bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Ricoh Lanier LD

Inkt voor de Ricoh Lanier LD bestellen en gratis laten bezorgen? Met behulp van onze inktvergelijker tref je de voordeligste shops en aantrekkelijke acties voor cartridges en toners die passen in jouw printer. Daardoor bekijk je snel goedkope kleureninkt (magenta, geel, cyaan) en zwarte inkt die geldig zijn voor de lanier-ld laser in maart 2023. Eveneens doorzoek je op onze site tips om goedkoper te printen, specificaties inzake voordelen + nadelen van huismerk en veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €46,75.
 • Er zijn verschillende kleuren voor de lanier-ld laser: Blauw (Cyaan), Roze (Magenta) Geel (Yellow) en Zwart.
 • Maak een keuze uit een budgetlabel of originele inkt van Ricoh.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en bevat meer inkt. Dit levert een besparing op van wel 55%.
 • Een uitstekend patroon is de Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Multipack.
 • Aanbeveling: de beste deal is vaak een speciale voordeelverpakking.

Onderwerpen: Bestel de goedkoopste inkt voor de Ricoh Lanier LD | 6 tips om te besparen op de printkosten | Welke inkt moet ik kopen voor de lanier-ld laser? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt bekijken | FAQ met veelgestelde vragen

MerkRicoh
Serielanier-ld
Modelnummerlaser
Type printerLaser
Geschikte tonerRicoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Multipack
Gemiddelde prijs € – €€

Goedkoopste Ricoh Lanier LD printerinkt bestellen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een printje in zwart wit kost gemiddeld €0,05 en een full-color gemiddeld €0,10 of nog meer voor een afdruk. Door middel van de goedkoopste Ricoh Lanier LD toners is het eenvoudig om geld te besparen. Een merkdealer / winkel binnenlopen voor je inkt-aankoop is bijna altijd nogal prijzig. Je kunt veel geld besparen als je bij een webwinkel koopt. Dat weten we van de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit geldt in het bijzonder voor Ricoh originele merkcartridges en merktoners. In de lijst hieronder vind je toonaangevende online aanbieders waar je gerust eenvoudig de juiste inkt kan bestellen. Per verkooppunt beschrijven we of ze hervulbare inkt en/of originele inkt aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

Tips om slimmer en goedkoper te printen
Printen voor een lage prijs met de lanier-ld laser? In het lijstje hierna bieden we de beste trucs zodat jij vanaf nu nog goedkoper kunt printen.

 • Kies voor budget inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 55%.
 • Klik op “printen in zwart-wit” bij instellingen. Kleureninkt is duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als eco-modus. De afdrukkwaliteit gaat iets achteruit, echter kun je rekenen op een besparing van 10%.
 • Overweeg een lettertype als Courier of Garamond.
 • Stel de printer automatisch in op dubbelzijdig printen. Hierdoor heb je veel minder papier nodig.
 • Haal de printer van het stroomnet als deze (lange tijd) niet in gebruik wordt genomen. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt kan in een lanier-ld laser?

Krijg je een seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Inkt indicatoren zijn een schatting. Vervang nooit direct de inkt. Zorg wel dat je vast nieuwe inkt thuis hebt liggen en vervang de inkt pas wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Ricoh Lanier LD noemen we ook wel een laserprinter. Hij maakt gebruik van toners. Check eerst welke van de 4 kleuren (cyaan, geel, magenta of zwart) je moet vervangen. Hierna onderzoek je welk typenummer geschikt is. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Je kunt het handigste zoeken op tonernummer of de fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek specifiek op het modelnummer. Bijvoorbeeld laser uit de serie lanier-ld van het merk Ricoh.
 3. Bekijk de doos/handleiding; dat is het meest betrouwbare document vanuit de fabrikant.

Bij een aantal online aanbieders als replacedirect en Mediamarkt.nl kan je ook huismerk-inkt vinden. Deze zijn voordeliger en er zit vaak meer inkt in. Meer details lees je verderop.

TypeKleurInfo
Ricoh Lanier LD CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Verblauw en RAL 5000.
Ricoh Lanier LD MagentaRozeRoze inkt voor met name Verkeersrood of RAL 3009.
Ricoh Lanier LD YellowGeelGele inkt voor met name Okergeel of RAL 1001.
Ricoh Lanier LD Key / BlackZwartZwarte inkt voor het afdrukken van eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met beschikbare inkttoners voor de lanier-ld laser.

Relevante toners voor o.a. de lanier-ld laser.
Wij hebben onderstaande gesignaleerd die compatibel zijn met deze printer.

 1. Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Multipack
 2. Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Zwart
 3. Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Cyaan
 4. Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Magenta
 5. Ricoh MP C2800/C3300/C3001/C3501E Yellow


Voordelige Ricoh Lanier LD toner vervangen

Heb jij je bestelling binnen? Start dan het proces om de toner te vervangen. Onderstaand bieden wij een kort informatieblok met alle benodigde informatie.

Uitleg toners lanier-ld laser vervangen

 1. Kijk welke kleuren vervangen moeten worden

  De PC laat een popup zien welk CMYK patroon er aan vervanging toe is.

 2. Lege toner verwisselen

  Zet de printerklep open en onttrek de lege patronen uit het apparaat. Zet het niet bij het afval maar lever ze in bij een printerzaak.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner voorzichtig uit de verpakking. Verwijder het transparante zegel zoals geïnstrueerd in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner installeren

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Druk deze goed aan tot je voelt dat deze vastklikt en sluit de printerkap.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Als alles juist geplaatst is wordt het actuele inktniveau getoond. Een testafdruk geeft de laatste bevestiging.

printerinkt-Ricoh Lanier LD

Beste Ricoh Lanier LD huismerk printerinkt kopen

Kan je niet meer printen met jouw lanier-ld laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Dan moet je een keuze maken: originele inkt van Ricoh of huismerk toners. Klooninkt is tot wel 50% goedkoper, bevat vaak meer inkt en komt vaak net zo goed uit de test als inkt van het merk zelf.

Wanneer spreken we van huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die op professionele wijze worden getest, gereinigd en opnieuw gevuld. Je kunt hiervoor terecht bij gespecialiseerde organisaties en zijn tot wel 50% goedkoper. Een huismerk product is vaak volledig gevuld, wat bij de grote merken niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De kwaliteit van een afdruk is erg goed, het is nauwelijks te onderscheiden van officiële inkt. 

Problemen bij het gebruiken van een huismerk toner
In sommige gevallen heb je te maken met een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit ontstaat doordat Ricoh je wil dwingen dat jij hun eigen toners gebruikt. Een storingscode wegklikken en doorgaan met printen. Loop je alsnog tegen problemen aan? In dat geval vind je hieronder nog wat adviezen.

 1. Achterhaal of je de goede huismerk toner hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze klopt met de inkt die de fabrikant voorschrijft.
 2. Haal de printer even van het net. Soms is het goed om het apparaat 30 – 40 minuten uit te laten staan.
 3. Controleer of de inkttoner wel goed vast zit.
 4. Bij nieuwere printers moet je vaak eerst een (test)afdruk maken met de meegeleverde inkt. Wanneer dat is gelukt kan je de alternatieve inkt gebruiken.
 5. Check of je het beschermkapje los hebt gemaakt.
 6. Maak de contactpunten schoon met een zachte droge doek.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Ricoh.
 8. Voer een reinigingsprogramma uit.

Veelgestelde vragen en problemen

Zwart-wit printen wil niet omdat kleureninkt op is, hoe is dat op te lossen?
Veel printers stoppen met printen in zwart-wit als 1 andere kleur (geel, cyaan, magenta) op is. Dat is erg vervelend. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen. Open de printinstellingen en kies voor puur zwart-wit printing. Werkt dit niet? Plak een stukje tape over het venstertje van de lege Ricoh Lanier LD toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de lanier-ld laser?
Nieuwe printproducten passen zelf een reinigingsprogramma toe voor de printkop. Op deze manier blijft de print kwaliteit goed. Soms de Ricoh toners schoonmaken wordt ook geadviseerd. Je printer vertelt je wanneer het gereinigd moet worden. Ook als de printer langere tijd in de stand-by stand staat kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Ricoh Lanier LD hervullen?
Er bestaan unieke navulbare producten in de handel. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die – als ze leeg zijn – opnieuw gevuld kunnen worden met navulinkt. Ook kan dit ook worden gedaan door ondernemers die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven bieden laag geprijsde huismerken en verstrekken geen originele Ricoh toner-inkt.

Hoe werkt het updaten van software en drivers voor de lanier-ld laser?
Jouw printer installeren en klaar maken voor gebruik hoeft niet zo frustrerend meer te zijn. Gewoonlijk detecteert een windows PC of Mac je printer binnen enkele seconden. Belangrijk is wel de actuele printersoftware. Dit is te downloaden op het gebruikersportaal van Ricoh. De printer drivers voor de lanier-ld laser zijn te vinden op de website van Ricoh. Op de service- en updates pagina tref je ook additionele details als handleidingen, tips voor het installeren en het verhelpen van storingen.

Wat moet ik doen bij storingen en error codes voor de lanier-ld laser?
Een printerstoring is vervelend en komt altijd als je net iets belangrijks moet printen. Door de foutcodes weet jij waar je aan toe bent. Deze error-codes worden uitgelegd via het online portaal van de leverancier. Bekende Ricoh Lanier LD storingen zijn; slechte verbinding met mobiele apparaten, geen wifi, vastgelopen papier, printkop fout, geen inkt, langzaam, cartridgeprobleem, afdrukken kost veel inkt, wil niet printen, wil niet scannen.

Hoe installeer ik een printer in het netwerk?
De tegenwoordige Ricoh printersystemen beschikken over Wifi en Airprint voor draadloos printen. Belangrijkste voordeel hiervan is dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De lanier-ld laser WiFi printer is dan via internet te benaderen. Bovendien kunnen de printfunctionaliteiten worden gebruikt met een tablet (iPad) app of via de smartphone.

Wat is precies een printerinkt abonnement?
Op dit moment zien we steeds meer merken waar je een maandelijks inkt abonnement kunt nemen. Een winkel of fabrikant stuurt dan per 4 weken, halfjaarlijks of op het moment dat het inktniveau laag is een gevulde voordelige toner. Zodoende beschik je altijd over voldoende inkt en mag je erop vertrouwen dat de printer 100% zeker werkt. Er zijn verschillende toner abonnementen. Van goedkoop (25 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (700-1000 prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Ricoh Lanier LD 528
 • Ricoh Lanier LD 533
 • Plaats een reactie