bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet PRO 8710e

Probleemloos inkt voor de HP OfficeJet PRO 8710e bestellen en laten thuisbezorgen? Via Inktaanbieding.nl check je de meest geschikte webshops en forse kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Online bekijk je snel goedkope kleureninkt (geel, magenta, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die bedoeld zijn voor de officejet-pro 8710e in januari 2023. Daarnaast bieden wij op inktaanbieding.nl tips om te besparen op de printkosten, specificaties m.b.t. namaak inkt en bekende storingen en printer problemen.

 • Inktcartridges zijn er al vanaf €15,50.
 • Beschikbare kleuren voor de officejet-pro 8710e: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Er kan worden gekozen voor imitatie inkt of originele inkt van HP.
 • Alternatieve inkt is goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Dit resulteert in een besparing van zo’n 65%.
 • Een bekend artikel is de HP 953 XL multipack.
 • Aanbeveling: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Inhoud: Vind de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet PRO 8710e | Zes tips voor goedkoper printen | Welke inkt is geschikt voor de officejet-pro 8710e? | Hoe moet ik inkt vervangen? | Uitleg over huismerk inkt | Handige FAQ met veelgestelde vragen

MerknaamHP
Serieofficejet-pro
Model8710e
Soort printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 953 XL multipack
Geschatte prijs €€

Goedkoopste HP OfficeJet PRO 8710e printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost je om en nabij de enkele centen en een kleurenafdruk doorgaans €0,10 of nog meer per a4. Door de aankoop van de de goedkoopste HP OfficeJet PRO 8710e cartridges kan een gemiddeld huishouden jaarlijks tientallen euro’s besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is bijna altijd onverstandig. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat weten we van de jaarlijkse test van de Consumentenbond. Dit is met name zo voor HP originele merkcartridges en merktoners. In het overzicht hieronder bekijk je de meest populaire online leveranciers waar je gerust vandaag nog de juiste inkt kunt vinden. Per verkooppunt tonen we of ze hervulbare inkt en/of de officiële producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de officejet-pro 8710e? Hieronder vind je praktische trucs zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Neem klooninkt. De afdrukkwaliteit is erg goed en bespaart al snel 55%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Bij het printen kan je kiezen voor opties als milieuvriendelijk. Er wordt dan iets minder kwalitatief geprint, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ryman Eco en Calibri.
 • Druk dubbelzijdig af. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de stekker uit de printer als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is geschikte inkt voor de officejet-pro 8710e?

Zie je een bericht dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Je hoeft dus ook niet direct te handelen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang pas wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP OfficeJet PRO 8710e betreft een inkjetprinter. Deze gebruikt cartridges. Begin met het bekijken welke kleur vervangen moet worden. Aansluitend informeer je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Het beste kun je kijken naar het cartridgenummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op printernaam. Hier betreft het de 8710e uit de serie officejet-pro van HP.
 3. Check de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij verschillende online leveranciers als coolblue.nl en Paradigit kan je ook huismerk-inkt vinden. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en er zit vaak meer inkt in. Meer informatie check je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet PRO 8710e CyaanBlauwBlauwe inkt voor Groenblauw of RAL 5009.
HP OfficeJet PRO 8710e MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Oxyderood en RAL 3017.
HP OfficeJet PRO 8710e YellowGeelGele inkt voor kleuren als Maisgeel of RAL 1033.
HP OfficeJet PRO 8710e Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inktcartridges voor de officejet-pro 8710e.

Geschikte cartridges voor een officejet-pro 8710e.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die in jouw printer passen.

 1. HP 950 + HP 951 XL voordeelbundel
 2. HP 950 XL Zwart
 3. HP 951 XL Cyaan
 4. HP 951 XL Magenta
 5. HP 951 XL Geel


Voordelige HP OfficeJet PRO 8710e cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de cartridge te verwisselen. Onderstaand zetten we een handige uitleg waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg cartridges officejet-pro 8710e vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer laat een popup zien met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude cartridge uit de printer halen

  Zet de printerklep open en haal de oude patronen uit het device. Gooi ze niet zomaar in de afvalbak. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit de verpakking. Verwijder het beschermmateriaal zoals je kunt zien in de instructies.

 4. Nieuwe cartridge in de printer zetten

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de klep weer af.

 5. Installeren

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Als het allemaal gelukt is verdwijnt de foutcode. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP OfficeJet PRO 8710e

Beste HP OfficeJet PRO 8710e huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw officejet-pro 8710e? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt is soms wel de helft zo goedkoop, kan in verhouding meer printjes maken en komt vaak net zo goed uit de test als originele inktpatronen.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn oorspronkelijke merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Dit wordt geregeld door speciale bedrijven en de prijs is erg concurrerend. Deze B-merk inkt bevat altijd meer dan 90% inhoud, wat bij de A-merken er nog wel eens aan schort. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit is vrijwel hetzelfde als officiële inkt. 

Problemen bij het plaatsen van huismerk cartridge
Misschien heb je te maken met een foutmelding wanneer je een patroon plaatst met imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat HP eigenlijk wil dat jij hun eigen cartridges gebruikt. Een dergelijke foutcode kan je doorgaans wegdrukken. Blijft de printer foutcodes geven? Je leest hieronder een aantal dingen die je kunt proberen.

 1. Achterhaal of je de juiste budget cartridge hebt liggen. Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze matcht met het nummer dat de fabrikant voorschrijft.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Kijk of de inktcartridge op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je mogelijk eerst een afdruk maken met originele inkt. Wanneer dat is gelukt wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Bekijk of je het beschermkapje hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Onderhoud de printkop.

Veelgestelde vragen en technische problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit zodra een kleurenpatroon ontbreekt. Dit is frustrerend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Start met het kiezen voor puur zwart-wit printing. Blijft de printer een error geven? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege HP OfficeJet PRO 8710e cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de officejet-pro 8710e?
Een groot deel van de printproducten hebben een intern reinigingsprogramma om de printkop schoon te maken. Op deze manier zul je altijd een goede afdruk krijgen. Zo nu en dan uw HP cartridges stofvrij maken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je model laat het automatisch weten wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de slaapstand wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet PRO 8710e opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare inktpatronen in voorraad. Het betreft inktpatronen die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Tevens kan je dit ook laten doen bij bedrijven die daar de juiste materialen voor hebben. Deze shops bieden goedkope kloon producten en geen originele HP cartridge-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de officejet-pro 8710e?
Een printer voorzien van nieuwe software gaat tegenwoordig erg eenvoudig. Over het algemeen detecteert jouw Mac of windows computer je printer binnen enkele seconden. Randvoorwaarde is wel het installeren van de geldige printersoftware. De meest recente versie vind je op het gebruikersportaal van HP. De printer drivers voor een officejet-pro 8710e zijn te downloaden op de website van HP. Daar tref je ook relevante details zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor het installeren en advies over storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de officejet-pro 8710e?
Een printerstoring is ongewenst en komt altijd ongelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke error-codes zijn op te zoeken op de download- en supportpagina en via supportmedewerkers. Veel voorkomende HP OfficeJet PRO 8710e storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen inkt, geen wifi, slecht leesbare tekst, langzaam, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De huidige HP all-in-one printers bieden je Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Dat wil zeggen dat je het apparaat ook kunt benaderen vanaf jouw (onbekabelde) laptop of PC. De officejet-pro 8710e WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Evengoed kunnen er ook prints gemaakt worden via de app op je telefoon of tablet.

Wat zijn pluspunten van inkt abonnementen?
Op dit moment zien we een aantal merken en aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Het printermerk stuurt automatisch om de 30 dagen, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle goedkope cartridge. Op basis daarvan zit je nooit met een leeg inktpatroon en kan je ervan uitgaan dat de printer het doet. Maak een keuze uit velerlei cartridge abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot wat duurdere contracten (500-750 prints per maand).

Plaats een reactie