bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark Prestige Pro

Probleemloos inkt voor de Lexmark Prestige Pro bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de voordeligste winkels en aantrekkelijke acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Daardoor koop je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en uiteraard ook zwarte inkt die compatibel zijn met de prestige-pro inkjet in maart 2023. Verder doorzoek je hieronder printer bespaartips, info over namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges koop je al vanaf €13,25.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de prestige-pro inkjet: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van Lexmark.
 • Budget inkt is aanzienlijk voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Zodoende bespaar je al snel 50%.
 • Een vaak gebruikt product is de Lexmark 100 XL set.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Snelkeuze: Overzicht goedkoopste inkt voor Lexmark Prestige Pro | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de prestige-pro inkjet? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt | FAQ met veelgestelde vragen

MerkLexmark
Printerserieprestige-pro
Modelnummerinkjet
Soort printerInkjet
Geschikte cartridgeLexmark 100 XL set
Geschatte prijs € – €€

Goedkoopste Lexmark Prestige Pro printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je ongeveer tussen de 1 en 6 eurocent en een gekeurde doorgaans €0,15 voor een a4. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Lexmark Prestige Pro cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal nogal duur. Je kunt veel geld besparen als je kiest voor een online speler. Dat weten we van de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor Lexmark originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema staan populaire shops waar je gebruiksvriendelijk vandaag nog de juiste inkt kan bestellen. Per leverancier beschrijven we of ze navulbare inkt of juist merk-inkt leveren.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een prestige-pro inkjet? In de volgende lijst check je de beste slimmigheidjes zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart op deze manier al gauw 65%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Het gebruik van kleureninkt is duurder.
 • Verdiep je eens in de printinstellingen. Kies bijvoorbeeld voor de optie snel printen. De print zal iets minder donker zijn, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont Sans en Garamond.
 • Print dubbelzijdig. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het net wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de prestige-pro inkjet?

Geeft de computer een bericht dat de inkt op is? Let op: Deze meldingen kun je vaak nog wel even negeren. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en ververs deze op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Lexmark Prestige Pro is een zogenoemde inkjetprinter. Dit type maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend is het belangrijk dat je weet welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Controleer het cartridgenummer of de fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Voor jouw printer is dat inkjet uit de serie prestige-pro van het merk Lexmark.
 3. Doorzoek de handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij de meeste online aanbieders als coolblue.nl en Office Centre kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn scherp geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Een uitgebreidere uitleg check je hier.

TypeKleurInfo
Lexmark Prestige Pro CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Grijsblauw en RAL 5012.
Lexmark Prestige Pro MagentaRozeRoze inkt voor Blauwlila of RAL 4001.
Lexmark Prestige Pro YellowGeelGele inkt voor o.a. Zwavelgeel en RAL 1006.
Lexmark Prestige Pro Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de prestige-pro inkjet.

Geschikte cartridges voor o.a. de prestige-pro inkjet.
Wij hebben deze achterhaald die geschikt zijn voor deze printer.

 1. Lexmark 32 + Lexmark 33
 2. Lexmark 32 Zwart
 3. Lexmark 33 Kleur


Voordelige Lexmark Prestige Pro cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te plaatsen. Verderop bieden wij een handig stappenplan zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg cartridges prestige-pro inkjet vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of computer zal een melding tonen welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het ontluchtingslabel zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en doe de klep weer dicht.

 5. Installatieproces

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Wanneer je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Lexmark Prestige Pro

Beste Lexmark Prestige Pro huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw prestige-pro inkjet? Dan is het tijd voor nieuwe patronen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en de prijs is erg concurrerend. Imitatie inkt is vaak volledig gevuld, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is vergelijkbaar met originele inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Soms toont de printer een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Deze situatie komt voor omdat Lexmark het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Dit soort storing kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Wij plaatsen in de bijgaande opsomming diverse snelle tips.

 1. Ga eerst na of je de juiste imitatie cartridge in huis hebt. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze hetzelfde is als het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je mogelijk eerst een keer printen met de originele inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het dopje / plastic hebt losgemaakt.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Zorg dat de software van de printer up to date is. Zie ook het downloadcentrum van Lexmark.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, wat te doen?
Veel printers printen geen zwart-wit wanneer een andere kleur leeg is. Dat geeft grote irritatie. Er zijn echter wel simpele hacks. Open de printinstellingen en kies voor printen in zwart-wit. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege Lexmark Prestige Pro cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de prestige-pro inkjet?
Nieuwe printers hebben een intern reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Lexmark cartridges schoonmaken is ook aan te raden. Je model vertelt je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Lexmark Prestige Pro opnieuw vullen?
Op de markt zijn navulbare producten beschikbaar. Dit zijn inktpatronen waarbij het navullen gewoon thuis kan gebeuren met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan bedrijven die hier faciliteiten voor hebben. Deze specialisten bieden goedkope namaak artikelen en geen originele Lexmark cartridge-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de prestige-pro inkjet?
Printers en scanners installeren en instellen hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans herkent een windows of Mac computer de aangesloten printer vanzelf al. Randvoorwaarde is wel het installeren van de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je via de bijgeleverde CD van Lexmark. De geldige printer drivers voor een prestige-pro inkjet staan voor je klaar op de website van Lexmark. Op de downloadpagina tref je verder handige info als handleidingen, de juiste instellingen en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de prestige-pro inkjet?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Dergelijke foutmeldingen worden verder toegelicht via officiële platformen van de leverancier. Ongemakkelijke Lexmark Prestige Pro storingen zijn; geen inkt, printkop fout, vastgelopen papier, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, wil niet printen, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De actuele Lexmark all-in-one printers werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dat wil zeggen dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De prestige-pro inkjet WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evenzeer kunnen er ook prints gemaakt worden via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Op dit moment zien we meer en meer fabrikanten waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een volle goedkope cartridge. Zodoende kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er bestaan meerdere cartridge abonnementen. Van een lage prijs (25-50 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Lexmark Prestige Pro 805
 • Plaats een reactie