges en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €14,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de photosmart c5380: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Kloon inkt is aanzienlijk voordeliger en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 65%.
 • Een prima artikel is de HP 364 XL met chip voordeelbundel (5set).
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Populaire thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor HP Photosmart C5380 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan in een photosmart c5380? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerseriephotosmart
Modelnummerc5380
Categorie printerInkjet
Vaak bestelde cartridgeHP 364 XL met chip voordeelbundel (5set)
Geschatte prijs €€

Goedkoopste HP Photosmart C5380 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost al snel €0,05 en eentje met kleuren om en nabij de €0,12 voor een a4. Door te kiezen voor de goedkoopste HP Photosmart C5380 cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel voor je inkt-aankoop is bijna altijd aan de prijs. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder tref je de grote webwinkelswaar je probleemloos eenvoudig de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per winkel laten we zien of ze namaak inkt of ook merkinkt in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een photosmart c5380? In de box hieronder check je een aantal handige truukjes om nog voordeliger te printen.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel printen. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ryman Eco en Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is geschikt voor de photosmart c5380?

Geeft de computer een melding dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en verwissel deze direct wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP Photosmart C5380 is een zogenoemde inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Daarna onderzoek je welk product past. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Zoek op cartridgenummer / fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Denk dan aan c5380 uit de serie photosmart van het merk HP.
 3. Doorzoek de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende aanbieders zoals replacedirect en printerinktshop.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg vind je hier.

TypeKleurInfo
HP Photosmart C5380 CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Grijsblauw of RAL 5021.
HP Photosmart C5380 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Aardbeirood of RAL 3007.
HP Photosmart C5380 YellowGeelGele inkt voor met name Saffraangeel en RAL 1037.
HP Photosmart C5380 Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de photosmart c5380.

Erkende cartridges voor een photosmart c5380.
Wij hebben deze gedetecteerd die werken met deze printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart C5380 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te plaatsen. Hieronder plaatsen we adviezen waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges photosmart c5380 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of PC indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Zet het niet bij het afval. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Verwijder het label zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inktcartridge installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Indien het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP Photosmart C5380

Beste HP Photosmart C5380 huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw photosmart c5380? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn de officiele merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door erkende specialisten en zijn tot wel 50% goedkoper. Namaak inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl dit bij originele inktpatronen er nog wel eens aan schort. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het gebruiken van een huismerk cartridge
Misschien krijg je een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges toepast. Dit soort storingscode kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Wij plaatsen hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de goede huismerk cartridge in huis hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze overeenstemt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Onderzoek of je het plasticje los hebt gemaakt.
 6. Gebruik een zachte doek om de contactpunten schoon te maken.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit in het geval dat een andere kleur op is. Dit is frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor printen in zwart-wit. Blijft de printer een error geven? Plak een zwart tapeje over de sensor van de lege HP Photosmart C5380 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de photosmart c5380?
Nieuwe multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Door deze werking komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. Je model heeft een melding wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook wanneer de printer inactief is zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart C5380 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare patronen in voorraad. Dit zijn speciale patronen die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Daarnaast kan je dit ook laten uitvoeren door printshops die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen werken met goedkope huismerkproducten in plaats van originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de photosmart c5380?
Een printapparaat voorzien van nieuwe software doet iedereen eenvoudig zelf. Meestal herkent jouw windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de portalen van HP. De erkende printer drivers voor de photosmart c5380 kan je altijd vinden op de website van HP. Op de downloadpagina vind je daarnaast bijkomende ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en hulp bij technische problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een photosmart c5380?
Een printerstoring is irritant maar is soms makkelijk op te lossen. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Deze error-codes zijn op te vragen op de support-pagina van de fabrikant. Bekende HP Photosmart C5380 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De beste HP printers verlenen Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De photosmart c5380 WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Daarnaast kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden meer en meer printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, per half jaar of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope cartridge. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je zekerheid dat de printer 100% zeker werkt. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van goedkoop (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie