bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark MX

Direct inkt voor de Lexmark MX bestellen en laten thuisbezorgen? Middels onze vergelijker check je de voordeligste aanbieders en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor bestel je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en key (zwarte) inkt die past in je mx laser in maart 2023. Eveneens tref je hieronder bespaartips, informatie over huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €47,50.
 • Beschikbare kleuren voor de mx laser: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Navulbare inkt is (veel) goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een prima inktpatroon is de Lexmark 602H (60F2H00) toner zwart.
 • Aanrader: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Inhoud: Webshops met goedkoopste inkt voor Lexmark MX | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is goed voor een mx laser? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Seriemx
Modellaser
Categorie printerLaser
Vaak gekochte tonerLexmark 602H (60F2H00) toner zwart
Geschatte prijs

Goedkoopste Lexmark MX printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld tussen de 1 en 6 eurocent en een kleurenafdruk gemiddeld €0,10 of nog meer per afdruk. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Lexmark MX toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een merkdealer / winkel binnenlopen om nieuwe inkt te kopen is vaak onverstandig. Het is vaak extra voordelig als je kiest voor een online speler. Dat blijkt uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit is met name zo voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht vergelijk je de meest bekende aanbiederswaar je op een betrouwbare manier snel inkt kunt bestellen. Per verkooppunt tonen we of ze navulbare inkt of juist merk-inkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Nog voordeliger printen met de mx laser? In het lijstje hierna bekijk je nuttige tricks om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde en je bespaart tot wel 60%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld draft mode. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Century Gothic of Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is geschikt voor de mx laser?

Krijg je een bericht dat de inktvoorraad op is? Let op: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas als de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Lexmark MX is een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Check eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens check je welke inkt geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de laser uit de serie mx van Lexmark.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij verschillende online leveranciers als Go4inkt en printerinktshop.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en hebben meer ML inkt inhoud. Meer details check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark MX CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Oceaanblauw en RAL 5005.
Lexmark MX MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Roodlila of RAL 3016.
Lexmark MX YellowGeelGele inkt voor met name Zwavelgeel of RAL 1027.
Lexmark MX Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de mx laser.

Geschikte toners die passen in de mx laser.
Wij hebben deze gevonden die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Lexmark 50F2U00 (502U) Toner Zwart Zeer hoge capaciteit


Voordelige Lexmark MX toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Start dan het proces om de toner te verwisselen. Verderop is er een opsomming waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners mx laser vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De software op de PC vertelt je met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner uit de printer halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printerkap.

 5. Inktcontrole

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Lexmark MX

Beste Lexmark MX huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw mx laser? Dan bestel je nieuwe inkt. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van Lexmark of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, bevat vaak meer inkt en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele niet het geval is. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Zo nu en dan komt er een bericht met een foutmelding bij het in gebruik nemen van imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark hoopt dat jij hun eigen toners gebruikt. Deze foutmelding kan je gewoon negeren. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de geschikte namaak toner in huis hebt. Noteer het modelnummer en controleer of deze overeenstemt met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Check of je het ontluchtingslabel los hebt gemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Lexmark.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Veel printer schakelen de zwart-wit functie uit indien 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is niet erg handig. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor zwart en wit printen. Is dit geen optie? Plak een stukje tape over het venster van de lege Lexmark MX toner.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de mx laser?
Een groot deel van de apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier zul je altijd een goede afdruk krijgen. Om de paar maanden de Lexmark toners schoonmaken is slim om te doen. Het systeem geeft aan wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de standby-modus worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Lexmark MX bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen verkrijgbaar. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Daarnaast kan dit ook worden gedaan door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze winkels geven aantrekkelijke kloon producten in plaats van originele Lexmark toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de mx laser?
Een printapparaat gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Over het algemeen herkent jouw windows of Mac computer de printer direct na het aansluiten. Randvoorwaarde is wel het installeren van de meegeleverde printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op de download- en supportpagina van Lexmark. De erkende printer drivers voor de mx laser staan voor je klaar op de website van Lexmark. Op dit portaal bekijk je tevens additionele details zoals de handleiding, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een mx laser?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen via de portalen en via supportmedewerkers. Ongemakkelijke Lexmark MX storingen zijn; printkop fout, geen inkt, geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, wil niet printen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De actuele Lexmark printers en scanners beschikken over draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt printen met elk gewenst device (laptop, PC, smart devices). De mx laser WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken via de App op een tablet of smartphone.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Vandaag de dag zien we verschillende leveranciers waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan elke 8 weken, om de 3 maanden of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde voordelige toner. Zodoende zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (75 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark MX 510DE
 • Lexmark MX 511DE
 • Lexmark MX 511DHE
 • Lexmark MX 511DTE
 • Lexmark MX 517 DE
 • Lexmark MX 611DE
 • Lexmark MX 611DHE
 • Lexmark MX 617 DN
 • Lexmark MX 310DN
 • Lexmark MX 317 DN
 • Lexmark MX 410DE
 • Lexmark MX 417 DE
 • Plaats een reactie