bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Kyocera FS 3540 MFP

Eenvoudig online inkt voor de Kyocera FS 3540 MFP bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de bekendste aanbieders en kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor koop je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die toepasbaar zijn voor de fs 3540-mfp in april 2024. Ook vind je via onze specialisten bespaartips, specificaties met betrekking tot namaak inkt & technische specificaties.

  • Inkttoners zijn te bestellen v.a €44,00.
  • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de fs 3540-mfp: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
  • Meestal heb je de keuze uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Kyocera.
  • Alternatieve inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat meer inkt. Dit levert een besparing op van wel 60%.
  • Een vaak gebruikt product is de Kyocera TK-350 toner zwart Hoge capaciteit.
  • Tip: bespaar met een voordeelverpakking.

Thema’s: Overzicht goedkoopste inkt voor Kyocera FS 3540 MFP | Besparen op de printkosten | Welke inkt is geschikt voor de fs 3540-mfp? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt gebruiken | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamKyocera
Printerseriefs
Modelnummer3540-mfp
PrintersoortLaser
Veel gebruikte tonerKyocera TK-350 toner zwart Hoge capaciteit
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste Kyocera FS 3540 MFP printerinkt kopen (april 2024)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je tegenwoordig €0,05 en een full-color al snel €0,15 per a4. Dankzij de goedkoopste Kyocera FS 3540 MFP toners bespaar je eenvoudig veel geld. De lokale computerwinkel bezoeken voor een inktpatroon is in de regel onverstandig. Een lagere prijs kun je bereiken als je het online koopt. Dit blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit zien we het sterkst bij Kyocera originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder check je de meest populaire aanbiederswaar je probleemloos direct de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt tonen we of ze klooninkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de fs 3540-mfp? In het lijstje hierna tref je de beste tricks om nog voordeliger te printen.

  • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit is uitstekend en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
  • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
  • Test de diverse printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
  • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Brush Script.
  • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
  • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan in een fs 3540-mfp?

Zie je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Let op: Deze meldingen blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vervang de inkt pas op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Kyocera FS 3540 MFP betreft een laserprinter. Hij print op basis van toners. Check eerst welke kleur aan vervanging toe is. Dan bekijk je welk type inkt past. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

  1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
  2. Google op het specifieke printernummer. Bijvoorbeeld 3540-mfp uit de serie fs van het merk Kyocera.
  3. Lees de handleiding door; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal webshops zoals coolblue.nl en Alleeninkt.nl worden ook huismerken aangeboden. Deze zijn goedkoper en ook volledig gevuld. Meer details check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Kyocera FS 3540 MFP CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Capriblauw of RAL 5000.
Kyocera FS 3540 MFP MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Bruinrood of RAL 4007.
Kyocera FS 3540 MFP YellowGeelGele inkt voor met name Zinkgeel en RAL 1016.
Kyocera FS 3540 MFP Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de fs 3540-mfp.

Populaire toners voor de fs 3540-mfp.
Wij hebben onderstaande achterhaald die passen in deze printer.

  1. Kyocera TK-3100 toner zwart


Voordelige Kyocera FS 3540 MFP toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan wordt het tijd om de toner te vervangen. Hierna staat een opsomming waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners fs 3540-mfp vervangen

  1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

    De printer of computer geeft aan welke patronen precies vervangen moeten worden.

  2. Oude toner uit het aparaat halen

    Doe de klep van de printer omhoog en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

  3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

    Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt lezen in de bijgeleverde instructies.

  4. Nieuwe toner herinstalleren

    Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printer.

  5. Nieuwe inkt laden

    De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Kyocera FS 3540 MFP

Beste Kyocera FS 3540 MFP huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw fs 3540-mfp? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Kyocera of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, heeft een groter inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als merk-inkt.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl dit bij originele inktpatronen niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdrukkwaliteit is uitstekend en doet amper onder voor officiële inkt. 

Issues bij het printen met een huismerk toner
Wellicht heb je te maken met een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Kyocera liever heeft dat jij hun originele toners koopt. Een dergelijke foutmelding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Lukt printen dan alsnog niet? Je treft op deze pagina diverse snelle tips.

  1. Kijk allereerst of je de geschikte imitatie toner hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als de originele inkt.
  2. Haal de printer even van het net. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
  3. Bekijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
  4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je vaak eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
  5. Achterhaal of je het lipje los hebt gemaakt.
  6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
  7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Kyocera.
  8. Laat de printer de printkop / spuitkanalen reinigen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers stoppen met printen in zwart-wit op het moment dat een andere kleur leeg is. Dat is zeer frustrerend. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Open de printinstellingen en kies voor alleen zwart. Geen succes? Plak ondoorzichtige plakband over het venstertje van de lege Kyocera FS 3540 MFP toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de fs 3540-mfp?
Het gros van de printers gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Soms de Kyocera toners even nakijken en schoonmaken is slim om te doen. Je apparaat heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook in de standby-modus kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Kyocera FS 3540 MFP opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen te koop. Dat zijn inktpatronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In veel gevallen kan je het navullen ook laten doen bij printwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops verstrekken goedkope namaak producten en verstrekken geen originele Kyocera toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de fs 3540-mfp?
Jouw all-in-one printer voorzien van nieuwe software kost gelukkig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert jouw Mac of windows PC de printer binnen een minuut. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. Dat kun je downloaden via de portalen van Kyocera. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de fs 3540-mfp staan voor je klaar op de website van Kyocera. In het supportcenter tref je verder aanvullendespecificaties zoals een gebruikershandleiding, de juiste instellingen en hulp bij technische problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de fs 3540-mfp?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes zijn op te zoeken via officiële platformen van de verkoper. Vaak voorkomende Kyocera FS 3540 MFP storingen zijn; vastgelopen papier, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, reiniging, langzaam, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, wil niet printen.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere Kyocera printapparaten verlenen Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De fs 3540-mfp WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Eveneens kan je ook printen en scannen via de App op een tablet of smartphone.

Is er ook een printerinkt abonnement?
We onderscheiden meer en meer fabrikanten die speciale inkt-abonnementen aanbieden. De fabrikant stuurt je om de paar weken, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een gevulde goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken zit je nooit met een leeg inktpatroon en kun jij ervan op aan dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Van een lage prijs (100 prints per maand) tot grote abonnementen (duizenden prints per maand).

Plaats een reactie