bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Hp OfficeJet PRO

Zonder gedoe inkt voor de Hp OfficeJet PRO bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker check je de beste online verkooppunten en kortingsacties voor printerinkt voor alle printers. Zo bekijk je gemakkelijk goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die bedoeld zijn voor de officejet-pro inkjet in april 2023. Verder lees je hieronder tips om te besparen op de printkosten, specificaties omtrent namaak inkt & printfouten en errorcodes.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €15,25.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de officejet-pro inkjet: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en bevat meer inkt. Je bespaart tot wel 55%.
 • Een prima inktpatroon is de HP 45 XL zwart.
 • Tip: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Inhoud: Overzicht goedkoopste inkt voor Hp OfficeJet PRO | Zes tips voor goedkoper printen | Wat is de juiste inkt voor de officejet-pro inkjet? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt voordelen + nadelen | FAQ met veelgestelde vragen

MerkHP
Serieofficejet-pro
Modelnummerinkjet
PrintersoortInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 45 XL zwart
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste Hp OfficeJet PRO printerinkt kopen (april 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een A4-tje met tekst kost zo’n €0,05 – €0,06 en een kleurenafdruk doorgaans €0,12 per print. Door het kopen van de goedkoopste Hp OfficeJet PRO cartridges is het eenvoudig om geld te besparen. De lokale computerwinkel bezoeken om nieuwe inkt te kopen is bijna altijd aan de prijs. Er is veel geld te besparen wanneer je online inkt bestelt. Dat blijkt uit de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit zien we het sterkst bij HP originele merkcartridges en merktoners. In de bijgaande tabel staan de meest bekende aanbiederswaar je op een gebruiksvriendelijke manier eenvoudig de juiste inkt kunt vinden. Per aanbieder tonen we of ze navulbare inkt of ook originele a-merk producten bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Besparen op de kosten van een officejet-pro inkjet? In het volgende schema communiceren we diverse adviezen om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Bestel altijd budget inkt. De printkwaliteit is vergelijkbaar en je bespaart tot wel 55%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is relatief duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Stel de printer in op bijvoorbeeld snel-modus. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ryman Eco of Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Zo kun je tot 50% papier besparen.
 • Haal de stekker uit de printer als je deze niet gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt moet ik kopen voor de officejet-pro inkjet?

Geeft de computer een berichtje dat de inktvoorraad op is? Goed om te weten: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn niet altijd nauwkeurig. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang pas op het moment dat de prints niet meer goed leesbaar zijn.

De all-in-one Hp OfficeJet PRO heet in de volksmond een inkjetprinter. Hij is uitgerust met cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Vervolgens onderzoek je welk type inkt past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Je kunt het handigste zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Je kunt ook zoeken op printer. Bijvoorbeeld inkjet uit de serie officejet-pro van het merk HP.
 3. Check de handleiding; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel online aanbieders als replacedirect en Mediamarkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn scherp geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Een uitgebreidere uitleg vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Hp OfficeJet PRO CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Azuurblauw en RAL 5019.
Hp OfficeJet PRO MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Wijnrood of RAL 3027.
Hp OfficeJet PRO YellowGeelGele inkt voor met name Meloengeel of RAL 1001.
Hp OfficeJet PRO Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met beschikbare inktcartridges voor de officejet-pro inkjet.

Erkende cartridges voor in de officejet-pro inkjet.
We hebben diverse ontdekt die werken met deze printer.

 1. HP 45 XL zwart
 2. HP 23 XL Kleur


Voordelige Hp OfficeJet PRO cartridge vervangen

Heb je de nieuwe inkt in huis? Begin dan met het stappenplan om de cartridge te vervangen. Hieronder vind je een handig stappenplan waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges officejet-pro inkjet vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je windows of mac PC geeft aan met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge verwisselen

  Open de printerkast en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Nieuwe inkt uit de verpakking halen

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder het transparante zegel zoals je kunt lezen op de verpakking.

 4. Nieuwe inktcartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze stevig vast (tot je een klik hoort) en sluit de printerkap.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer moet uiteindelijk nog het nieuwe patroon gaan valideren. Wanneer je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Hp OfficeJet PRO

Beste Hp OfficeJet PRO huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw officejet-pro inkjet? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je kunt kiezen uit: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet het net zo goed als originele inktpatronen.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn meestal gebruikte originele producten die bijgevuld en opnieuw uitgegeven worden. Dit navullen gebeurt vaak door erkende specialisten en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Huismerk-inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje komt overeen met standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Zo nu en dan komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP het liefste ziet dat jij hun originele cartridges gebruikt. Zo’n melding wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? We bieden verderop nog wat adviezen.

 1. Onderzoek of je de juiste kloon cartridge hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en kijk of deze matcht met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vastgeklikt zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Vervolgens kan alternatieve inkt in de printer worden gebruikt.
 5. Bekijk of je het beschermmateriaal los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen

Mijn printer print geen zwart omdat kleur op is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit als de blauwe, roze of gele inkt op is. Dit is frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Kies allereerst bij de printerinstellingen voor zwart en wit printen. Lukt dit niet? Plak een stukje tape op de inhoudsindicator van de lege Hp OfficeJet PRO cartridge.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de officejet-pro inkjet?
Een aanzienlijk aantal printers passen zelf een reinigingsprogramma toe zodat de printkop langer meegaat. Zodoende heb jij altijd een mooie printafdruk. Regelmatig de HP cartridges ontdoen van stof kan ook helpen. Je model vertelt je wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Hp OfficeJet PRO hervullen?
In de winkel zijn navulbare artikelen in de handel. We hebben het hier over hervulbare cartridges / toners die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Vaak kan dit ook worden gedaan door winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Deze winkels bieden aantrekkelijke kloon producten en verstrekken geen originele HP cartridge-inkt.

Kan ik zelf de software en drivers updaten voor een officejet-pro inkjet?
Een printapparaat gebruiksklaar maken doet iedereen eenvoudig zelf. Gewoonlijk herkent jouw windows of Mac computer je printer binnen enkele seconden. Vergeet echter niet de meegeleverde printersoftware. Dit is te downloaden op het informatieportaal van HP. De populairste printer drivers voor je officejet-pro inkjet staan op de website van HP. In het downloadcentrum bekijk je daarnaast bijkomende info zoals handleiding, garantievoorwaarden, reinigingstips en hulp bij technische problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de officejet-pro inkjet?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd op een verkeerd moment. Er zijn veel verschillende foutcodes geprogrammeerd. Zulke error-codes zijn te benaderen via de service en ondersteuning pagina en via supportmedewerkers. Veel voorkomende Hp OfficeJet PRO storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, slecht leesbare tekst, langzaam, cartridgeprobleem, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De huidige HP all-in-one printers werken met draadloze WiFi functionaliteiten (wireless / airprint). Groot pluspunt is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De officejet-pro inkjet WiFi printer levert dus veel tijdswinst op. Evengoed kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Vandaag de dag zien we een aantal leveranciers die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een gevulde goedkope cartridge. Zodoende kan je niet meer vergeten inkt te kopen en kan je ervan uitgaan dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal cartridge abonnementen. Van goedkoop (15 prints per maand) tot duur (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • HP OfficeJet PRO X576DW MFP
 • HP OfficeJet PRO K550
 • HP OfficeJet PRO K8600
 • HP OfficeJet PRO L7000
 • HP OfficeJet PRO L7400
 • HP OfficeJet PRO L7480
 • HP OfficeJet PRO L7500
 • HP OfficeJet PRO L7550
 • HP OfficeJet PRO L7580
 • HP OfficeJet PRO L7590
 • HP OfficeJet PRO L7650
 • HP OfficeJet PRO L7680
 • HP OfficeJet PRO L7700
 • HP OfficeJet PRO L7750
 • HP OfficeJet PRO L7780
 • HP OfficeJet PRO L7880
 • HP OfficeJet PRO X451DN
 • HP OfficeJet PRO X451DW
 • HP OfficeJet PRO X476DN MFP
 • HP OfficeJet PRO X476DW MFP
 • HP OfficeJet PRO X551DW
 • HP OfficeJet PRO 8610
 • HP OfficeJet PRO 8615
 • HP OfficeJet PRO 8620
 • HP OfficeJet PRO 8630
 • HP OfficeJet PRO 8640
 • HP OfficeJet PRO 8660
 • HP OfficeJet PRO 8700
 • HP OfficeJet PRO 8710
 • HP OfficeJet PRO 8710e
 • HP OfficeJet PRO 8715
 • HP OfficeJet PRO 8715e
 • HP OfficeJet PRO 8718
 • HP OfficeJet PRO 8719
 • HP OfficeJet PRO 8720
 • HP OfficeJet PRO 8725
 • HP OfficeJet PRO 8725e
 • HP OfficeJet PRO 8728
 • HP OfficeJet PRO 8730
 • HP OfficeJet PRO 8740
 • HP OfficeJet PRO K5400
 • HP OfficeJet PRO 6830
 • HP OfficeJet PRO 6835
 • HP OfficeJet PRO 6860
 • HP OfficeJet PRO 6950
 • HP OfficeJet PRO 6951
 • HP OfficeJet PRO 6960
 • HP OfficeJet PRO 6970
 • HP OfficeJet PRO 7720
 • HP OfficeJet PRO 7730
 • HP OfficeJet PRO 7740
 • HP OfficeJet PRO 7740WF
 • HP OfficeJet PRO 8000
 • HP OfficeJet PRO 8100
 • HP OfficeJet PRO 8210
 • HP OfficeJet PRO 8218
 • HP OfficeJet PRO 8500
 • HP OfficeJet PRO 8500A
 • HP OfficeJet PRO 8500A Plus
 • HP OfficeJet PRO 8600
 • HP OfficeJet PRO 8600 Plus
 • HP OfficeJet PRO 1150C
 • HP OfficeJet PRO 251DW
 • HP OfficeJet PRO 276DW
 • HP OfficeJet PRO 6230
 • HP OfficeJet PRO 6812
 • HP OfficeJet PRO 6815
 • HP OfficeJet PRO 6820
 • Plaats een reactie