bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Oki ES

Probleemloos inkt voor de Oki ES bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker bekijk je de betrouwbaarste aanbieders en aanbiedingen voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor check je vlug goedkope kleureninkt (cyaan, magenta, geel) en vanzelfsprekend zwarte inkt die werken in een es laser in maart 2023. Daarnaast bieden wij via onze specialisten tips om goedkoper te printen, adviezen betreffende klooncartridges en veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €42,25.
 • Beschikbare kleuren voor de es laser: Roze (Magenta), Geel (Yellow), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Oki.
 • Alternatieve inkt is voordeliger geprijsd en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 55%.
 • Een veel besteld artikel is de OKI 44318617-44318620 multipack.
 • Tip van de expert: bespaar met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Oki ES | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik hebben voor de es laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | Veelgestelde vragen met antwoorden

MerknaamOki
Seriees
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Geschikte tonerOKI 44318617-44318620 multipack
Gemiddelde kosten €€

Goedkoopste Oki ES printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je circa tussen de 1 en 6 eurocent en met kleur doorgaans €0,08 – €0,11 per a4. Wanneer je kiest voor de goedkoopste Oki ES toners bespaar je jaarlijks een hoop geld. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is in veel gevallen niet slim. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dit blijkt keer op keer uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Oki originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vind je de meest bekende webwinkelswaar je gerust direct inkt kunt bestellen. Per leverancier check je of ze huismerk inkt of ook merkinkt hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Zes tips voor goedkoper printen
Goedkoop printen met de es laser? Hierna communiceren we diverse trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Neem namaak inkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en je bespaart op deze manier al gauw 60%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Bekijk de verschillende printinstellingen eens. Zo kan je vaak kiezen voor de optie printen in concept. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Times New Roman.
 • Druk dubbelzijdig af. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Trek de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een es laser?

Krijg je een seintje dat de inkt op is? Advies: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang de inkt pas op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Oki ES is een zogenoemde laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Achterhaal als eerst welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend wil je weten welke inkt geschikt is. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Zoek op tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printertype. Denk dan aan laser uit de serie es van het merk Oki.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij veel online aanbieders als Easy-ink en Inktbaas.nl kom je vaak uit bij een goedkoper huismerk. Deze zijn goedkoper en beschikken over meer printvermogen. Meer details daarover vind je verderop.

TypeKleurInfo
Oki ES CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Duifblauw of RAL 5007.
Oki ES MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Beigerood en RAL 4011.
Oki ES YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelwit en RAL 1026.
Oki ES Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de es laser.

Populaire toners die passen in de es laser.
Wij hebben onderstaande achterhaald die compatibel zijn met deze printer.

 1. OKI 43487712 – 43487709 voordeelbundel
 2. OKI 43487712 toner zwart
 3. OKI 43487711 toner cyaan
 4. OKI 43487710 toner magenta
 5. OKI 43487709 toner geel


Voordelige Oki ES toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan wordt het tijd om de toner te verversen. Hierna is er een praktisch stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners es laser vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De printer of computer geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Lege toner uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal de oude patronen uit het device. Deze gooi je niet in de grijze container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Verwijder het plasticje zoals aangegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer controleert de geplaatste inkt. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt zal de storingscode verdwijnen. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Oki ES

Beste Oki ES huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw es laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft meer inhoud en heeft bijna dezelfde kwaliteit als originele inkt.

Hoe goed is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn de officiele merkproducten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt gedaan door erkende specialisten en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, wat bij de grote merken niet het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Issues bij het printen met een huismerk toner
In enkele gevallen toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Oki liever heeft dat jij hun originele toners plaatst .Dit type melding kan je doorgaans wegdrukken. Nog niet opgelost? Wij plaatsen hieronder een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Kijk of je de juiste imitatie toner in huis hebt. Noteer het modelnummer en check of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Loop nog eens na of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je dikwijls eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Pas daarna is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Check of je het dopje / plastic hebt weggedaan.
 6. Gebruik een pluisvrije doek om de contactpunten te cleanen.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van Oki.
 8. Maak de printkop schoon.

Veelgestelde vragen en problemen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, hoe kan ik dat oplossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit in de situatie waar 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Doorgaans is hier wel wat aan te doen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor printen in zwart-wit. Werkt dit niet? Plak wat schilderstape over over het venster van de lege Oki ES toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de es laser?
Nieuwe printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe voor een optimale werking van de printkop. Zodoende komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Af en toe uw Oki toners er even in en uit halen kan ook helpen. De software zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Oki ES hervullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen verkrijgbaar. We hebben het hier over speciale patronen die zelfstandig eenvoudig bij te vullen zijn met navulinkt. Vaak kan je het navullen ook laten doen bij printwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels werken met betaalbare huismerk artikelen en dus niet originele Oki toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de es laser?
Je all-in-one apparaat voorzien van nieuwe software kost tegenwoordig niet veel tijd. Over het algemeen detecteert een windows PC of Mac een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Je kunt uiteraard gebruik maken van de relevante printersoftware. De meest recente versie vind je op het gebruikersportaal van Oki. De populairste printer drivers voor je es laser kun je altijd raadplegen op de website van Oki. Hier check je verder handige hulp zoals een gebruikershandleiding, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de es laser?
Een printerstoring is irritant en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Zulke foutmeldingen kun je achterhalen via de portalen van het merk. Irritante Oki ES storingen zijn; printkop fout, reiniging, geen wifi, geen inkt, vastgelopen papier, slecht leesbare tekst, wil niet printen, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, langzaam.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwste Oki scanners en printers bieden je draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Dit heeft als voordeel dat je het apparaat ook kunt benaderen zonder kabel aan de PC of laptop. De es laser WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Evenzeer kun je eenvoudig een printopdracht versturen via de App op een tablet of smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan opvallend veel merken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan per 4 weken, om de zoveel maanden of zodra de inkt bijna op is een gevulde voordelige toner. Op die manier weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en kan je ervan uitgaan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • OKI ES 3032
 • OKI ES 7411DN
 • OKI ES 7411WT
 • Plaats een reactie