bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Oki MC

Inkt voor de Oki MC bestellen en laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vind je de goedkoopste online verkooppunten en acties voor cartridges en toners voor elke printer. Daardoor koop je vlug goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en key (zwarte) inkt die bedoeld zijn voor de mc laser in april 2023. Evenzeer ontdek je op deze pagina handige printer tips, details met betrekking tot klooninkt en technische specificaties.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €47,25.
 • Beschikbare kleuren voor de mc laser: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Er kan worden gekozen voor huismerkproducten of originele inkt van Oki.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en is volledig gevuld. Zodoende bespaar je al snel 65%.
 • Een vaak gebruikt inktproduct is de OKI 44973536 – 44973533 voordeelbundel.
 • Tip: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Spring direct naar: Bekijk de goedkoopste inkt voor Oki MC | Besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een mc laser? | Uitleg inkt vervangen | Uitleg over huismerk inkt | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerkOki
Printerseriemc
Modellaser
Soort printerLaser
Populaire tonerOKI 44973536 – 44973533 voordeelbundel
Geschatte prijs €€

Goedkoopste Oki MC printerinkt kopen (april 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je circa €0,06 en een gekeurde doorgaans €0,10 voor een a4. Door het kopen van de goedkoopste Oki MC toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een willekeurige winkel binnenlopen voor nieuwe inkt is meestal erg duur. Een lagere prijs kun je bereiken als je kiest voor een online speler. Dat toont de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Oki originele merkcartridges en merktoners. In onderstaand overzicht bekijk je erkende shops waar je probleemloos eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per website kan je bekijken of ze budget inkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een mc laser? In het lijstje hierna tref je een aantal handigheidjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor klooninkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en bespaart tot wel 65%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-modus. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, maar je verbruikt veel minder inkt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Courier en Brush Script.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Trek de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Wat is geschikte inkt voor de mc laser?

Geeft de printer een melding dat dat het inktniveau laag is? Opletten: Deze berichten zijn een schatting. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en start pas met het vervangen wanneer de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one Oki MC is een laserprinter. De printer gebruikt toners. Controleer eerst welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Hierna onderzoek je welk soort model jij nodig hebt. Daarvoor heb je eigenlijk geen advies nodig.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat laser uit de serie mc van Oki.
 3. Doorzoek de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij verschillende webshops zoals Inkclub en Printabout.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Meer details bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Oki MC CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Verblauw of RAL 5017.
Oki MC MagentaRozeRoze inkt voor met name Oriëntrood of RAL 4004.
Oki MC YellowGeelGele inkt voor onder andere Meloengeel of RAL 1024.
Oki MC Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van echt zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de mc laser.

Populaire toners voor o.a. de mc laser.
Wij hebben onderstaande geselecteerd die in jouw printer passen.

 1. OKI 45807106 toner zwart


Voordelige Oki MC toner vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Start dan het proces om de toner te wisselen. Hieronder bieden wij een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners mc laser vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De printer of PC zal een melding tonen welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het label zoals je kunt zien in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe toner in de printer plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Indien je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Oki MC

Beste Oki MC huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw mc laser? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele merkinkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn fors goedkoper. Klooninkt is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. De afdrukkosten gaan dus fors omlaag. De kwaliteit van een printje lijkt 99% op prints met originele inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen komt er een bericht met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Oki wil dat jij als consument hun merktoners gebruikt. Zo’n foutmelding kan je gewoon wegklikken. Is dat niet mogelijk? Je checkt verderop nog wat adviezen.

 1. Controleer of je de goede huismerk toner in huis hebt. Noteer het modelnummer en check of deze in lijn is met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Trek de stekker uit de printer. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vastgeklikt zit.
 4. Bij een nieuwe printer moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Loop nog eens na of je de beschermingstape hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van Oki.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Verschillende printers blokkeren de zwart-wit functie zodra 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Begin met het instellen van de printer op zwart en wit printen. Lukt dit niet? Plak een stukje tape op het plastic venstertje van de lege Oki MC toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de mc laser?
Veel all-in-one printers draaien automatisch een reinigingsprogramma om de printkop in goede conditie te houden. Zodoende blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de Oki toners even nakijken en schoonmaken kan ook helpen. Je model zal een melding tonen wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook in de standby-modus kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Oki MC bijvullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen verkrijgbaar. Dit zijn speciale patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Tevens kan je het navullen ook laten doen bij computerwinkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze specialisten faciliteren budget imitatie producten in plaats van originele Oki toner-inkt.

Wat is de meest actuele software en drivers voor de mc laser?
Je all-in-one apparaat voorzien van nieuwe software is niet heel complex meer. Normaal gesproken detecteert een Mac of windows laptop de nieuwe printer direct. Denk wel aan de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de bijgeleverde CD van Oki. De meest actuele printer drivers die geschikt zijn voor de mc laser kun je altijd raadplegen op de website van Oki. Hier tref je bovendien uitgebreide informatie als handleidingen, de juiste instellingen en hulp bij netwerkproblemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de mc laser?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes worden uitgelegd via de klantenondersteuning van de verkoper. Vaak voorkomende Oki MC storingen zijn; geen inkt, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, printkop fout, geen wifi, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet printen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige Oki printapparaten werken met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De mc laser WiFi printer is dan via internet te benaderen. Evengoed kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met smartphone apps of tablet (iPad).

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan meerdere printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch elke 8 weken, per kwartaal of zodra de inkt bijna op is een volle voordelige toner. Met die service kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Er zijn verschillende toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (50 prints per maand) tot grote abonnementen (meer dan 1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • OKI MC352DN
 • OKI MC361DN
 • OKI MC362DN
 • OKI MC363
 • OKI MC363dn
 • OKI MC 363DNW
 • OKI MC560
 • OKI MC560DN
 • OKI MC560N
 • OKI MC561DN
 • OKI MC 562DN
 • OKI MC562DNW
 • OKI MC 562W
 • OKI MC 563dn
 • OKI MC 573dn
 • OKI MC860
 • OKI MC860CDTN
 • OKI MC860CDXN
 • OKI MC860DN
 • OKI MC332DN
 • OKI MC342DN
 • OKI MC342DNW
 • OKI MC 342W
 • OKI MC351DN
 • Plaats een reactie