bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Ricoh Aficio

Zonder gedoe inkt voor de Ricoh Aficio bestellen en laten bezorgen aan huis? Middels onze vergelijker check je de betrouwbaarste webwinkels en forse kortingen voor toners en inktcartridges die passen in je printer. Zo bekijk je direct goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een aficio laser in maart 2023. Tevens ontdek je via onze experts printer bespaartips, adviezen betreffende namaak inkt en storingen en foutcodes.

 • Inkttoners zijn er al vanaf €42,50.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de aficio laser: Blauw (Cyaan), Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Zwart.
 • Meestal heb je de keuze uit voordelige namaak inkt of originele inkt van Ricoh.
 • Budget inkt is stukken goedkoper en is volledig gevuld. Reken op een besparing tot wel 60%.
 • Een bekend artikel is de Ricoh type 1250D toner zwart.
 • Advies: neem een voordeelverpakking voor extra voordeel.

Populaire thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Ricoh Aficio | Besparen op de printkosten | Welke inkt heb ik nodig voor de aficio laser? | Uitleg + info over inkt vervangen | Huismerk inkt bestellen | Veelgestelde vragen (en antwoorden)

MerknaamRicoh
Serieaficio
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Geschikte tonerRicoh type 1250D toner zwart
Vanafprijs € – €€

Goedkoopste Ricoh Aficio printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een afdruk met alleen tekst in zwart kost je circa €0,03 – €0,06en een gekeurde gemiddeld €0,11 per printje. Door gebruik te maken van de goedkoopste Ricoh Aficio toners bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak voor je inkt-aankoop is bijna altijd erg duur. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Ricoh originele merkcartridges en merktoners. In het volgende schema vind je de meest populaire online leveranciers waar je op een betrouwbare manier vandaag nog inktpatronen kunt bestellen. Per leverancier beschrijven we of ze alternatieve inkt of ook originele a-merk producten in hun aanbod hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de aficio laser? Hierna tref je verschillende slimmigheidjes om nog voordeliger te printen.

 • Ga voor huismerk inkt. Je bereikt een vergelijkbare kwaliteit en bespaart tot wel 60%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Maak gebruik van de juiste printinstellingen. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont of Brush Script.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Dit zorgt voor minder papierverspilling.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze een tijdje stil staat. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een aficio laser?

De notificatie dat de inkt op is? Advies: Inkt indicatoren blijken vaak niet te kloppen. Vervang nooit direct de inkt. Bestel wel vroegtijdig nieuwe patronen en verwissel deze direct op het moment dat de printkwaliteit onder de maat is.

De all-in-one Ricoh Aficio heet in de volksmond een laserprinter. Hij is uitgerust met toners. Check eerst welke kleur (geel, magenta, cyaan of zwart) vervangen dient te worden. Vervolgens zoek je uit welk product past. Daar kom je eenvoudig achter.

 1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printertype. Zoals laser uit de serie aficio van Ricoh.
 3. Check de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij diverse webwinkels als Inktweb.nl en Totaalinkt.shop vind je ook huismerk-varianten. Deze zijn scherp geprijsd en hebben meer volume (inhoud). Een uitgebreidere uitleg vind je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Ricoh Aficio CyaanBlauwBlauwe inkt voor o.a. Pastelblauw en RAL 5011.
Ricoh Aficio MagentaRozeRoze inkt voor onder andere Verkeersrood en RAL 3004.
Ricoh Aficio YellowGeelGele inkt voor o.a. Parelwit of RAL 1000.
Ricoh Aficio Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verkrijgbare inkttoners voor de aficio laser.

Relevante toners voor o.a. de aficio laser.
Wij hebben deze gekozen die passen in deze printer.

 1. Panasonic KX-FAT411X toner zwart


Voordelige Ricoh Aficio toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Dan is het tijd om de toner te vernieuwen. Onderstaand zetten we een overzicht zodat jij dit zelf kunt doen.

Uitleg toners aficio laser vervangen

 1. Inzicht in welke kleur(en) vervangen moeten worden

  De printer of computer vertelt je welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege toner uit de printer halen

  Open het middengedeelte van de printer en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi ze niet weg maar deponeer ze bij een inleverpunt.

 3. Open de nieuwe verpakking

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven op de verpakking.

 4. Nieuwe inkttoner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt herkennen

  De printer zal vervolgens starten met analyseren van de geplaatste inkt. Zodra je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het correcte inktniveau getoond. Eventueel kan je een testafdruk maken.

printerinkt-Ricoh Aficio

Beste Ricoh Aficio huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw aficio laser? Je zult dan even nieuwe inkt moeten halen. Er zijn grofweg 2 mogelijkheden: originele inkt van Ricoh of huismerk toners. Klooninkt zorgt voor een besparing tot wel 60%, heeft meer inhoud en biedt nagenoeg dezelfde kwaliteit als originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn meestal gebruikte originele producten die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Dit wordt gedaan door speciale bedrijven en ze zijn doorgaans voordeliger. Deze B-merk inkt is standaard voor meer dan 95% vol, terwijl je vaak ziet dat dit bij de A-merken soms niet zo is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit toont 99% overeenkomst met standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het installeren van een huismerk toner
In sommige gevallen krijg je een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Ricoh je wil dwingen dat jij hun eigen toners plaatst .Zo’n storing kan je doorgaans wegdrukken. Is dat niet mogelijk? We bieden hierna een aantal quick fixes.

 1. Kijk of je de juiste imitatie toner hebt liggen. Lees op de verpakking welk modelnummer erop staat en controleer of deze rijmt met de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Wacht even een half uurtje met opnieuw opstarten.
 3. Kijk of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je soms eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt kun jij kiezen voor alternatieve inkt.
 5. Onderzoek of je het plakkertje hebt losgemaakt.
 6. Veeg de contactpunten schoon met een droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Ricoh.
 8. Zorg voor een schone printkop.

Veelgestelde vragen van onze bezoekers

Ik kan niet zwart printen omdat de kleur leeg is, is dit op te lossen?
Veel printers printen geen zwart-wit op het moment dat 1 andere kleur (cyaan, geel, magenta) op is. Dat geeft grote irritatie. In veel gevallen is dit op te lossen. Stel de printer allereerst in op zwart en wit printen. Geen effect? Plak wat schilderstape over over het venster van de lege Ricoh Aficio toner.

Zit er een programma voor inkt reinigen op de aficio laser?
De meeste apparaten gebruiken een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zodoende blijft de print kwaliteit goed. Om de paar maanden de Ricoh toners ontdoen van stof is ook aan te raden. Je model heeft een melding als het nodig is om te reinigen. Ook wanneer de printer inactief is worden er printeronderhoud programma’s uitgevoerd.

Kan ik de inkt voor de Ricoh Aficio bijvullen?
Er zijn speciale navulbare patronen verkrijgbaar. We bedoelen dan zogenaamde hervulbare patronen die je eenvoudig met navulinkt bijvult. In veel gevallen kan dit ook worden gedaan door computerwinkels die daar de juiste materialen voor hebben. Deze experts verstrekken voordelige huismerk artikelen en verstrekken geen originele Ricoh toner-inkt.

Welke software en drivers zijn er voor de aficio laser?
Een printapparaat installeren en instellen hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Doorgaans detecteert een Mac of windows computer de printer binnen een minuut. Zorg wel voor de actuele printersoftware. De meest recente versie vind je op het gebruikersportaal van Ricoh. De betrouwbare printer drivers voor je aficio laser vind je op de website van Ricoh. Hier vind je bovendien aanvullendehulp zoals instructies, info over het reinigingsprogramma en oplossingen voor foutmeldingen.

Wat te doen bij een error code of storing bij de aficio laser?
Een printerstoring is irritant en kan voor veel problemen zorgen. Soms zijn het nietszeggende foutcodes. Zulke foutmeldingen worden uitgelegd via de informatiefolders van de ontwikkelaar. Veel voorkomende Ricoh Aficio storingen zijn; printkop fout, vastgelopen papier, geen inkt, reiniging, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, slecht leesbare tekst, wil niet scannen, langzaam.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Ricoh printers hebben Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken vanaf elk device (vaste PC, laptop of andere apparaten). De aficio laser WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kunnen er ook prints gemaakt worden vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Kan ik een inkt abonnement afsluiten?
Tegenwoordig zijn er meerdere fabrikanten die een inkt-abonnement aanbieden. De fabrikant stuurt je om de 30 dagen, halfjaarlijks of wanneer het inktpatroon bijna op is een gevulde goedkope toner. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer het doet. Je hebt diverse toner abonnementen. Voor kleine huishoudens (100 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Ricoh Aficio 1013
 • Ricoh Aficio 1013F
 • Ricoh Aficio 340
 • Ricoh Aficio 350
 • Ricoh Aficio 450
 • Plaats een reactie