bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP Photosmart D5463

Inkt voor de HP Photosmart D5463 bestellen en laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker check je de bekendste online verkooppunten en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Zo bekijk je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk zwarte inkt die past in je photosmart d5463 in januari 2023. Tevens tref je op onze site printer bespaartips, informatie m.b.t. imitatie inkt & veel voorkomende storingen.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €19,75.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de photosmart d5463: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit een budgetlabel of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is aanzienlijk voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een vaak gebruikt item is de HP 364 XL met chip voordeelbundel (5set).
 • Tip van de expert: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Populaire thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor HP Photosmart D5463 | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is goed voor een photosmart d5463? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Seriephotosmart
Modelnummerd5463
Soort printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 364 XL met chip voordeelbundel (5set)
Gemiddelde prijs €€€

Goedkoopste HP Photosmart D5463 printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je ongeveer €0,03 – €0,06en een kleurenafdruk rond de €0,12 voor een a4. Door middel van de goedkoopste HP Photosmart D5463 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is doorgaans niet slim. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dit blijkt uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit speelt met name bij HP originele merktoners en merkcartridges. In de vergelijker hieronder vind je de beste online leveranciers waar je zonder problemen gemakkelijk inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkoper noteren we of ze alternatieve inkt en/of originele producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een photosmart d5463? In de volgende lijst tref je praktische tips om nog voordeliger te printen.

 • Kies voor klooninkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals beperkte kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Century Gothic of Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de photosmart d5463?

Ontvang je een seintje dat de inktvoorraad op is? Opletten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen als de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP Photosmart D5463 betreft een inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Begin met het bekijken welke kleur aan vervanging toe is. Dan wil je weten welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals d5463 uit de serie photosmart van HP.
 3. Kijk in de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende aanbieders zoals replacedirect en Inktdiscount.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer gegevens hierover check je verderop.

TypeKleurInfo
HP Photosmart D5463 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Paarsblauw en RAL 5003.
HP Photosmart D5463 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Oriëntrood of RAL 3015.
HP Photosmart D5463 YellowGeelGele inkt voor Ivoorkleurig en RAL 1036.
HP Photosmart D5463 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de photosmart d5463.

Geschikte cartridges voor o.a. de photosmart d5463.
Ons systeem heeft verschillende ontdekt die toe te passen zijn op je printer.

 1. HP 350XL + HP 351XL Voordeelbundel
 2. HP 350XL inktcartridge Zwart
 3. HP 351XL inktcartridge Kleur


Voordelige HP Photosmart D5463 cartridge vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de cartridge te vernieuwen. Verderop zetten we een overzicht met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges photosmart d5463 vervangen

 1. Welke kleuren moet ik vervangen?

  Je computer of laptop indiceert welke kleur(en) vervangen moeten worden.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en klik de lege patronen eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het doosje. Haal het beschermmateriaal er af zoals geïnstrueerd in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Installeren

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Als je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Tevens kan er een testprint worden afgedrukt.

printerinkt-HP Photosmart D5463

Beste HP Photosmart D5463 huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw photosmart d5463? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als merk-inkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit navullen gebeurt vaak door speciale bedrijven en zijn tot wel 50% goedkoper. Imitatie inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is zo goed als hetzelfde als originele inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk cartridge
Wellicht laat de printer een foutmelding zien wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat HP wil dat jij als consument hun merkcartridges toepast. Zo’n melding wegklikken en doorgaan met printen. Kun je het niet wegklikken? In dat geval vind je verderop een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de juiste budget cartridge in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze in lijn is met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer nog eens of de inktcartridge wel goed vast zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Kijk of je het beschermmateriaal weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers stoppen met printen in zwart-wit wanneer de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is zeer frustrerend. Er bestaan meerdere lifehacks. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stuk donker plakband over het venstertje van de lege HP Photosmart D5463 cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de photosmart d5463?
Het gros van de printproducten hebben de ingebouwd reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Met behulp van dit programma komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Af en toe uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Je product laat het automatisch weten als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de HP Photosmart D5463 bijvullen?
Op de markt zijn navulbare inktpatronen beschikbaar. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Ook kan je dit ook laten doen bij printshops die hier meer ervaring mee hebben. Deze ondernemingen bieden laag geprijsde kloon artikelen en dus niet originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de photosmart d5463?
Een printer installeren en klaar maken voor gebruik kost tegenwoordig niet veel tijd. In de regel detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Je kunt uiteraard gebruik maken van de meegeleverde printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren op het gebruikersportaal van HP. De geldige printer drivers die passen bij de photosmart d5463 staan op de website van HP. Op de update- en service pagina check je verder bijkomende informatie zoals instructies, tips voor het installeren en advies over storingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de photosmart d5463?
Een printerstoring is ongewenst en komt nooit gelegen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes zijn op te zoeken op het informatieportaal van de verkoper. Vaak voorkomende HP Photosmart D5463 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen inkt, reiniging, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet printen, cartridgeprobleem.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige HP printersystemen werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De photosmart d5463 WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evenzeer kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we steeds meer leveranciers waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan om de 30 dagen, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde voordelige cartridge. Op basis daarvan zit je nooit zonder inkt en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot exclusief (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie