bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Lexmark S315

Goedkope inkt voor de Lexmark S315 bestellen en laten bezorgen aan huis? Via Inktaanbieding.nl check je de goedkoopste leveranciers en aantrekkelijke acties voor toners en cartridges voor elke printer. Online koop je gemakkelijk goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die bedoeld zijn voor de s 315 in januari 2023. Tevens lees je op inktaanbieding.nl handige printer tips, adviezen inzake namaak inkt & technische specificaties.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €16,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de s 315: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er worden diverse soorten aangeboden: een budgetlabel of originele inkt van Lexmark.
 • Navulbare inkt is aanzienlijk voordeliger en bevat meer inkt. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Een populair patroon is de Lexmark 150 XL set.
 • Niet vergeten: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Spring direct naar: Bekijk de goedkoopste inkt voor Lexmark S315 | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt kan ik gebruiken in een s 315? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt kopen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamLexmark
Series
Modelnummer315
Type printerInkjet
Geschikte cartridgeLexmark 150 XL set
Verkoopprijs €€€

Goedkoopste Lexmark S315 printerinkt kopen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost al snel €0,05 en een afdruk met kleur gemiddeld €0,10 per printje. Door het kopen van de goedkoopste Lexmark S315 cartridges bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om daar inkt aan te schaffen is meestal nogal prijzig. Er is veel geld te besparen als je online de inktprijzen vergelijkt. Dat toont de grootste prijsvergelijking die de Consumentenbond uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Lexmark originele merkcartridges en merktoners. In de tabel hieronder tref je de meest bekende webwinkelswaar je zonder problemen snel de juiste inkt kan bestellen. Per winkel kan je bekijken of ze alternatieve inkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de s 315? In de volgende lijst tref je een aantal trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit resulteert in een besparing van zo’n 60%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Stel de printer in op bijvoorbeeld minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans of Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders kan het zijn dat deze steeds gaat reinigen.

Welke inkt kan in een s 315?

Ontvang je een seintje dat dat het inktniveau laag is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad kun je vaak nog wel even negeren. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en zet deze er pas in wanneer de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Lexmark S315 noemen we ook wel een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Begin met het bekijken welke kleur vervangen moet worden. Ook zoek je uit welk type je nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Google op het specifieke printernummer. Hier betreft het de 315 uit de serie s van Lexmark.
 3. Kijk in de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal aanbieders zoals Officesavers en printerinktshop.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Meer details vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Lexmark S315 CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Groenblauw en RAL 5011.
Lexmark S315 MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Bleekrood of RAL 4002.
Lexmark S315 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Zandgeel en RAL 1011.
Lexmark S315 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met de mogelijke inktcartridges voor de s 315.

Werkende cartridges voor de s 315.
Wij hebben de volgende achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. Lexmark 150 XL set
 2. Lexmark 150 Black
 3. Lexmark 150 Cyan
 4. Lexmark 150 Magenta
 5. Lexmark 150 Yellow


Voordelige Lexmark S315 cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te verwisselen. Hieronder plaatsen we een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges s 315 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  Je computer of laptop geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege cartridge onttrekken

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Gooi het nooit zomaar weg. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Verwijder het plasticje zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig aan en sluit de klep.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Op het moment dat je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Lexmark S315

Beste Lexmark S315 huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw s 315? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van Lexmark of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele producten.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt gedaan door betrouwbare leveranciers en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het printen met een huismerk cartridge
Wellicht krijg je een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Lexmark je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges installeert. Deze storing kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? Je leest hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de juiste kloon cartridge hebt. Noteer het modelnummer en controleer of deze strookt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij de wat meer recente printers moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Controleer nog eens of je het stukje tape helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Lexmark.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Meerdere printer schakelen de zwart-wit functie uit indien een kleurenpatroon ontbreekt. Dat is erg vervelend. Dit probleem is gelukkig wel op te lossen. Begin met het instellen van de printer op enkel zwart-wit afdrukken. Heeft je printer die keuze niet? Plak ondoorzichtige tape op de inhoudsindicator van de lege Lexmark S315 cartridge.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de s 315?
Een groot deel van de printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw Lexmark cartridges even nakijken en schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je machine heeft een melding wanneer het gereinigd moet worden. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Lexmark S315 opnieuw vullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten in de handel. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Doorgaans kan je het hervullen ook uitbesteden aan shops die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten bieden budget kloon artikelen of kostbare originele Lexmark cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een s 315?
Een printapparaat op de juiste manier installeren hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Vaak herkent jouw Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Je kunt uiteraard gebruik maken van de actuele printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden op het informatieportaal van Lexmark. De beste printer drivers die passen bij de s 315 zijn te downloaden op de website van Lexmark. Op de service- en updates pagina biedt de leverancier bovendien aanvullendedetails zoals handleiding, garantievoorwaarden, tips voor reinigen en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de s 315?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd ongelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke foutmeldingen zijn op te vragen via handleidingen van de ontwikkelaar. Irritante Lexmark S315 storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, reiniging, geen wifi, geen inkt, langzaam, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De nieuwere Lexmark all-in-one printers hebben draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De s 315 WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Op dezelfde manier kan je ook een afdruk maken via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we verschillende merken die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Je ontvangt dan om de 30 dagen, per half jaar of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige cartridge. Zodoende zit je nooit met een leeg inktpatroon en heb je de garantie dat de printer het doet. Er zijn verschillende cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot duur (meer dan 1000 prints per maand).

Plaats een reactie