bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Samsung CLX

Online inkt voor de Samsung CLX bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vind je de voordeligste aanbieders en acties voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Middels onze tools check je snel goedkope kleureninkt (cyaan, geel, magenta) en zwarte (key) inkt die toepasbaar zijn voor de clx laser in maart 2023. Verder ontdek je via onze specialisten slimme bespaartips, specificaties betreffende klooninkt en veel voorkomende storingen.

 • Inkttoners zijn te bestellen v.a €48,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de clx laser: Geel (Yellow), Roze (Magenta), Blauw (Cyaan) en Zwart.
 • Doorgaans zijn er twee keuzes: imitatie inkt of originele inkt van Samsung.
 • Navulbare inkt is lager geprijsd en is volledig gevuld. Hierdoor bespaar jij tot maar liefst 50%.
 • Een vaak gebruikt patroon is de Samsung CLP-P300C voordeelbundel.
 • Advies: bestel direct een voordeelverpakking voor de beste deal.

Thema’s: Bekijk de goedkoopste inkt voor Samsung CLX | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt is goed voor een clx laser? | Informatie over inkt vervangen | Huismerk inkt opties | Veelgestelde vragen van onze bezoekers

MerknaamSamsung
Serieclx
Modelnummerlaser
Soort printerLaser
Vaak gekochte tonerSamsung CLP-P300C voordeelbundel
Verwachte prijs €€€

Goedkoopste Samsung CLX printerinkt kopen (maart 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een eenvoudige zwart-wit afdruk kost je om en nabij de €0,05 – €0,06 en eentje met kleuren gemiddeld €0,10 of nog meer per print. Met het assortiment van de goedkoopste Samsung CLX toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een ouderwetse speciaalzaak bezoeken om nieuwe inkt te kopen is in veel gevallen onverstandig. Je bent veel goedkoper uit wanneer je online inkt bestelt. Dat weten we van de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit speelt met name bij Samsung originele merktoners en merkcartridges. In de bijgaande tabel check je toonaangevende online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier direct jouw patronen kunt kopen. Per website zie je of ze hervulbare inkt of ook originele a-merk producten aanbieden.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Printen voor een lage prijs met de clx laser? In onderstaande opsomming bekijk je verschillende tips & tricks om te besparen op de printkosten.

 • Neem budget inkt. De kwaliteit doet nauwelijks onder en je bespaart tot wel 65%.
 • Probeer zoveel als het kan zwart-wit te printen. Printen in kleur is nu eenmaal duur.
 • Test de diverse printinstellingen. Bij het afdrukken heb je verschillende keuzes als milieuvriendelijk. De kwaliteit is iets minder, maar het verbruikt al snel 10% minder inkt.
 • Overweeg een lettertype als Ecofont Sans of Calibri.
 • Kies voor de optie dubbelzijdig printen. Het papier dat je bespaart is aanzienlijk.
 • Haal de stekker uit de printer als deze een tijdje stil staat. Anders zal de printer onnodig vaak reinigen.

Wat is de juiste inkt voor de clx laser?

De seintje dat dat het inktpatroon leeg is? Advies: Waarschuwingen m.b.t. de inktvoorraad zijn een schatting. Wacht dus altijd even af met vervangen. Probeer altijd minimaal 1 reserve patroon te hebben en vervang de inkt pas als de kwaliteit duidelijk minder wordt.

De all-in-one Samsung CLX heet in de volksmond een laserprinter. Dit type maakt gebruik van toners. Check eerst welke kleur aan vervanging toe is. Aansluitend onderzoek je welk type je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig achterhalen.

 1. Zoek op tonernummer / fabriekscode. Dit staat op het omhulsel van het huidige patroon.
 2. Zoek op het printertype. Hier betreft het de laser uit de serie clx van het merk Samsung.
 3. Doorzoek de handleiding; hier wordt ook omschreven welke inkt geschikt is.

Bij veel online leveranciers als 112supplies en Vikingdirect.nl vind je ook huismerk-varianten. Doorgaans gunstig geprijsd en bevatten een grotere inhoud inkt. Meer details daarover check je in dit stukje.

TypeKleurInfo
Samsung CLX CyaanBlauwBlauwe inkt voor kleuren als Pastelblauw of RAL 5022.
Samsung CLX MagentaRozeRoze inkt voor o.a. Oxyderood of RAL 4011.
Samsung CLX YellowGeelGele inkt voor onder andere Grijsbeige en RAL 1011.
Samsung CLX Key / BlackZwartZwarte inkt voor het printen van tekst.
Tabel met kleuren inkttoners voor de clx laser.

Werkende toners voor in een clx laser.
We hebben diverse geselecteerd die werken met deze printer.

 1. Samsung CLT-K504S voordeelbundel
 2. Samsung CLT-K504S toner zwart
 3. Samsung CLT-C504S toner cyaan
 4. Samsung CLT-Y504S toner geel


Voordelige Samsung CLX toner vervangen

De juiste inkt gevonden? Dan wordt het tijd om de toner te vernieuwen. Hieronder is er een handig stappenplan waardoor jij het moeiteloos kunt doen.

Uitleg toners clx laser vervangen

 1. Welke kleur is aan vervanging toe?

  De printer of computer indiceert welke patronen precies vervangen moeten worden.

 2. Lege toner verwisselen

  Doe de klep van de printer omhoog en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Nieuwe inkt gebruiksklaar maken

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Haal het ontluchtingslabel er af zoals weergegeven in de gebruiksaanwijzing.

 4. Nieuwe toner in de printer zetten

  Plaats het inktpatroon in de daarvoor bedoelde sleuf. Zorg dat deze goed bevestigd zit en sluit de printer.

 5. Nieuwe inkt laden

  De printer gaat nu de inkt testen. Wanneer je dit op de juiste manier hebt gedaan wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt weer afdrukken.

printerinkt-Samsung CLX

Beste Samsung CLX huismerk printerinkt kopen

Is de inkt op van jouw clx laser? Dan ga je nieuwe inkt bestellen. Je hebt meerdere keuzes: originele inkt van Samsung of huismerk toners. Klooninkt kan een besparing opleveren van wel 60%, heeft een lager vulpercentage en zorgt doorgaans voor net zulke mooie printjes als originele inkt.

Hoe zit het met huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn in principe gerecyclede originele patronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Ze worden gefabriceerd door gecertificeerde partijen en ze zijn doorgaans voordeliger. Namaak inkt is doorgaans 100% gevuld, wat bij de grote merken niet perse het geval is. Dankzij deze producten ga je dus veel goedkoper printen. De printkwaliteit komt overeen met officiële inkt. 

Problemen bij het installeren van een huismerk toner
Wellicht krijg je een foutmelding als je wilt printen met imitatie inkt. Dit heeft te maken met het feit dat Samsung wil dat jij als consument hun merktoners plaatst .Zo’n foutcode kan je gewoon wegklikken. Blijft de printer foutcodes geven? Je treft verderop enkele praktische adviezen.

 1. Begin met kijken of je de juiste huismerk toner hebt aangeschaft. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze hetzelfde is als de fabriekscode van een origineel patroon.
 2. Start de printer opnieuw. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Check of de inkttoner op de juiste manier in de sleuf zit.
 4. Als je een nieuwe printer hebt gekocht moet je soms eerst een testprintje doen met de merkinkt. Vervolgens wordt het gedoogd om voor alternatieve inkt te kiezen.
 5. Check of je het plakkertje helemaal hebt verwijderd.
 6. Maak de contactpunten van het patroon nog eens goed schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Samsung.
 8. Kies voor printkop reinigen of spuitkanalen controleren.

Bekijk de veelgestelde vragen

De printer print geen zwart omdat de kleur op is, hoe los ik dat op?
Diverse printers printen geen zwart-wit in het geval dat de blauwe, roze of gele inkt op is. Dat geeft grote irritatie. Er bestaan meerdere lifehacks. Ga naar de instellingen van de printer en kies voor zwart en wit printen. Geen succes? Plak een stuk donker plakband over het venster van de lege Samsung CLX toner.

Hoe kan ik inkt reinigen met de clx laser?
Nieuwe all-in-one printers gebruiken een reinigingsprogramma voor een optimale werking van de printkop. Op deze manier komt er altijd een mooie printafdruk uit de machine. Om de paar maanden de Samsung toners stofvrij maken met een doekje draagt ook bij aan een langere levensduur. Je apparaat laat een popup zien als het nodig is om te reinigen. Ook als de printer uit staat (maar wel aan het de stroom zit) kunnen sommige printers de onderhoudsmodus inschakelen.

Kan ik de inkt voor de Samsung CLX hervullen?
In diverse webwinkels zijn navulbare producten in de handel. Het betreft inktpatronen met een ARC chip die bijgevuld kunnen worden met navulinkt. Daarnaast kan je dit ook laten uitvoeren door winkels die hier meer ervaring mee hebben. Deze bedrijven faciliteren budget imitatie artikelen in plaats van originele Samsung toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de clx laser?
Jouw printer op de juiste manier installeren doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans herkent jouw Mac of windows laptop je printer binnen enkele seconden. Vergeet echter niet de geldige printersoftware. De actuele versie kan je downloaden via de portalen van Samsung. De betrouwbare printer drivers voor je clx laser kan je altijd vinden op de website van Samsung. Op de update- en service pagina check je verder aanvullendespecificaties zoals een gebruikershandleiding, onderhoudstips en meer informatie rondom veel voorkomende problemen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een clx laser?
Een printerstoring is vervelend en kan voor veel problemen zorgen. De printer laat foutcodes zien. Dergelijke error-codes zijn op te vragen via de website van de verkoper. Bekende Samsung CLX storingen zijn; printkop fout, slechte verbinding met mobiele apparaten, vastgelopen papier, geen wifi, reiniging, langzaam, wil niet printen, afdrukken kost veel inkt, wil niet scannen, slecht leesbare tekst.

Kan ik de printer met het netwerk verbinden?
De beste Samsung (multifunctionele) printers beschikken over draadloze (wireless) printopties via airprint (WiFi). Dit heeft als voordeel dat je ook kunt afdrukken vanaf jouw PC / laptop die niet rechtstreeks is aangesloten. De clx laser WiFi printer kun je dan eenvoudig online bereiken. Bovendien kan je eenvoudig een document of mail printen vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Wat zijn de voordelen van een inkt abonnement?
Er zijn tegenwoordig meerdere merken en aanbieders waar je een inkt-abonnement kunt nemen. Je krijgt dan per 4 weken, om de zoveel maanden of op het moment dat het inktniveau laag is een volle voordelige toner. Zodoende weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en heb je de garantie dat de printer altijd bruikbaar is. Je kunt kiezen uit een aantal toner abonnementen. Van budget (25-50 prints per maand) tot het zakelijke aanbod (honderden prints per maand).Zoek jouw printer binnen deze serie
 • Samsung CLX 3180
 • Samsung CLX 3185
 • Samsung CLX 3185FN
 • Samsung CLX 3185FW
 • Samsung CLX 3185N
 • Samsung CLX 3185WK
 • Samsung CLX 3300
 • Samsung CLX 3305
 • Samsung CLX 3305FN
 • Samsung CLX 3305FW
 • Samsung CLX 3305W
 • Samsung CLX 4195FN
 • Samsung CLX 4195FW
 • Samsung CLX 4195N
 • Samsung CLX 6260
 • Samsung CLX 6260FD
 • Samsung CLX 6260FR
 • Samsung CLX 6260FW
 • Samsung CLX 6260ND
 • Samsung CLX 2160
 • Samsung CLX 2160N
 • Samsung CLX 3160
 • Samsung CLX 3160FN
 • Samsung CLX 3160N
 • Samsung CLX 3170FN
 • Samsung CLX 3170N
 • Samsung CLX 3175
 • Samsung CLX 3175FN
 • Samsung CLX 3175FW
 • Samsung CLX 3175N
 • Plaats een reactie