bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet PRO L7680

Probleemloos inkt voor de HP OfficeJet PRO L7680 bestellen en laten bezorgen? Middels onze vergelijker check je de betrouwbaarste webwinkels en kortingen voor cartridges en toners voor elke printer. Zodoende bekijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en zwarte inkt die passen in de officejet-pro l7680 in januari 2023. Ook bieden wij op inktaanbieding.nl bespaartips, informatie inzake namaak inkt en problemen / printerstoringen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €12,25.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de officejet-pro l7680: Roze (Magenta), Blauw (Cyaan), Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit klooninkt of originele inkt van HP.
 • Budget inkt is financieel interessanter en wordt bovendien geheel gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een uitstekend product is de HP 88 XL multipack.
 • Niet vergeten: kies voor een voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Bestel de goedkoopste inkt voor de HP OfficeJet PRO L7680 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Wat is de juiste inkt voor de officejet-pro l7680? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen

MerkHP
Printerserieofficejet-pro
Modell7680
Categorie printerInkjet
Vaak gekozen cartridgeHP 88 XL multipack
Prijsindicatie

Goedkoopste HP OfficeJet PRO L7680 printerinkt kopen (januari 2023)

De maandelijke printkosten kunnen flink oplopen. Een afdruk in zwart wit kost zo’n €0,06 en een full-color al gauw €0,10 voor een afdruk. Door het kopen van de goedkoopste HP OfficeJet PRO L7680 cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om inkt in te kopen is in de regel erg prijzig. Je bent veel goedkoper uit als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit komt naar voren uit de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het volgende schema vind je gerenommeerde webshopswaar je gerust direct de juiste inkt kunt vinden. Per leverancier laten we zien of ze alternatieve inkt en/of originele inkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een officejet-pro l7680? Hierna check je een aantal trucs zodat jouw printkosten nog verder dalen.

 • Ga voor huismerk inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en dit geeft een besparing van wel 50%.
 • Kies indien mogelijk voor zwart-wit printen. Kleureninkt is relatief duur.
 • Kies de voordelige printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als snel printen. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Selecteer een zuinig lettertype als Ecofont Sans en Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo voorkom je onnodig reinigen.

Welke inkt heb ik nodig voor de officejet-pro l7680?

Zie je een seintje dat de inktvoorraad op is? Goed om te weten: Deze berichten blijken vaak niet te kloppen. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en vernieuw deze zodra de kwaliteit van een printje onvoldoende is.

De all-in-one HP OfficeJet PRO L7680 is een inkjetprinter. Hij print op basis van cartridges. Check eerst welke kleur vervangen moet worden. Daarna vergelijk je welk type je nodig hebt. Dit is simpel uit te zoeken.

 1. De snelste weg is te zoeken op cartridgenummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Zoals l7680 uit de serie officejet-pro van het merk HP.
 3. Bekijk de doos/handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij een aantal webwinkels als 123inkt en Alleeninkt.nl vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer ML inkt inhoud. Meer info bieden we in dit stukje.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet PRO L7680 CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Verkeersblauw en RAL 5025.
HP OfficeJet PRO L7680 MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Blauwlila en RAL 3020.
HP OfficeJet PRO L7680 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Parelmoer grijs of RAL 1012.
HP OfficeJet PRO L7680 Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de officejet-pro l7680.

Werkende cartridges die passen in de officejet-pro l7680.
Ons systeem heeft verschillende gesignaleerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. HP 88 XL multipack
 2. HP 88 XL zwart
 3. HP 88 XL cyaan
 4. HP 88 XL magenta
 5. HP 88 XL geel


Voordelige HP OfficeJet PRO L7680 cartridge vervangen

De goede inkt in huis gehaald? Dan is het tijd om de cartridge te vernieuwen. Hierna bieden wij een kort informatieblok waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges officejet-pro l7680 vervangen

 1. Welk patroon is er leeg?

  De printer of computer indiceert welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge uit het aparaat halen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de doos. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven in de bijgeleverde instructies.

 4. Nieuwe inktcartridge herinstalleren

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Op het moment dat je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-HP OfficeJet PRO L7680

Beste HP OfficeJet PRO L7680 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw officejet-pro l7680? In dat geval heb je nieuwe inkt nodig. Je hebt feitelijk 2 keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn originele merkpatronen die een tweede leven krijgen en opnieuw worden gevuld. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Deze B-merk inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken vaak niet gebeurt. Goedkoop afdrukken wordt zo een stuk eenvoudiger. De kwaliteit is nagenoeg hetzelfde i.v.m. standaard inkt. 

Veel voorkomende problemen bij het installeren van een huismerk cartridge
Misschien komt er een bericht met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat HP liever heeft dat jij hun originele cartridges koopt. Een foutmelding wegklikken en doorgaan met printen. Lukt printen dan alsnog niet? Je leest hieronder nog een aantal tips.

 1. Check of je de geschikte kloon cartridge hebt aangeschaft. Noteer het modelnummer en ga na of deze hetzelfde is als het origineel.
 2. Haal de printer van het stroomnet. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer of de inktcartridge goed vast zit en duw deze nog eens goed aan.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je wel eens eerst een testprintje doen met de merkinkt. Vervolgens is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Onderzoek of je het beschermkapje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Gebruik altijd de nieuwste software en drivers. Deze vind je op de website van HP.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Veelgestelde vragen (FAQ)

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, is dit op te lossen?
Sommige printers blokkeren de zwart-wit functie op het moment dat 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dit is frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Start met het kiezen voor enkel zwart-wit afdrukken. Geen succes? Plak wat schilderstape over over het venster van de lege HP OfficeJet PRO L7680 cartridge.

Hoe werkt het inkt reinigen met de officejet-pro l7680?
Een groot deel van de modellen gebruiken een reinigingsprogramma om de printkop schoon te houden. Door dit systeem blijft de printer mooie afdrukken maken. Soms de HP cartridges stofvrij maken met een doekje is ook aan te raden. Het systeem vertelt je als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) wordt het onderhoud uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de HP OfficeJet PRO L7680 hervullen?
Er bestaan unieke navulbare inktpatronen te koop. Het betreft hervulbare cartridges / toners die jij gewoon zelf thuis kunt bijvullen met navulinkt. Tevens kan je het navullen ook laten doen bij winkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze bedrijven verstrekken voordelige namaak artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de officejet-pro l7680?
Jouw all-in-one printer gebruiksklaar maken is sinds enkele jaren kinderspel. Doorgaans detecteert een Mac of windows computer een printer gelijk nadat deze wordt ingeschakeld. Belangrijk is wel de relevante printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de service en ondersteuning pagina van HP. De printer drivers die geschikt zijn voor de officejet-pro l7680 staan vermeld op de website van HP. Op de downloadpagina biedt de leverancier bovendien praktische ondersteuning zoals de handleiding, tips m.b.t. het onderhoud en hulp bij netwerkproblemen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de officejet-pro l7680?
Een printerstoring is irritant en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes zijn op te vragen via handleidingen van de ontwikkelaar. Ongemakkelijke HP OfficeJet PRO L7680 storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, langzaam.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De nieuwere HP printapparaten zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De officejet-pro l7680 WiFi printer kan je zo vanuit het hele huis bedienen. Evenzeer kunnen er ook prints gemaakt worden via de app op je telefoon of tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere printermerken waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Ze sturen dan 4 wekelijks, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde goedkope cartridge. Op basis daarvan kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer het doet. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van eenvoudig (tientallen prints per maand) tot duur (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie