bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Panasonic KX-MB781

Goedkoop en snel inkt voor de Panasonic KX-MB781 bestellen en gratis laten bezorgen? Door middel van onze inktvergelijker ontdek je de voordeligste webwinkels en kortingen voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Hierdoor check je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en natuurlijk de basis zwarte inkt die geldig zijn voor de kx-mb 781 in september 2021. Ook lees je via onze experts tips om te besparen op de printkosten, adviezen omtrent klooncartridges en storingen en foutcodes.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €42,25.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de kx-mb 781: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Je kunt kiezen uit het huismerk of originele inkt van Panasonic.
 • Huismerk inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een vaak gebruikt item is de Panasonic KX-FAT92X toner zwart.
 • Aanbeveling: bespaar met een voordeelverpakking.

Inhoudsopgave: Vind de goedkoopste inkt voor Panasonic KX-MB781 | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de kx-mb 781? | Stappenplan inkt vervangen | Informatie over huismerk inkt | Veelgestelde vragen (FAQ)

MerknaamPanasonic
Seriekx-mb
Model781
Type printerLaser
Geschikte tonerPanasonic KX-FAT92X toner zwart
Verwachte prijs € – €€

Goedkoopste Panasonic KX-MB781 printerinkt bestellen (september 2021)

Printen is soms niet erg voordelig. Een afdruk in zwart wit kost zo’n tussen de 1 en 6 eurocent en een print met kleur al gauw €0,10 – €0,12 voor een afdruk. Met het assortiment van de goedkoopste Panasonic KX-MB781 toners kan iedereen eenvoudig geld besparen. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken voor nieuwe inkt is in veel gevallen erg prijzig. Het is vaak extra voordelig als je online de inktprijzen vergelijkt. Dit blijkt keer op keer uit de bekende prijsvergelijking van de Consumentenbond. Dit geldt in het bijzonder voor Panasonic originele merkcartridges en merktoners. In het bijgesloten overzicht staan toonaangevende shops waar je zonder problemen snel inktpatronen kunt bestellen. Per verkooppunt noteren we of ze navulbare inkt of ook merkinkt bezorgen.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om te besparen op de printkosten
Besparen op de kosten van een kx-mb 781? In de box hieronder communiceren we nuttige trucs die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Ga voor klooninkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en zo bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Print zoveel mogelijk in het zwart of grijswaarden. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals milieuvriendelijk. Dit zorgt voor een wat lichtere print, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont en Times New Roman.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van de stroom als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is geschikt voor de kx-mb 781?

Zie je een notificatie dat de inkt vervangen moet worden? Opletten: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Vervang niet direct de toner/cartridge bij een melding. Zorg dat je vast nieuwe inkt in huis hebt en vervang de inkt pas op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Panasonic KX-MB781 is een zogeheten laserprinter. De printer gebruikt toners. Bekijk altijd welk kleurenpatroon er lees is (roze, geel, blauw of zwart). Dan is het belangrijk dat je weet welk type je nodig hebt. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printermodel. Hier betreft het de 781 uit de serie kx-mb van het merk Panasonic.
 3. Doorzoek de handleiding; daarin staan alle relevante zaken vermeld.

Bij een aantal online leveranciers als Inkclub en Inktdiscount.nl worden tevens budgetmerken verkocht. Ze zijn te koop voor interessante tarieven en ook volledig gevuld. Meer details daarover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Panasonic KX-MB781 CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Groenblauw of RAL 5017.
Panasonic KX-MB781 MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Oriëntrood of RAL 4010.
Panasonic KX-MB781 YellowGeelGele inkt voor kleuren als Saffraangeel en RAL 1020.
Panasonic KX-MB781 Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige printjes.
Tabel met verschillende inkttoners voor de kx-mb 781.

Geschikte toners voor de kx-mb 781.
Wij hebben onderstaande gedetecteerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. Panasonic KX-FAT411X toner zwart


Voordelige Panasonic KX-MB781 toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan kan je beginnen met de toner te verversen. Verderop zetten we een handig stappenplan met een concrete uitleg.

Uitleg toners kx-mb 781 vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer zal een melding tonen met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner verwisselen

  Open het middengedeelte van de printer en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Dump ze niet in de container maar lever ze in bij een winkel of inzamelpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Verwijder het ontluchtingslabel zoals je kunt zien op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het patroon in de printer. Druk deze stevig aan en sluit de printer.

 5. Inktcontrole

  De printer zal als laatste stap de geplaatste inkt gaan beoordelen. Op het moment dat je de inkt op de juiste manier geplaatst hebt geeft de printer het huidige inktniveau aan. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Panasonic KX-MB781

Beste Panasonic KX-MB781 huismerk printerinkt kopen

Onvoldoende inkt in jouw kx-mb 781? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Panasonic of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft meer inhoud en heeft dezelfde hoge kwaliteit als originele merkinkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt geregeld door erkende specialisten en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Deze B-merk inkt is tot het maximale niveau vol, wat bij de originele soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De afdrukkwaliteit is vergelijkbaar met standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk toner
In sommige gevallen laat de printer een foutmelding zien bij het gebruik van imitatie inkt. Dit is toe te schrijven aan het feit dat Panasonic liever heeft dat jij hun originele toners gebruikt. Deze storing kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? In dat geval vind je in de bijgaande opsomming nog een aantal tips.

 1. Kijk of je de goede huismerk toner hebt geplaatst.Bekijk het modelnummer op de verpakking en kijk of deze overeenkomt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Zet de printer terug naar fabrieksinstellingen. Je kunt de printer even 30 minuutjes uit laten staan.
 3. Controleer nog eens of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je wel eens eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Achterhaal of je het plakkertje weg hebt gehaald.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Update de printer software en eventuele drivers. Check de laatste versie van Panasonic.
 8. Reinig de printkop.

FAQ (veelgestelde vragen)

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers printen geen zwart-wit zodra 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Behoorlijk irritant. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Open de printinstellingen en kies voor enkel zwart-wit afdrukken. Is dit geen optie? Plak een stuk donker plakband over de sensor van de lege Panasonic KX-MB781 toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de kx-mb 781?
Het gros van de all-in-one printers hebben de ingebouwd reinigingsprogramma voor de printkop. Dankzij automatische printkopreiniging blijft de print kwaliteit goed. Maandelijks de Panasonic toners schoonmaken met een doekje is slim om te doen. Het systeem geeft zelf aan wanneer het tijd is voor de reiniging. Ook als de printer niet gebruikt wordt (standby) zal de printer regelmatig onderhoudstaken uitvoeren.

Kan ik de inkt voor de Panasonic KX-MB781 opnieuw vullen?
In de winkel zijn navulbare items beschikbaar. Dit zijn cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Vaak kan je dit ook laten uitvoeren door organisatie die hier ervaring mee hebben. Deze organisaties verstrekken budget huismerk artikelen in plaats van originele Panasonic toner-inkt.

Hoe kan ik software en drivers updaten voor de kx-mb 781?
Je all-in-one apparaat gebruiksklaar maken kost gelukkig niet veel tijd. Normaliter detecteert jouw Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Zorg wel voor de bijbehorende printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via het downloadcentrum van Panasonic. De erkende printer drivers voor je kx-mb 781 kan je altijd vinden op de website van Panasonic. Op de service- en updates pagina download je daarnaast additionele informatie zoals een gebruikershandleiding, reinigingstips en hulp voor het oplossen van problemen.

Wat zijn veel voorkomende storingen en error codes bij de kx-mb 781?
Een printerstoring is irritant en komt nooit gelegen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Dergelijke error-codes zijn op te vragen via handleidingen van de verkoper. Veel voorkomende Panasonic KX-MB781 storingen zijn; reiniging, printkop fout, geen wifi, vastgelopen papier, slechte verbinding met mobiele apparaten, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, langzaam, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De huidige Panasonic (multifunctionele) printers beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Dit heeft als voordeel dat ze ook werken vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De kx-mb 781 WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Bovendien kan je ook printen en scannen via de app op je telefoon of tablet.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere leveranciers waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. De fabrikant stuurt je per 4 weken, om de paar maand of zodra de inkt bijna op is een volle goedkope toner. Door hiervan gebruik te maken kan je niet meer vergeten inkt te kopen en heb je de garantie dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Je hebt diverse toner abonnementen. Van budget (15 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (250-1000 prints per maand).

Plaats een reactie