bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Optra T

Goedkoop en snel inkt voor de Lexmark Optra T bestellen en laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vergelijk je de bekendste webshops en aanbiedingen voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor vind je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en uiteraard ook zwarte inkt die bedoeld zijn voor de optra-t laser in maart 2023. Daarnaast lees je op deze website handige printer tips, informatie aangaande huismerk-inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €40,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de optra-t laser: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit een huismerk of originele inkt van Lexmark.
 • Budget inkt is stukken goedkoper en wordt volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een populair artikel is de Lexmark 64016HE toner zwart.
 • Onze tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Goedkoopste inkt voor Lexmark Optra T | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de optra-t laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Serieoptra-t
Modellaser
Type printerLaser
Vaak gekochte tonerLexmark 64016HE toner zwart
Prijsindicatie €€€

Goedkoopste Lexmark Optra T printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de enkele centen en in kleur om en nabij de €0,10 of nog meer per afdruk. Middels de goedkoopste Lexmark Optra T toners kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken voor nieuwe inkt is bijna altijd nogal prijzig. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht check je de meest populaire online leveranciers waar je probleemloos binnen enkele minuten inkt kunt bestellen. Per webshop tonen we of ze huismerk inkt en/of originele inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een optra-t laser? In het lijstje hierna bekijk je een aantal handige slimmigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor namaak inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Test de diverse printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals minimale kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, alleen je inktverbruik daalt al gauw met 10%.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier en Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan ik gebruiken in een optra-t laser?

Ontvang je een seintje dat de inkt vervangen moet worden? Advies: Deze berichten zijn een schatting. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Zorg altijd voor een kleine voorraad voor thuis en start pas met het vervangen wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Lexmark Optra T noemen we ook wel een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Achterhaal als eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Vervolgens wil je weten welk type inkt past. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. De snelste weg is te zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Deze vind je aan de zijkant of voorkant.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat laser uit de serie optra-t van het merk Lexmark.
 3. Lees de handleiding door; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij veel webshops zoals Inktshop.nl en Printabout.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Een uitgebreidere uitleg check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark Optra T CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Duifblauw en RAL 5017.
Lexmark Optra T MagentaRozeRoze inkt voor Signaalrood of RAL 3020.
Lexmark Optra T YellowGeelGele inkt voor met name Verkeersgeel en RAL 1006.
Lexmark Optra T Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de optra-t laser.

Populaire toners voor in de optra-t laser.
We hebben diverse gekozen die werken met deze printer.

 1. Lexmark 602H (60F2H00) toner zwart


Voordelige Lexmark Optra T toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Begin dan met het stappenplan om de toner te vernieuwen. Hieronder plaatsen we een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners optra-t laser vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je windows of mac PC toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude toner verwijderen

  Open de printerkap en verwijder het lege patroon. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het doosje. Verwijder het plastic zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Lexmark Optra T

Beste Lexmark Optra T huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw optra-t laser? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Je hebt twee opties: originele inkt van Lexmark of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, heeft meer inhoud en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele producten.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die nagevuld en opnieuw verkocht worden. Dit navullen gebeurt vaak door gecertificeerde partijen en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De kwaliteit van een printje komt overeen met originele inkt. 

Issues bij het plaatsen van huismerk toner
Soms zul je een foutmelding krijgen wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Lexmark je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Een melding kan je in de meeste gevallen gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest hierna een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de geschikte huismerk toner hebt geplaatst.Vind uit welk modelnummer het is en kijk of deze rijmt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je wel eens eerst een afdruk maken met originele inkt. Als dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Achterhaal of je het dopje / plastic verwijderd hebt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Lexmark.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe is dat op te lossen?
Een deel van de printer schakelen de zwart-wit functie uit in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dit is frustrerend. Je kunt het gelukkig wel verhelpen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart-wit. Werkt dit niet? Plak een zwart tapeje op het plastic venstertje van de lege Lexmark Optra T toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de optra-t laser?
Een groot deel van de all-in-one printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop in goede conditie te houden. Zodoende blijft de printer mooie afdrukken maken. Om de paar maanden de Lexmark toners schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Het systeem laat het automatisch weten wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Optra T opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Dit zijn concreet cartridges of toners waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. In veel gevallen kan je dit ook laten doen bij specialisten die daar de juiste materialen voor hebben. Deze ondernemingen faciliteren betaalbare huismerken of dure originele Lexmark toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de optra-t laser?
Jouw printer gebruiksklaar maken hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans detecteert een windows laptop of Mac de nieuwe printer direct. Denk wel aan de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden op het informatieportaal van Lexmark. De printer drivers voor je optra-t laser staan op de website van Lexmark. Op de downloadpagina bekijk je tevens praktische ondersteuning als handleidingen, onderhoudstips en advies over storingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de optra-t laser?
Een printerstoring is ergerlijk en kan voor veel problemen zorgen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes worden verder toegelicht op het informatieportaal van de fabrikant. Vaak voorkomende Lexmark Optra T storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, printkop fout, wil niet printen, wil niet scannen, cartridgeprobleem, slecht leesbare tekst, langzaam.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De actuele Lexmark printapparaten werken met Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit houdt in dat je vanuit je luie stoel kunt printen vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De optra-t laser WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Bovendien kan je ook printen en scannen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
We onderscheiden verschillende fabrikanten waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Ze sturen dan om de paar weken, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een nieuwe voordelige toner. Door hiervan gebruik te maken heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en heb je zekerheid dat de printer je niet laat zitten. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van goedkoop (tientallen prints per maand) tot exclusief (250-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark Optra T 640
 • Lexmark Optra T 642
 • Lexmark Optra T 644
 • Plaats een reactie