bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt HP OfficeJet PRO 8500A

Inkt voor de HP OfficeJet PRO 8500A bestellen en gratis laten bezorgen? Via Inktaanbieding.nl vergelijk je de meest geschikte aanbieders en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Op deze manier koop je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die passen in de officejet-pro 8500a in januari 2023. Daarbovenop bekijk je op deze pagina printer bespaartips, informatie met betrekking tot klooninkt en storingen en foutcodes.

 • Inktcartridges worden soms al verkocht v.a. €12,50.
 • Keuze uit diverse kleuren voor de officejet-pro 8500a: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: klooninkt of originele inkt van HP.
 • Namaak inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Dit geeft een besparing van wel 60%.
 • Een bekend product is de HP 940 XL Multipack.
 • Let op: met een voordeelverpakking kan je nog meer besparen.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor HP OfficeJet PRO 8500A | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt is goed voor een officejet-pro 8500a? | Inkt vervangen in 5 stappen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamHP
Printerserieofficejet-pro
Modelnummer8500a
Categorie printerInkjet
Vaak gekochte cartridgeHP 940 XL Multipack
Gemiddelde kosten €€ = €€€

Goedkoopste HP OfficeJet PRO 8500A printerinkt bestellen (januari 2023)

Printen kan veel geld kosten. Een gewone print met tekst (zwart-wit) kost je om en nabij de enkele centen en een full-color doorgaans €0,10 of nog meer voor een afdruk. Door gebruik te maken van de goedkoopste HP OfficeJet PRO 8500A cartridges bespaar je jaarlijks een hoop geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor een inktpatroon is in de regel een dure aangelegenheid. Een lagere prijs kun je bereiken als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit komt naar voren uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit is vooral het geval voor HP originele merktoners en merkcartridges. In het schema hierna staan de grote online aanbieders waar je gebruiksvriendelijk eenvoudig inkt kunt bestellen. Per website beschrijven we of ze namaak inkt of ook originele a-merk producten verkopen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Goedkoop printen met de officejet-pro 8500a? Hieronder kan je aan de slag met nuttige adviezen om nog voordeliger te printen.

 • Neem huismerk inkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en bespaart tot wel 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Kiezen voor kleuren printen is duurder.
 • Loop alle printinstellingen eens na. Zo kan je vaak kiezen voor de optie beperkte kwaliteit. De print zal iets minder donker zijn, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Probeer lettertypes zoals Ecofont en Calibri.
 • Print dubbelzijdig. Zo verbruik je veel minder papier.
 • Haal de stekker uit de printer wanneer deze niet wordt gebruikt. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt moet ik hebben voor de officejet-pro 8500a?

Ontvang je een melding dat de inkt op is? Tip: Inkt indicatoren kloppen nooit helemaal. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en vervang pas wanneer de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one HP OfficeJet PRO 8500A is een inkjetprinter. Hij maakt gebruik van cartridges. Onderzoek als eerste welke kleur vervangen moet worden. Hierna wil je weten welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Kijk naar het cartridgenummer of fabriekscode. Zo weet je 100% zeker dat het werkt.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Voor jouw printer is dat 8500a uit de serie officejet-pro van het merk HP.
 3. Lees de handleiding door; daar geeft fabrikant ook aan welke inkt je kunt gebruiken.

Bij veel online aanbieders als coolblue.nl en Printabout.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Dit is scherper geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer gegevens hierover vind je verderop.

TypeKleurInfo
HP OfficeJet PRO 8500A CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Briljantblauw of RAL 5026.
HP OfficeJet PRO 8500A MagentaRozeRoze inkt voor Signaalviolet en RAL 4004.
HP OfficeJet PRO 8500A YellowGeelGele inkt voor tinten als Verkeersgeel of RAL 1033.
HP OfficeJet PRO 8500A Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inktcartridges voor de officejet-pro 8500a.

Werkende cartridges voor in een officejet-pro 8500a.
Wij hebben onderstaande achterhaald die passen in deze printer.

 1. HP 940 XL Multipack
 2. HP 940 XL zwart
 3. HP 940 XL cyaan
 4. HP 940 XL magenta
 5. HP 940 XL geel


Voordelige HP OfficeJet PRO 8500A cartridge vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de cartridge te wisselen. Hieronder staat een kort informatieblok waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg cartridges officejet-pro 8500a vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De printer of PC vertelt je welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Oude cartridge onttrekken

  Doe de klep van de printer omhoog en klik de lege patronen eruit. Zet het niet bij het afval maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Verwijder verpakkingsmateriaal

  Haal de nieuwe cartridge uit het plastic. Verwijder de tape zoals weergegeven in de handleiding.

 4. Nieuwe cartridge plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Laatste controle fase

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-HP OfficeJet PRO 8500A

Beste HP OfficeJet PRO 8500A huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw officejet-pro 8500a? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van HP of huismerk cartridges. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft meer inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Hoe werkt huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk cartridges zijn ingezamelde oude merkproducten die opnieuw zijn gevuld en getest. Je kunt hiervoor terecht bij gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Een huismerk product is doorgaans 100% gevuld, terwijl dit bij originele inktpatronen soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdruk is vrijwel hetzelfde als standaard inkt. 

Oplossingen op problemen met het printen met een huismerk cartridge
In enkele gevallen krijg je een foutmelding als je wilt afdrukken met imitatie inkt. Dat komt omdat HP je wil dwingen dat jij hun eigen cartridges toepast. Deze storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Werkt dit niet? Je leest op deze pagina nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de goede huismerk cartridge hebt geplaatst.Zoek uit welk modelnummer erop staat en kijk of deze matcht met het nummer in de gebruikershandleiding.
 2. Ga de printer opnieuw opstarten. Laat deze bij voorkeur even 30 minuten uit staan.
 3. Check of de inktcartridge goed is geplaatst.
 4. Bij het in gebruik nemen van een nieuwe printer moet je soms eerst een afdruk maken met originele inkt. Pas daarna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Check of je het lipje hebt losgemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Zoek naar nieuwe drivers of printersoftware. Deze vind je op de site van HP.
 8. Inspecteer de printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Diverse printers blokkeren de zwart-wit functie zodra 1 andere kleur (magenta, cyaan, geel) op is. Dat is zeer frustrerend. Er zijn echter wel simpele hacks. Start met het kiezen voor alleen zwart. Blijft de printer een error geven? Plak een stuk donker plakband over het venster van de lege HP OfficeJet PRO 8500A cartridge.

Bestaat de optie inkt reinigen voor de officejet-pro 8500a?
Nieuwe printers passen zelf een reinigingsprogramma toe om de printkop schoon te maken. Door dit systeem zul je altijd een goede afdruk krijgen. Regelmatig de HP cartridges even nakijken en schoonmaken is ook aan te raden. De software geeft zelf aan wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de slaapstand kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Hoe kan ik de inkt voor de HP OfficeJet PRO 8500A navullen?
Er zijn speciale navulbare artikelen voor handen. Dit zijn concreet navulbare toners / cartridges die je zelf opnieuw kunt aanvullen met navulinkt. Tevens kan je het navullen ook laten doen bij organisatie die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties werken met aantrekkelijke namaak artikelen en geen originele HP cartridge-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de officejet-pro 8500a?
Je all-in-one apparaat installeren en instellen is niet heel complex meer. Normaal gesproken herkent een Mac of windows laptop de printer direct na het aansluiten. Belangrijk is wel de relevante printersoftware. De meest recente versie vind je op de download- en supportpagina van HP. De meest actuele printer drivers voor de officejet-pro 8500a kan je altijd vinden op de website van HP. In het downloadcentrum vind je tevens relevante ondersteuning zoals handleiding, garantievoorwaarden, onderhoudstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat kan ik doen bij error codes en storingen bij de officejet-pro 8500a?
Een printerstoring is ongewenst en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Dergelijke foutmeldingen worden uitgelegd via de portalen van de ontwikkelaar. Veel voorkomende HP OfficeJet PRO 8500A storingen zijn; vastgelopen papier, printkop fout, reiniging, geen wifi, geen inkt, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, wil niet scannen, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Kan ik draadloos printen en de printer aan het netwerk hangen?
De huidige HP (multifunctionele) printers zijn uitgerust met Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Groot pluspunt is dat ze ook werken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De officejet-pro 8500a WiFi printer biedt dus veel vrijheid via internet. Bovendien kan je eenvoudig een document of mail printen via de app op je telefoon of tablet.

Hoe handig is een printer abonnement?
Er bestaan verschillende merken waar je je kunt registreren voor een inkt-abonnement. Het printermerk stuurt automatisch per 4 weken, om de zoveel maanden of wanneer het inktpatroon bijna leeg is een volle voordelige cartridge. Door hiervan gebruik te maken beschik je altijd over voldoende inkt en kun jij ervan op aan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er is een ruim aanbod van cartridge abonnementen. Van voordelig (50 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie