bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Ricoh Aficio AP

Eenvoudig online inkt voor de Ricoh Aficio AP bestellen en laten bezorgen aan huis? Met behulp van onze inktvergelijker vergelijk je de betrouwbaarste online verkooppunten en acties voor toners en cartridges voor elke printer. Op die manier check je snel goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en key (zwarte) inkt die werken in een ricoh-aficio-ap laser in maart 2023. Daarbij lees je via onze experts printer bespaartips, specificaties m.b.t. namaak inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €44,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de ricoh-aficio-ap laser: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van Ricoh.
 • Namaak inkt is (veel) goedkoper en wordt bovendien geheel gevuld. Dit resulteert in een besparing van zo’n 50%.
 • Een prima artikel is de Ricoh type 3200D toner zwart.
 • Tip van de specialist: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Spring direct naar: Vind de goedkoopste inkt voor Ricoh Aficio AP | Goedkoper printen met deze bespaartips | Welke inkt moet ik hebben voor de ricoh-aficio-ap laser? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt opties | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkRicoh
Printerseriericoh-aficio-ap
Modellaser
Type printerLaser
Populaire tonerRicoh type 3200D toner zwart
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Ricoh Aficio AP printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is best kostbaar. Een afdruk in zwart wit kost zo’n €0,03 – €0,06en met kleur al snel €0,15 voor een a4. Door de aankoop van de de goedkoopste Ricoh Aficio AP toners kan je jaarlijks veel geld besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal nogal duur. Je kunt veel geld besparen als je bij een webwinkel koopt. Dit blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij Ricoh originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder vergelijk je erkende online leveranciers waar je zonder problemen vandaag nog inkt voor jouw printer kunt vinden. Per aanbieder zie je of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Zonder veel kosten printen met een ricoh-aficio-ap laser? In het volgende schema bieden we praktische adviezen zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Kies voor huismerk inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als printen in concept. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Probeer lettertypes zoals Courier en Brush Script.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Trek de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt kan ik gebruiken in een ricoh-aficio-ap laser?

Geeft de printer een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vernieuw deze op het moment dat de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Ricoh Aficio AP is een zogeheten laserprinter. Hij print op basis van toners. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Vervolgens achterhaal je welk soort model jij nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Controleer het tonernummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Hier betreft het de laser uit de serie ricoh-aficio-ap van het merk Ricoh.
 3. Lees de handleiding door; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste online aanbieders als Inktshop.nl en Inktdiscount.nl worden ook huismerken aangeboden. Doorgaans gunstig geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details daarover lees je hier.

TypeKleurInfo
Ricoh Aficio AP CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Ultramarijn blauw en RAL 5000.
Ricoh Aficio AP MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Oxyderood en RAL 4003.
Ricoh Aficio AP YellowGeelGele inkt voor onder andere Kerriegeel en RAL 1035.
Ricoh Aficio AP Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de ricoh-aficio-ap laser.

Toepasbare toners voor een ricoh-aficio-ap laser.
We hebben diverse geselecteerd die passen in deze printer.

 1. Ricoh type 1250D toner zwart


Voordelige Ricoh Aficio AP toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de toner te vernieuwen. Onderstaand vind je een overzicht met alle benodigde informatie.

Uitleg toners ricoh-aficio-ap laser vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of computer laat een popup zien welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Lege toner uit de printer halen

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit de doos. Verwijder het ontluchtingslabel zoals geïnstrueerd op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner installeren

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra het allemaal gelukt is wordt het correcte inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Ricoh Aficio AP

Beste Ricoh Aficio AP huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw ricoh-aficio-ap laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Ricoh of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft een groter inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door erkende specialisten en zijn tot wel 50% goedkoper. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten soms niet zo is. Het is dus een slimme manier om te besparen. De kwaliteit van een printje is uitstekend en doet amper onder voor standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het installeren van een huismerk toner
Soms toont de printer een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Ricoh hoopt dat jij hun eigen toners plaatst .Deze melding kan je doorgaans wegdrukken. Lukt printen dan alsnog niet? Je treft hieronder diverse snelle tips.

 1. Bekijk of je de geschikte kloon toner in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Check of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Achterhaal of je het kapje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Ricoh.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe kan ik dat oplossen?
Meerdere printers blokkeren de zwart-wit functie in het geval dat een andere kleur op is. Dat is niet erg handig. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor alleen zwart. Heeft je printer die keuze niet? Plak een stukje tape op de volumelezer van de lege Ricoh Aficio AP toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de ricoh-aficio-ap laser?
Veel modellen draaien automatisch een reinigingsprogramma voor de printkop. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Af en toe uw Ricoh toners schoonmaken met een doekje wordt ook geadviseerd. Je printer laat het automatisch weten wanneer het tijd is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Ricoh Aficio AP opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items in voorraad. Dit zijn hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Daarnaast kan je het navullen ook laten doen bij ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze specialisten werken met aantrekkelijke imitatie producten en dus niet originele Ricoh toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de ricoh-aficio-ap laser?
Jouw printer gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. In de regel detecteert een Mac of windows laptop de printer binnen een minuut. Het snelst gaat dit met behulp van de up-to-date printersoftware. Dit is te downloaden via de service en ondersteuning pagina van Ricoh. De beste printer drivers die geschikt zijn voor de ricoh-aficio-ap laser staan voor je klaar op de website van Ricoh. Op de update- en service pagina download je ook extra details zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een ricoh-aficio-ap laser?
Een printerstoring is frustrerend maar is soms makkelijk op te lossen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes zijn op te zoeken op de download- en supportpagina van het merk. Ongemakkelijke Ricoh Aficio AP storingen zijn; printkop fout, reiniging, vastgelopen papier, geen inkt, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De nieuwere Ricoh printers en scanners verschaffen draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De ricoh-aficio-ap laser WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evenzeer kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt via de officiële app op een iPad of telefoon.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan opvallend veel fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe goedkope toner. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en mag je erop vertrouwen dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot grote abonnementen (meer dan 1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Ricoh Aficio AP 4500
 • Plaats een reactie