bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet PRO L7780

Goedkoop en snel inkt voor de HP OfficeJet PRO L7780 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker vind je de beste aanbieders en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Daardoor bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die compatibel zijn met de officejet-pro l7780 in februari 2023. Daarbovenop tref je op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, details inzake huismerk-inkt en technische specificaties.

 • Inktcartridges zijn te bestellen v.a €13,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de officejet-pro l7780: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit huismerkproducten of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is voordeliger en wordt volledig gevuld. Je bespaart tot wel 60%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 88 XL multipack.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking ben je nog goedkoper uit.

Onderwerpen: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet PRO L7780 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een officejet-pro l7780? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | FAQ (veelgestelde vragen)

MerknaamHP
Printerserieofficejet-pro
Modelnummerl7780
Type printerInkjet
Veel gebruikte cartridgeHP 88 XL multipack
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste HP OfficeJet PRO L7780 printerinkt kopen (februari 2023)

Printen is best kostbaar. Een A4-tje met tekst kost gemiddeld enkele centen en een print met kleur al gauw €0,11 per print. Met het assortiment van de goedkoopste HP OfficeJet PRO L7780 cartridges kan je al snel vele tientallen euro’s besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd erg prijzig. Je bent veel goedkoper uit als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de vergelijker hieronder vind je erkende aanbiederswaar je op een betrouwbare manier direct jouw patronen kunt kopen. Per winkel laten we zien of ze klooninkt en/of originele producten hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Nog voordeliger printen met de officejet-pro l7780? Hieronder kan je aan de slag met praktische foefjes zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit is uitstekend en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Geef de voorkeur aan de zwart-wit optie. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als beperkte kwaliteit. Je levert dan iets in op kwaliteit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Test het gebruik van lettertypes als Century Gothic of Baskerville Old Face.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik hebben voor de officejet-pro l7780?

De seintje dat dat het inktniveau laag is? Goed om te weten: Deze berichten zijn niet altijd nauwkeurig. Wij adviseren om niet meteen te vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en ververs deze op het moment dat de afdrukken te licht worden.

De all-in-one HP OfficeJet PRO L7780 betreft een inkjetprinter. Hiervoor koop je cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Vervolgens check je welke inkt geschikt is. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer of de fabriekscode. Dat staat vermeld op alle inktpatronen.
 2. Zoek op printernaam. Bijvoorbeeld l7780 uit de serie officejet-pro van HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal online leveranciers als inktcartridge store en Handyman.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn scherp geprijsd en gevuld met meer inkt. Meer informatie lees je in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet PRO L7780 CyaanBlauwBlauwe inkt voor Nachtblauw en RAL 5021.
HP OfficeJet PRO L7780 MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Karmijnrood en RAL 4011.
HP OfficeJet PRO L7780 YellowGeelGele inkt voor onder andere Groenbeige en RAL 1023.
HP OfficeJet PRO L7780 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de officejet-pro l7780.

Geschikte cartridges voor o.a. de officejet-pro l7780.
Ons systeem heeft verschillende gesignaleerd die passen in deze printer.

 1. HP 88 XL multipack
 2. HP 88 XL zwart
 3. HP 88 XL cyaan
 4. HP 88 XL magenta
 5. HP 88 XL geel


Voordelige HP OfficeJet PRO L7780 cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Gebruik dan ons stappenplan om een cartridge te vernieuwen. Onderstaand vind je adviezen met alle benodigde informatie.

Uitleg cartridges officejet-pro l7780 vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  Je computer of laptop geeft aan welke inktpatronen aan vervanging toe zijn.

 2. Oude cartridge verwijderen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg maar breng ze naar een inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het label zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe cartridge herinstalleren

  Plaats het patroon in de lege houder. Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Zodra je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt toont de printer het juiste inktniveau. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-HP OfficeJet PRO L7780

Beste HP OfficeJet PRO L7780 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw officejet-pro l7780? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Er kan worden gekozen voor: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, bevat vaak meer inkt en doet het net zo goed als originele inkt.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit navullen gebeurt vaak door gespecialiseerde organisaties en ze zijn doorgaans voordeliger. Imitatie inkt is volledig vol gevuld, wat bij de A-merken niet het geval is. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van originele inkt. 

Oplossingen op problemen met het plaatsen van huismerk cartridge
Misschien toont de printer een foutmelding bij het gebruik van imitatie inkt. Dat komt omdat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges plaatst .Een dergelijke foutcode is vaak gewoon te negeren. Nog niet opgelost? Je leest hierna nog wat adviezen.

 1. Begin met kijken of je de geschikte huismerk cartridge hebt gekocht.Zoek uit welk modelnummer erop staat en controleer of deze strookt met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Kijk of de inktcartridge goed is vastgeklikt.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je wel eens eerst een testprintje doen met de merkinkt. Pas daarna kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Onderzoek of je het plakkertje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van HP.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen en problemen

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe los ik dat op?
Verschillende printers printen geen zwart-wit als een andere kleur op is. Dit is frustrerend. Gelukkig kan je toch vaak alleen met zwarte inkt printen. Stel de printer allereerst in op puur zwart-wit printing. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige plakband op de volumelezer van de lege HP OfficeJet PRO L7780 cartridge.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de officejet-pro l7780?
Nieuwe apparaten hebben een intern reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Met behulp van dit programma blijft jouw printer in topconditie. Af en toe uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje kan ook helpen. Je printer laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet PRO L7780 hervullen?
Er zijn speciale navulbare patronen in voorraad. We bedoelen dan cartridges of toners die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Tevens kan je dit ook laten uitvoeren door shops die daar de juiste materialen voor hebben. Deze winkels verstrekken voordelige namaak producten of kostbare originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de officejet-pro l7780?
Een printapparaat installeren en instellen is sinds enkele jaren kinderspel. Normaal gesproken herkent jouw Mac of windows computer de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de meegeleverde printersoftware. Dat kun je downloaden via het downloadcentrum van HP. De populairste printer drivers die passen bij de officejet-pro l7780 staan op de website van HP. Op deze ondersteuning pagina download je daarnaast handige specificaties zoals de handleiding, tips voor reinigen en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de officejet-pro l7780?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes zijn te benaderen via de informatiefolders van het merk. Ongemakkelijke HP OfficeJet PRO L7780 storingen zijn; geen inkt, reiniging, geen wifi, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, afdrukken kost veel inkt, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, slecht leesbare tekst.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De actuele HP printers en scanners bieden je Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dat betekent dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De officejet-pro l7780 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Daarnaast kan je ook printen en scannen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er bestaan meerdere merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. De fabrikant stuurt je om de paar weken, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Je hebt diverse cartridge abonnementen. Van voordelig (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (honderden prints per maand).

Plaats een reactie