bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt OKI MC 562DN

Direct inkt voor de OKI MC 562DN bestellen en laten bezorgen aan huis? Op Inktaanbieding.nl tref je de betrouwbaarste leveranciers en kortingsacties voor cartridges en toners voor elke printer. Hierdoor vind je direct goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en niet te vergeten zwarte inkt die compatibel zijn met de mc 562dn in juli 2022. Daarbovenop vind je hieronder slimme bespaartips, specificaties m.b.t. imitatie inkt & bekende storingen en printer problemen.

 • Inkttoners worden al aangeboden vanaf €40,75.
 • Je hebt diverse kleuren voor de mc 562dn: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Er zijn grofweg 2 opties: een budgetlabel of originele inkt van Oki.
 • Huismerk inkt is veel voordeliger en is volledig gevuld. Dit levert een besparing op van wel 60%.
 • Een bekend inktpatroon is de OKI 44469803 – 44469704 voordeelbundel.
 • Niet vergeten: bespaar met een voordeelverpakking.

Thema’s: Vind de goedkoopste inkt voor OKI MC 562DN | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt past in de mc 562dn? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerkOki
Seriemc
Modelnummer562dn
Categorie printerLaser
Veel gebruikte tonerOKI 44469803 – 44469704 voordeelbundel
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste OKI MC 562DN printerinkt bestellen (juli 2022)

Printen is best kostbaar. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost zo’n enkele centen en een gekeurde al snel €0,11 voor een a4. Dankzij de goedkoopste OKI MC 562DN toners is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd erg duur. Het is qua prijs gunstiger wanneer je online inkt bestelt. Dit blijkt keer op keer uit de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor Oki originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel vind je de beste online aanbieders waar je moeiteloos en snel inktpatronen kunt bestellen. Per leverancier check je of ze hervulbare inkt of juist merk-inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog goedkoper printen met de mc 562dn? In onderstaande opsomming tref je de beste handigheidjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Kies voor imitatie inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 55%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kleureninkt is duur.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Kies bijvoorbeeld voor de optie milieuvriendelijk. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies een zuinig lettertype zoals Ryman Eco of Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van de stroom als je deze niet gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt heb ik nodig voor de mc 562dn?

Geeft de printer een notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Belangrijk: Inktniveau waarschuwingen kloppen nooit helemaal. Ga dus niet direct over tot het vervangen van de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en zet deze er pas in op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one OKI MC 562DN is een zogeheten laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Aansluitend wil je weten welk soort model jij nodig hebt. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Controleer het tonernummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Google op het specifieke printernummer. In dit geval de 562dn uit de serie mc van het merk Oki.
 3. Kijk in de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij de meeste online leveranciers als 123inkt en Vikingdirect.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Meer info check je hier.

TypeKleurInfo
OKI MC 562DN CyaanBlauwBlauwe inkt voor Kobaltblauw of RAL 5018.
OKI MC 562DN MagentaRozeRoze inkt voor Zuiverrood en RAL 4012.
OKI MC 562DN YellowGeelGele inkt voor Parelmoer grijs en RAL 1020.
OKI MC 562DN Key / BlackZwartZwarte inkt voor de diepste kleur zwart.
Tabel met verschillende inkttoners voor de mc 562dn.

Relevante toners die passen in de mc 562dn.
Onze expert heeft de volgende gekozen die in jouw printer passen.

 1. OKI 46508712 – 46508709 voordeelbundel
 2. OKI 46508712 toner zwart
 3. OKI 46508711 toner cyaan
 4. OKI 46508710 toner magenta
 5. OKI 46508709 toner geel


Voordelige OKI MC 562DN toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de toner te wisselen. Onderstaand zetten we een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg toners mc 562dn vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je PC / Mac toont je welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude toner verwisselen

  Open de printerkap en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het beschermmateriaal er af zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe inkttoner plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Zorg dat het goed vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer gaat nu de inkt testen. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-OKI MC 562DN

Beste OKI MC 562DN huismerk printerinkt kopen

Zit er niet meer genoeg inkt in jouw mc 562dn? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft een groter inhoud en doet het net zo goed als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn ingezamelde oude merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit proces gebeurt bij erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Een huismerk product is tot het maximale niveau vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken niet het geval is. Het is de snelste manier om goedkoper te printen. De kwaliteit van een afdruk is nagenoeg hetzelfde i.v.m. officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
In enkele gevallen heb je te maken met een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Oki eigenlijk wil dat jij hun eigen toners plaatst .Een dergelijke storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Nog niet opgelost? Je checkt hieronder nog wat adviezen.

 1. Bekijk of je de geschikte imitatie toner hebt gekocht.Vind uit welk modelnummer het is en check of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Reset de printer naar de fabrieksinstellingen. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Check of de inkttoner goed is vastgeklikt.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je vaak eerst een keer printen met de merkinkt (die is meegeleverd). Als je dat gedaan hebt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Kijk of je het lipje weg hebt gehaald.
 6. Check of de metalen contactpunten goed schoon zijn.
 7. Update de software (firmware) van de printer. Zie ook de website van Oki.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Verschillende printer schakelen de zwart-wit functie uit in het geval dat 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Is dit geen optie? Plak een zwart tapeje over het venster van de lege OKI MC 562DN toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de mc 562dn?
Veel multifunctionals passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te houden. Door deze werking zul je altijd een goede afdruk krijgen. Maandelijks de Oki toners ontdoen van stof draagt ook bij aan een langere levensduur. Het systeem heeft een melding wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de OKI MC 562DN navullen?
In de winkel zijn navulbare items voor handen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten uitvoeren door shops die hier meer ervaring mee hebben. Deze experts werken met goedkope namaak producten en geen originele Oki toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de mc 562dn?
Printers en scanners installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Meestal herkent een windows PC of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via de service en ondersteuning pagina van Oki. De geldige printer drivers voor je mc 562dn staan voor je klaar op de website van Oki. Op dit portaal vind je voorts additionele assistentie zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de mc 562dn?
Een printerstoring is ergerlijk maar is soms makkelijk op te lossen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Deze error-codes zijn te benaderen via het online portaal van het merk. Bekende OKI MC 562DN storingen zijn; geen wifi, geen inkt, reiniging, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, langzaam, slecht leesbare tekst, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen.

Kan ik via het netwerk ook printen?
De huidige Oki scanners en printers hebben draadloze netwerk opties (Airprint / Wireless printen). Groot pluspunt is dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De mc 562dn WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Daarnaast kan je eenvoudig een document of mail printen via de officiële app op een iPad of telefoon.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er bestaan meer en meer fabrikanten waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Je krijgt dan elke 8 weken, 4 keer per jaar of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een nieuwe voordelige toner. Met deze dienst beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat je ten allen tijde een afdruk kunt maken. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot grote abonnementen (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie