bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark E

Inkt voor de Lexmark E bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker vergelijk je de beste leveranciers en aanbiedingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Zo vergelijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de e laser in maart 2023. Daarbij lees je via onze specialisten slimme bespaartips, informatie betreffende klooncartridges & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €49,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de e laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor klooninkt of originele inkt van Lexmark.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en wordt bovendien geheel gevuld. Dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Een populair patroon is de Lexmark 24036SE toner zwart Hoge capaciteit.
 • Onze tip: kies voor een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Vind de goedkoopste inkt voor Lexmark E | Besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de e laser? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamLexmark
Printerseriee
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerLexmark 24036SE toner zwart Hoge capaciteit
Gemiddelde prijs €€

Goedkoopste Lexmark E printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je circa €0,05 en een full-color al gauw €0,10 voor een print. Middels de goedkoopste Lexmark E toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is in veel gevallen een dure aangelegenheid. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat weten we van de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit is vooral het geval voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In de tabel hieronder tref je de meest bekende webshopswaar je zonder gedoe binnen enkele minuten inkt voor jouw printer kunt vinden. Per verkooppunt noteren we of ze namaak inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Voordelig printen met de e laser? Hieronder communiceren we verschillende handigheidjes die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor budget inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-stand. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Courier of Garamond.
 • Druk dubbelzijdig af. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de e laser?

Krijg je een notificatie dat dat het inktpatroon leeg is? Let op: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en ververs deze zodra de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Lexmark E is een zogeheten laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Achterhaal als eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Vervolgens achterhaal je welk typenummer geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek op tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. Zoals laser uit de serie e van het merk Lexmark.
 3. Lees de handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij verschillende webshops zoals Go4inkt en Inktbaas.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Een uitgebreidere uitleg vind je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark E CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Nachtblauw en RAL 5018.
Lexmark E MagentaRozeRoze inkt voor met name Pastelviolet of RAL 4002.
Lexmark E YellowGeelGele inkt voor tinten als Signaalgeel en RAL 1006.
Lexmark E Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inkttoners voor de e laser.

Relevante toners voor in een e laser.
We hebben diverse achterhaald die werken met deze printer.

 1. Lexmark 71B20 voordeelset
 2. Lexmark 71B20K0 toner zwart
 3. Lexmark 71B20C0 toner cyaan
 4. Lexmark 71B20M0 toner magenta
 5. Lexmark 71B20Y0 toner geel


Voordelige Lexmark E toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de toner te verversen. Hieronder vind je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg toners e laser vervangen

 1. Welke kleur moet worden verwisseld?

  Je windows of mac PC geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner onttrekken

  Open de klep van de printer en klik de lege patronen eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Let op: dit behoort tot chemisch afval.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het beschermmateriaal er af zoals geïnstrueerd in de instructies.

 4. Nieuwe inkttoner installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Laatste controle fase

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Zodra alles juist geplaatst is zal de storingscode verdwijnen. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark E

Beste Lexmark E huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw e laser? Dan bestel je nieuwe inkt. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Lexmark of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn de officiele merkproducten die worden geïnspecteerd en schoongemaakt en opnieuw worden gevuld. Dit proces gebeurt bij gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is doorgaans 100% gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De printkwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk toner
Bij sommige printers toont de printer een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Dit soort storing kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Je treft hierna diverse snelle tips.

 1. Bekijk of je de geschikte huismerk toner hebt. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze overeenkomt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Controleer of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een keer printen met de originele inkt. Als je dat gedaan hebt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je het beschermmateriaal helemaal hebt verwijderd.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Lexmark.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Verschillende printers printen geen zwart-wit indien 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat is niet erg handig. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Begin met het instellen van de printer op puur zwart-wit printing. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over over het venstertje van de lege Lexmark E toner.

Hoe werkt het inkt reinigen met de e laser?
De meeste all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zo komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Lexmark toners even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. De software laat een popup zien wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kan er printeronderhoud plaatsvinden.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark E hervullen?
In de winkel zijn navulbare patronen beschikbaar. We bedoelen dan speciale patronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan je dit ook laten uitvoeren door computerwinkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze bedrijven werken met aantrekkelijke imitatie artikelen en verstrekken geen originele Lexmark toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een e laser?
Printers en scanners opstarten en installeren gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Vaak detecteert een windows of Mac computer de printer binnen een minuut. Je kunt uiteraard gebruik maken van de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via de online portalen van Lexmark. De populairste printer drivers die geschikt zijn voor de e laser zijn te downloaden op de website van Lexmark. Op deze plek vind je ook extra informatie als handleidingen, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij technische problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een e laser?
Een printerstoring is vervelend maar is soms makkelijk op te lossen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze error-codes kun je achterhalen via het online portaal van de leverancier. Ongemakkelijke Lexmark E storingen zijn; reiniging, geen inkt, printkop fout, geen wifi, vastgelopen papier, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam.

Hoe maak ik een printer geschikt voor het netwerk?
De actuele Lexmark scanners en printers beschikken over draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dat betekent dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De e laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Daarnaast kan er worden geprint via de officiële app op een iPad of telefoon.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan een aantal merken en aanbieders die een inkt-abonnement aanbieden. Je krijgt dan elke 8 weken, per kwartaal of op het moment dat het inktniveau laag is een volle goedkope toner. Op basis daarvan weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (25-50 prints per maand) tot wat duurdere contracten (meer dan 1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark E360
 • Lexmark E360D
 • Lexmark E360DN
 • Lexmark E450DN
 • Lexmark E460
 • Lexmark E460DN
 • Lexmark E460DW
 • Lexmark E 232
 • Lexmark E 232 series
 • Lexmark E 232 T
 • Lexmark E 240
 • Lexmark E 240 N
 • Lexmark E260
 • Lexmark E260D
 • Lexmark E260DN
 • Lexmark E 330
 • Lexmark E 332
 • Lexmark E 332 N
 • Lexmark E 332 series
 • Lexmark E 332 TN
 • Lexmark E 340
 • Lexmark E 342 N
 • Lexmark E 342 series
 • Lexmark E 342 TN
 • Plaats een reactie