bol.com-logo
inktwereld-logo
alleeninkt-logo
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Ricoh Gestetner MP

Inkt voor de Ricoh Gestetner MP bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl check je de betrouwbaarste shops en forse kortingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zo vergelijk je vandaag nog goedkope kleureninkt (magenta, cyaan, geel) en zwarte inkt die gebruikt kunnen worden in een gestetner laser in februari 2021. Daarnaast check je via onze experts tips om te besparen op de printkosten, specificaties inzake imitatie inkt en veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners worden soms al verkocht v.a. €45,50.
 • Er zijn in de basis 4 kleuren voor de gestetner laser: Zwart, Geel (Yellow), Roze (Magenta) en Blauw (Cyaan).
 • Bij de meeste webshops kan je kiezen uit het huismerk of originele inkt van Ricoh.
 • Huismerk inkt is stukken goedkoper en er zit vaak meer inkt in. Je bespaart al snel 55%.
 • Een prima item is de Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Multipack.
 • Aanrader: kies direct voor een extra grote voordeelverpakking.

Populaire thema’s: Webshops met goedkoopste inkt voor Ricoh Gestetner MP | Tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt kan in een gestetner laser? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerkRicoh
Seriegestetner
Modellaser
Soort printerLaser
Vaak bestelde tonerRicoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Multipack
Gemiddelde kosten €€€

Goedkoopste Ricoh Gestetner MP printerinkt bestellen (februari 2021)

Printen is best kostbaar. Een printje in zwart wit kost al snel een paar cent en een gekeurde al snel €0,10 voor een a4. Door middel van de goedkoopste Ricoh Gestetner MP toners bespaar je eenvoudig veel geld. Kiezen voor een lokale speciaalzaak om nieuwe inkt te kopen is meestal nogal duur. Je bent veel goedkoper uit als je het online koopt. Dat toont de jaarlijkse prijspeiling van de Consumentenbond. Dit speelt met name bij Ricoh originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel vergelijk je toonaangevende online leveranciers waar je op een betrouwbare manier direct de juiste inkt voor jouw printer kunt bestellen. Per aanbieder check je of ze klooninkt en/of originele producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Alleeninkt.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Goedkoper printen met deze bespaartips
Besparen op de kosten van een gestetner laser? In de box hieronder communiceren we belangrijke trucs die helpen om nog goedkoper te printen.

 • Bestel altijd klooninkt. De kwaliteit hiervan is erg goed en dit geeft een besparing van wel 65%.
 • Stel de printer in op “zwart-wit”. Kleureninkt is duur.
 • Printers hebben verschillende bespaaropties. Onder opties vind je verschillende instellingen zoals milieuvriendelijk. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, echter wordt er wel flink minder inkt verbruikt.
 • Kies milieuvriendelijke lettertypes zoals Ecofont Sans of Garamond.
 • Kies bij grotere documenten voor dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de printer van het net als er geen afdruktaken zijn. Zo vermijd je dat de printer te vaak reinigt (wat weer inkt kost).

Welke inkt is goed voor een gestetner laser?

Krijg je een seintje dat dat de voorraad inkt te laag is? Tip: Deze popups worden doorgaans te vroeg afgegeven. Vervang nooit direct de inkt. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en start pas met het vervangen op het moment dat de afdrukkwaliteit onaanvaardbaar is.

De all-in-one Ricoh Gestetner MP is een laserprinter. Hij print op basis van toners. Achterhaal als eerst welke kleur vervangen moet worden. Ook zoek je uit welk type inkt past. Dit kun je moeiteloos zelf doen.

 1. Het beste kun je kijken naar het tonernummer / fabriekscode. Dit is te vinden op het patroon dat nu in de printer zit.
 2. Zoek op printernaam. Voor jouw printer is dat laser uit de serie gestetner van het merk Ricoh.
 3. Bekijk de doos/handleiding; hierin is alles wat je moet weten te vinden.

Bij een aantal webwinkels als Inktweb.nl en printerinktshop.nl vind je ook huismerk-varianten. Dit is scherper geprijsd en ook volledig gevuld. Meer info lees je verderop.

TypeKleurInfo
Ricoh Gestetner MP CyaanBlauwBlauwe inkt voor tinten als Waterblauw en RAL 5003.
Ricoh Gestetner MP MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Tomaatrood en RAL 3000.
Ricoh Gestetner MP YellowGeelGele inkt voor onder andere Maisgeel of RAL 1001.
Ricoh Gestetner MP Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met diverse inkttoners voor de gestetner laser.

Werkende toners die passen in de gestetner laser.
Wij hebben deze achterhaald die toe te passen zijn op je printer.

 1. Ricoh type SP C250E voordeelbundel
 2. Ricoh type SP C250E toner zwart
 3. Ricoh type SP C250E toner cyaan
 4. Ricoh type SP C250E toner magenta
 5. Ricoh type SP C250E toner geel


Voordelige Ricoh Gestetner MP toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Gebruik dan ons stappenplan om een toner te verwisselen. Onderstaand is er een opsomming met een concrete uitleg.

Uitleg toners gestetner laser vervangen

 1. Inzicht in kleuren die je moet vervangen

  Je computer of laptop indiceert met info over de CMYK-patronen inhoud.

 2. Oude toner uit het aparaat halen

  Zet de printerklep open en haal voorzichtig het lege patroon eruit. Gooi het nooit zomaar weg. Je kunt ze afgeven bij een computerwinkel of inleverpunt.

 3. Verpakkingsmateriaal verwijderen

  Haal de nieuwe toner uit het verpakkingsmateriaal. Haal het plakkertje er af zoals dit wordt aangegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner plaatsen

  Plaats de patronen in de juiste sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit vervolgens de klep van de printer.

 5. Installeren

  De printer gaat nu starten met een validatieproces van de nieuwe inkt. Als je dit op de juiste manier hebt gedaan toont de printer het juiste inktniveau. Optioneel kan je een testprintje maken.

printerinkt-Ricoh Gestetner MP

Beste Ricoh Gestetner MP huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw gestetner laser? Dan bestel je nieuwe inkt. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Ricoh of huismerk toners. Klooninkt kan de printkosten doen dalen met wel 60%, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele producten.

Wat wordt verstaan onder huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn officiele merkartikelen die opnieuw gevuld worden met inkt. Dit wordt geregeld door gecertificeerde partijen en zijn tot wel de helft zo goedkoop. Imitatie inkt is vaak volledig gevuld, wat bij de originele niet perse het geval is. Printen is dus een stuk goedkoper. De kwaliteit van een printje is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van standaard inkt. 

Vaak voorkomende problemen rondom het printen met een huismerk toner
Soms heb je te maken met een foutmelding bij het plaatsen van imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Ricoh je wil dwingen dat jij hun eigen toners installeert. Dit soort waarschuwing kan je gewoon negeren. Werkt dit niet? We bieden op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Bekijk of je de goede navulbare toner hebt. Bekijk het modelnummer op de verpakking en controleer of deze matcht met de originele inkt.
 2. Kies ervoor de printer te resetten. Werkt het niet? Laat de printer dan 30 minuten uit staan.
 3. Bekijk of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een printer voor het eerst in gebruik neemt moet je misschien eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Als dat is gelukt is het mogelijk alternatieve inkt toe te passen.
 5. Controleer of je het kapje weg hebt gehaald.
 6. Zorg voor schone contactpunten bij het patroon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Ricoh.
 8. Reinig de verstopte printkop.

Bekijk de veelgestelde vragen

Zwart printen lukt niet i.v.m. lege kleureninkt, wat kan ik doen?
Een deel van de printers printen geen zwart-wit wanneer 1 andere kleur (cyaan, magenta, geel) op is. Dit is frustrerend. Je kunt er gelukkig wel iets aan doen. Begin met het instellen van de printer op puur zwart-wit printing. Geen effect? Plak ondoorzichtige plakband over het venster van de lege Ricoh Gestetner MP toner.

Kan ik zelf de inkt reinigen met de gestetner laser?
De meeste apparaten draaien automatisch een reinigingsprogramma om uitdroging te voorkomen. Zo blijft jouw printer in topconditie. Om de paar maanden de Ricoh toners ontdoen van stof is slim om te doen. Je product laat het automatisch weten wanneer het reinigingsprogramma moet worden uitgevoerd. Ook in de standby-modus wordt het onderhoud uitgevoerd.

Hoe kan ik de inkt voor de Ricoh Gestetner MP bijvullen?
Er bestaan unieke navulbare artikelen in voorraad. Dat zijn navulbare toners / cartridges die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. In de regel kan je het hervullen ook uitbesteden aan computerwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze organisaties faciliteren laag geprijsde namaak producten of kostbare originele Ricoh toner-inkt.

Waar kan ik actuele software en drivers downloaden voor de gestetner laser?
Een printer gebruiksklaar maken gaat vandaag de dag erg eenvoudig. Gewoonlijk herkent jouw Mac of windows computer de nieuwe printer direct. Belangrijk is wel de geldige printersoftware. Deze zijn moeiteloos te downloaden via de bijgeleverde CD van Ricoh. De meest actuele printer drivers die werken met de gestetner laser kan je altijd vinden op de website van Ricoh. Op deze ondersteuning pagina bekijk je verder uitgebreide assistentie zoals een gebruiksaanwijzing, reinigingstips en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe verhelp ik error codes en storingen bij de gestetner laser?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd op een verkeerd moment. De foutcodes zijn soms erg onduidelijk. Zulke error-codes worden verder toegelicht via de klantenondersteuning van de fabrikant. Veel voorkomende Ricoh Gestetner MP storingen zijn; geen inkt, printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, reiniging, geen wifi, langzaam, wil niet printen, wil niet scannen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem.

Hoe kan ik de printer in het netwerk opnemen?
De tegenwoordige Ricoh printersystemen zijn uitgerust met Airprint en draadloze WiFi functionaliteiten (wireless). Groot voordeel is dat je overal in huis kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De gestetner laser WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Eveneens kan er worden geprint met smartphone apps of tablet (iPad).

Is er ook een printerinkt abonnement?
Er bestaan meerdere aanbieders waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Ze sturen dan maandelijks, halfjaarlijks of op momenten dat je andere inkt nodig hebt een gevulde voordelige toner. Op die manier heb je altijd volle inktpatronen op voorraad en kun jij ervan op aan dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van voordelig (15 prints per maand) tot wat duurdere contracten (duizenden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Ricoh Gestetner MP C2800
 • Ricoh Gestetner MP C3300
 • Plaats een reactie