bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Brother DCP 9010CN

Zonder gedoe inkt voor de Brother DCP 9010CN bestellen en gratis laten bezorgen? Middels onze vergelijker bekijk je de voordeligste online verkooppunten en forse kortingen voor printerinkt voor alle printers. Hierdoor check je eenvoudig goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en key (zwarte) inkt die past in je dcp 9010cn in december 2022. Daarbovenop check je op deze website handige printer tips, informatie betreffende imitatie inkt en technische specificaties.

 • Inkttoners koop je al vanaf €48,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de dcp 9010cn: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit het huismerk of originele inkt van Brother.
 • Huismerk inkt is goedkoper en wordt volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een prima patroon is de Brother TN-230 voordeelbundel.
 • Advies: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkoppelingen: Goedkoopste inkt voor Brother DCP 9010CN | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt past in de dcp 9010cn? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen

MerkBrother
Printerseriedcp
Modelnummer9010cn
Soort printerLaser
Veel gebruikte tonerBrother TN-230 voordeelbundel
Verwachte prijs €€

Goedkoopste Brother DCP 9010CN printerinkt bestellen (december 2022)

Printen is best kostbaar. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost gemiddeld €0,05 – €0,06 en een kleurenafdruk al snel €0,11 per printje. Dankzij de goedkoopste Brother DCP 9010CN toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is in de regel een duur grapje. Er is veel geld te besparen als je kiest voor een online speler. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is met name zo voor Brother originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je populaire online leveranciers waar je op een betrouwbare manier eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per verkoper noteren we of ze namaak inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de dcp 9010cn? In de box hieronder kan je aan de slag met een aantal handige truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en bespaart tot wel 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals lage kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont en Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Trek de stekker uit de printer als er niet geprint wordt. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de dcp 9010cn?

De seintje dat de inktvoorraad op is? Advies: Deze popups worden doorgaans te vroeg afgegeven. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Brother DCP 9010CN noemen we ook wel een laserprinter. Deze gebruikt toners. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Dan is het belangrijk dat je weet welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. In dit geval de 9010cn uit de serie dcp van Brother.
 3. Doorzoek de handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal shops zoals 112supplies en Vikingdirect.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en er zit vaak meer inkt in. Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
Brother DCP 9010CN CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Duifblauw of RAL 5001.
Brother DCP 9010CN MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Purperrood of RAL 3005.
Brother DCP 9010CN YellowGeelGele inkt voor tinten als Parelmoer goud of RAL 1023.
Brother DCP 9010CN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met kleuren inkttoners voor de dcp 9010cn.

Erkende toners voor o.a. de dcp 9010cn.
Wij hebben onderstaande gekozen die werken met deze printer.

 1. Brother TN-3380 toner zwart
 2. Brother TN-3390 toner zwart
 3. 2x Brother TN-3380 toner zwart
 4. Brother DR-3300 Drum


Voordelige Brother DCP 9010CN toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verwisselen. Hierna staat een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners dcp 9010cn vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je PC / Mac indiceert welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open de klep van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het label zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installatieproces

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Brother DCP 9010CN

Beste Brother DCP 9010CN huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw dcp 9010cn? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Brother of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die opnieuw zijn gevuld en getest. Je kunt hiervoor terecht bij speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is volledig vol gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk toner
In enkele gevallen heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Brother het liefste ziet dat jij hun originele toners toepast. Een dergelijke waarschuwing kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je leest op deze pagina enkele praktische adviezen.

 1. Kijk allereerst of je de juiste navulbare toner in huis hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Start de printer opnieuw. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Als je dat gedaan hebt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Achterhaal of je het plasticje verwijderd hebt.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Brother.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printers blokkeren de zwart-wit functie zodra de kleureninkt op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape over het venster van de lege Brother DCP 9010CN toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de dcp 9010cn?
Nieuwe all-in-one printers beschikken over een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Door dit systeem blijft jouw printer in topconditie. Zo nu en dan uw Brother toners schoonmaken kan ook helpen. De software laat het automatisch weten wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Brother DCP 9010CN navullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen te koop. Dat zijn cartridges of toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Doorgaans kan dit ook worden gedaan door ondernemers die alle benodigde materialen in huis hebben. Deze ondernemingen bieden laag geprijsde kloon producten en verstrekken geen originele Brother toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de dcp 9010cn?
Printers en scanners op de juiste manier installeren kost gelukkig niet veel tijd. Normaliter detecteert een Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via de portalen van Brother. De betrouwbare printer drivers die werken met de dcp 9010cn zijn te downloaden op de website van Brother. In het supportcenter biedt de leverancier daarnaast praktische details als handleidingen, tips voor het installeren en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de dcp 9010cn?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen zijn op te vragen op het gebruikersportaal van de leverancier. Vervelende Brother DCP 9010CN storingen zijn; reiniging, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen inkt, wil niet printen, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet scannen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige Brother (multifunctionele) printers werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat wil zeggen dat je vanuit je luie stoel kunt printen zonder kabel aan de PC of laptop. De dcp 9010cn WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Tegenwoordig zijn er verschillende printermerken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Je ontvangt dan elke 8 weken, om de paar maand of wanneer de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Op basis daarvan beschik je altijd over voldoende inkt en kan je ervan uitgaan dat de printer je niet laat zitten. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (tientallen prints per maand) tot wat duurdere contracten (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie