bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Hp Tango

Goedkoop en snel inkt voor de Hp Tango bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de meest geschikte shops en aantrekkelijke acties voor printerinkt voor alle printers. Zo ontdek je direct goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en niet te vergeten zwarte inkt die toepasbaar zijn voor de tango inkjet in april 2023. Daarbovenop bekijk je hieronder slimme bespaartips, adviezen met betrekking tot voordelen + nadelen van huismerk en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €11,75.
 • Beschikbare kleuren voor de tango inkjet: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: voordelige namaak inkt of originele inkt van HP.
 • Navulbare inkt is voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Een populair item is de HP 303XL (HT6N04AEPA + HT6N03AEPA) Multipack.
 • Tip van de specialist: bespaar met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor Hp Tango | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de tango inkjet? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Uitleg over huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamHP
Printerserietango
Modelnummerinkjet
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 303XL (HT6N04AEPA + HT6N03AEPA) Multipack
Prijsindicatie €€

Goedkoopste Hp Tango printerinkt kopen (april 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost je circa €0,06 en een full-color rond de €0,10 – €0,12 voor een a4. Door de aankoop van de de goedkoopste Hp Tango cartridges kan je jaarlijks veel geld besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is meestal erg prijzig. Het is vaak extra voordelig als je het online koopt. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder check je populaire webshopswaar je probleemloos direct inkt kunt bestellen. Per aanbieder laten we zien of ze klooninkt of juist merk-inkt verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Nog voordeliger printen met de tango inkjet? Hierna communiceren we de beste aanwijzingen om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en zo bespaar jij tot maar liefst 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Overweeg een lettertype als Century Gothic en Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Dit is om onnodig reinigen tegen te gaan.

Welke inkt kan ik gebruiken in een tango inkjet?

De bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inktniveau waarschuwingen kun je vaak nog wel even negeren. Het is geen probleem om dit even af te wachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en verwissel deze direct als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Hp Tango is een zogenoemde inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Controleer eerst welke kleur aan vervanging toe is. Vervolgens wil je weten welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat inkjet uit de serie tango van het merk HP.
 3. Neem een handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel online aanbieders als printershop en Handyman.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en gevuld met meer inkt. Meer gegevens hierover check je hier.

TypeKleurInfo
Hp Tango CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Azuurblauw of RAL 5010.
Hp Tango MagentaRozeRoze inkt voor met name Parelmoer donkerviolet en RAL 3002.
Hp Tango YellowGeelGele inkt voor onder andere Licht ivoorkleurig of RAL 1019.
Hp Tango Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de tango inkjet.

Geschikte cartridges voor een tango inkjet.
Ons systeem heeft verschillende gedetecteerd die in jouw printer passen.

 1. HP 15 (C6615DE) inktcartridge Zwart XL
 2. HP 78 XL Kleur


Voordelige Hp Tango cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Dan kan je beginnen met de cartridge te verversen. Onderstaand is er een handige uitleg met een concrete uitleg.

Uitleg cartridges tango inkjet vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je PC / Mac toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege cartridge uit het aparaat halen

  Doe de klep van de printer omhoog en verwijder het lege patroon. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen op het doosje.

 4. Nieuwe cartridge in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Op het moment dat je de stappen juist uitgevoerd hebt toont de printer het juiste inktniveau. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Hp Tango

Beste Hp Tango huismerk printerinkt kopen

Krijg je een melding dat je niet meer kunt printen met jouw tango inkjet? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een lager vulpercentage en doet het net zo goed als inkt van het merk zelf.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Ze worden gefabriceerd door betrouwbare leveranciers en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de A-merken niet perse het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een printje is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Zo nu en dan toont de printer een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges plaatst .Dit type foutmelding kan je gewoon negeren. Is dat niet mogelijk? Je leest op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Kijk of je de goede navulbare cartridge hebt gekocht.Noteer het modelnummer en ga na of deze overeenstemt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Trek de stekker uit de printer. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Loop nog eens na of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een printje maken met de (meegeleverde) inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Loop nog eens na of je het beschermingsmateriaal los hebt gemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van HP.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Diverse printers printen geen zwart-wit zodra de kleureninkt op is. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart-wit. Lukt dit niet? Plak een zwart tapeje op de inhoudsindicator van de lege Hp Tango cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de tango inkjet?
Een aanzienlijk aantal apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Door deze werking heb jij altijd een mooie printafdruk. Zo nu en dan uw HP cartridges ontdoen van stof wordt ook geadviseerd. Je machine indiceert als het moment is aangebroken om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de Hp Tango opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen in de handel. We hebben het hier over hervulbare cartridges / toners die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Meestal kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die hier ervaring mee hebben. Deze bedrijven bieden goedkope namaak artikelen en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de tango inkjet?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Meestal herkent een Mac of windows laptop de aangesloten printer vanzelf al. Je kunt uiteraard gebruik maken van de bijbehorende printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de service en ondersteuning pagina van HP. De geldige printer drivers voor je tango inkjet staan voor je klaar op de website van HP. Op de update- en service pagina biedt de leverancier verder relevante ondersteuning zoals de handleiding, info over het reinigingsprogramma en hulp bij technische problemen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de tango inkjet?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via officiële platformen van het merk. Bekende Hp Tango storingen zijn; reiniging, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, printkop fout, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De actuele HP (multifunctionele) printers beschikken over Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat betekent dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De tango inkjet WiFi printer is dan via internet te benaderen. Tevens kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig een aantal merken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, om de zoveel maanden of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Op die manier kan je niet meer vergeten inkt te kopen en mag je erop vertrouwen dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van budget (15 prints per maand) tot duur (250-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP Tango X
 • HP Tango X 110
 • Plaats een reactie