bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Oki C

Probleemloos inkt voor de Oki C bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker vind je de meest geschikte aanbieders en aanbiedingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier bestel je eenvoudig goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk zwarte inkt die past in je C laser in maart 2023. Eveneens ontdek je op deze website handige printer tips, details over klooncartridges & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €44,00.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de C laser: Geel (Yellow), Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van Oki.
 • Kloon inkt is financieel interessanter en bevat een grotere inhoud inkt. Dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Een prima artikel is de OKI 44250724 – 44250721 voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: bespaar met een voordeelverpakking.

Snelkoppelingen: Overzicht goedkoopste inkt voor Oki C | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een C laser? | Stappenplan inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamOki
PrinterserieC
Modelnummerlaser
Categorie printerLaser
Vaak gekozen tonerOKI 44250724 – 44250721 voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Oki C printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een afdruk in zwart wit kost je tegenwoordig een paar cent en een afdruk met kleur al gauw €0,15 voor een afdruk. Dankzij de goedkoopste Oki C toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een bezoek brengen aan een kleine plaatselijke winkel om nieuwe inkt te kopen is vaak nogal prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je kiest voor een online speler. Dit komt naar voren uit de prijspeiling die de Consumentenbond elk jaar uitvoert. Dit geldt in het bijzonder voor Oki originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je de grote webshopswaar je gebruiksvriendelijk binnen enkele minuten de juiste inkt kunt vinden. Per leverancier kan je bekijken of ze klooninkt of ook originele a-merk producten in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Printen voor een lage prijs met de C laser? Hieronder communiceren we een aantal handige tips zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Bestel altijd huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is gewoon een stuk duurder.
 • Ga eens aan de slag met de verschillende printerinstellingen. Zo kan je vaak kiezen voor de optie eco-modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco en Brush Script.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt heb ik nodig voor de C laser?

Geeft de printer een seintje dat dat het inktniveau laag is? Let op: Deze meldingen kloppen nooit helemaal. Vervang nooit direct de inkt. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang de inkt pas op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Oki C is een zogeheten laserprinter. Het maakt gebruik van toners. Bekijk altijd welke kleur je moet vervangen. Dan vergelijk je welke inkt geschikt is. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Google op het specifieke printernummer. Bijvoorbeeld laser uit de serie C van het merk Oki.
 3. Lees de handleiding door; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel webshops zoals Inkclub en Mediamarkt.nl vind je vaak een huismerk-alternatief. Deze zijn voordeliger en ook volledig gevuld. Een uitgebreidere uitleg bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
Oki C CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Gentiaanblauw of RAL 5002.
Oki C MagentaRozeRoze inkt voor tinten als Telemagenta en RAL 3017.
Oki C YellowGeelGele inkt voor onder andere Honinggeel en RAL 1027.
Oki C Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met kleuren inkttoners voor de C laser.

Geschikte toners voor een C laser.
Onze expert heeft de volgende gekozen die toe te passen zijn op je printer.

 1. OKI 43501902 drum


Voordelige Oki C toner vervangen

Heb jij nieuwe inkt binnen gekregen? Dan is het tijd om de toner te plaatsen. Verderop bieden wij een kort informatieblok zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners C laser vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  Je windows of mac PC toont je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal het oude patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit het plastic. Haal het beschermmateriaal er af zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe inkttoner in de printer plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Zodra je de stappen juist uitgevoerd hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Oki C

Beste Oki C huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw C laser? Dan bestel je nieuwe inkt. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Oki of huismerk toners. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, bevat vaak meer inkt en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn oorspronkelijke merkproducten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Je kunt hiervoor terecht bij erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Imitatie inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de A-merken niet altijd aan de orde is. Printen is dus een stuk goedkoper. De printkwaliteit is vrijwel hetzelfde als originele inkt. 

Issues bij het gebruiken van een huismerk toner
Misschien toont de printer een foutmelding bij het installeren van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Oki liever heeft dat jij hun originele toners toepast. Dit type melding wegklikken en doorgaan met printen. Loop je alsnog tegen problemen aan? Je leest onderstaand enkele praktische adviezen.

 1. Kijk of je de juiste kloon toner in huis hebt. Noteer het modelnummer en check of deze klopt met het origineel.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Kijk of de inkttoner goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Hierna kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Achterhaal of je het dopje / plastic hebt weggedaan.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Oki.
 8. Pleeg onderhoud aan de printkop.

Handige FAQ met veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat te doen?
Een deel van de printers weigeren zwart-wit te printen wanneer de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat is niet erg handig. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Lukt dit niet? Plak ondoorzichtige tape op de volumelezer van de lege Oki C toner.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de C laser?
Nieuwe printers gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Door deze werking blijft de print kwaliteit goed. Af en toe uw Oki toners schoonmaken met een doekje is ook aan te raden. De software vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Oki C opnieuw vullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare artikelen die je kunt kopen. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die je eenvoudig met navulinkt bijvult. Meestal kan je dit ook laten doen bij winkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven faciliteren laag geprijsde namaak producten of kostbare originele Oki toner-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een C laser?
Een printapparaat voorzien van nieuwe software kost gelukkig niet veel tijd. Meestal detecteert een Mac of windows laptop een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de up-to-date printersoftware. De meest recente versie vind je op het informatieportaal van Oki. De beste printer drivers voor de C laser vind je op de website van Oki. In het supportcenter download je daarnaast relevante ondersteuning als handleidingen, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor veelvoorkomende problemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de C laser?
Een printerstoring is vervelend en komt nooit gelegen. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Dergelijke foutmeldingen zijn op te vragen op de site van de fabrikant. Irritante Oki C storingen zijn; reiniging, geen inkt, vastgelopen papier, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, langzaam, slecht leesbare tekst, wil niet printen, wil niet scannen, cartridgeprobleem.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Oki all-in-one printers zijn uitgerust met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Dit houdt in dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De C laser WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Evengoed kan je ook een afdruk maken met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Hoe handig is een printer abonnement?
Tegenwoordig zijn er een aantal fabrikanten die handige inkt abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de paar weken, om de 3 maanden of zodra de inkt bijna op is een nieuwe voordelige toner. Met deze dienst heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en weet je zeker dat de printer altijd bruikbaar is. Er bestaan meerdere toner abonnementen. Van budget (100 prints per maand) tot wat duurdere contracten (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • OKI C710CDTN
 • OKI C710DN
 • OKI C710DTN
 • OKI C710N
 • OKI C711
 • OKI C711CDTN
 • OKI C711DN
 • OKI C711DTN
 • OKI C711N
 • OKI C8600
 • OKI C8600CDTN
 • OKI C8600DN
 • OKI C8600N
 • OKI C8800
 • OKI C8800CDTN
 • OKI C8800DN
 • OKI C8800N
 • OKI C5800
 • OKI C5800DN
 • OKI C5800N
 • OKI C5850
 • OKI C5850DN
 • OKI C5850N
 • OKI C5900
 • OKI C5900CDTN
 • OKI C5900DN
 • OKI C5900DTN
 • OKI C5900N
 • OKI C5950
 • OKI C5950CDTN
 • OKI C5950DN
 • OKI C5950DTN
 • OKI C5950N
 • OKI C610
 • OKI C610DTN
 • OKI C610N
 • OKI C710
 • OKI C3600N
 • OKI C510DN
 • OKI C511DN
 • OKI C530DN
 • OKI C531DN
 • OKI C 532dn
 • OKI C 542dn
 • OKI C5550
 • OKI C5600
 • OKI C5600DN
 • OKI C5600N
 • OKI C5650
 • OKI C5650DN
 • OKI C5650N
 • OKI C5700
 • OKI C5700DN
 • OKI C5700N
 • OKI C5750
 • OKI C5750DN
 • OKI C5750N
 • OKI C110
 • OKI C130
 • OKI C160N
 • OKI C301
 • OKI C301DN
 • OKI C310DN
 • OKI C321
 • OKI C321DN
 • OKI C3300
 • OKI C3300N
 • OKI C330DN
 • OKI C331DN
 • OKI C332
 • OKI C332dn
 • OKI C332dnw
 • OKI C3400
 • OKI C3400N
 • OKI C3450
 • OKI C3450N
 • Plaats een reactie