bol.com-logo
inktwereld-logo
logo-printabout
inktweb-logo
coolblue-logo

Inkt Xerox Phaser 6020BI

Inkt voor de Xerox Phaser 6020BI bestellen en laten bezorgen? Op Inktaanbieding.nl vergelijk je de voordeligste shops en aanbiedingen voor (huismerk) toners + cartridges voor jouw printer. Zo koop je vlug goedkope kleureninkt (geel, cyaan, magenta) en natuurlijk de basis zwarte inkt die past in je phaser 6020bi in december 2023. Ook tref je op deze website printer bespaartips, info met betrekking tot klooncartridges & problemen / printerstoringen.

 • Inkttoners bestel je al vanaf €50,00.
 • Afdrukken gebeurt op basis van de CMYK kleuren bij de phaser 6020bi: Zwart, Roze (Magenta), Geel (Yellow), en Blauw (Cyaan).
 • Meestal heb je de keuze uit klooninkt of originele inkt van Xerox.
 • Kloon inkt is stukken goedkoper en wordt volledig gevuld. Je bespaart al gauw 65%.
 • Een uitstekend inktproduct is de Xerox 106R02756-106R02759 voordeelbundel.
 • Tip van de specialist: bespaar met een voordeelverpakking.

Onderwerpen: Overzicht goedkoopste inkt voor Xerox Phaser 6020BI | Tips om slimmer en goedkoper te printen | Welke inkt heb ik nodig voor de phaser 6020bi? | Uitleg inkt vervangen | Huismerk inkt gebruiken | Bekijk de veelgestelde vragen

MerknaamXerox
Seriephaser
Model6020bi
Categorie printerLaser
Populaire tonerXerox 106R02756-106R02759 voordeelbundel
Geschatte prijs €€ = €€€

Goedkoopste Xerox Phaser 6020BI printerinkt bestellen (december 2023)

Printen is nu eenmaal duur. Een A4-tje met tekst kost zo’n een paar cent en een kleurenafdruk gemiddeld €0,08 – €0,11 voor een afdruk. Door het kopen van de goedkoopste Xerox Phaser 6020BI toners bespaar je eenvoudig veel geld. Een willekeurige winkel binnenlopen om daar inkt aan te schaffen is meestal erg prijzig. Het is qua prijs gunstiger als je het online koopt. Dat toont de Consumentenbond die jaarlijks een prijspeiling doet. Dit is met name zo voor Xerox originele merktoners en merkcartridges. In het bijgesloten overzicht tref je toonaangevende online leveranciers waar je op een gebruiksvriendelijke manier direct inktpatronen kunt bestellen. Per verkoper noteren we of ze huismerk inkt of ook merkinkt in het assortiment hebben.

Winkel Aanbod Beoordeling Aanbieding
Bol.com Grootste aanbod
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktwereld.nl Lage prijzen
Huismerk
Origineel
Bekijken
Go4inkt.nl Jaren ervaring
Huismerk
Origineel
Bekijken
Inktweb.nl Goede service
Huismerk
Origineel
Bekijken
Coolblue.com Snel thuisbezorgd
Huismerk
Origineel
Bekijken
Printabout.nl Bekende webwinkel
Huismerk
Origineel
Bekijken
Sneltoner.nl Ruim assortiment
Huismerk
Origineel
Bekijken

6 tips om te besparen op de printkosten
Zonder veel kosten printen met een phaser 6020bi? Hierna check je handige truukjes om nog goedkoper te kunnen printen.

 • Ga voor budget inkt. De kwaliteit doet amper onder voor merkinkt en bespaart tot wel 65%.
 • Maak gebruik van de optie “zwart-wit” printing. Kleureninkt is vele malen duurder.
 • Benut de verschillende functies van jouw printer. Kies bijvoorbeeld voor de optie minimale kwaliteit. Je merkt dat de kwaliteit wat minder is, alleen het printje heeft 10 – 15% minder inkt nodig.
 • Test het gebruik van lettertypes als Ecofont Sans of Garamond.
 • Kies voor de functie dubbelzijdig printen. Zo bereik je een lager papierverbruik.
 • Haal de printer van het net als je deze niet gebruikt. In de stand-by modus wordt vaak te vaak het reinigingsprogramma opgestart.

Welke inkt is goed voor een phaser 6020bi?

Ontvang je een melding dat de inkt vervangen moet worden? Opletten: Inkt indicatoren zijn niet altijd nauwkeurig. Je kunt dit gerust even afwachten. Zorg dat je een nieuwe cartridge/toner achter de hand hebt en verwissel deze direct wanneer de afdrukken te licht worden.

De all-in-one Xerox Phaser 6020BI is een laserprinter. De printer gebruikt toners. Controleer eerst welke kleur je moet vervangen. Ook zoek je uit welk typenummer geschikt is. Daar kan je gemakkelijk achter komen.

 1. Het makkelijkste is om te zoeken op tonernummer / fabriekscode. Dan koop je nooit het verkeerde model.
 2. Zoek op printernaam. Denk dan aan 6020bi uit de serie phaser van het merk Xerox.
 3. Check de handleiding; daar vind je ook welke patronen je kunt gebruiken.

Bij de bekende shops zoals 123inkt en Paradigit vind je vaak een huismerk-alternatief. Dit is scherper geprijsd en beschikken over meer printvermogen. Meer details bieden we verderop.

TypeKleurInfo
Xerox Phaser 6020BI CyaanBlauwBlauwe inkt voor met name Zwartblauw en RAL 5023.
Xerox Phaser 6020BI MagentaRozeRoze inkt voor kleuren als Parelmoer donkerviolet en RAL 3024.
Xerox Phaser 6020BI YellowGeelGele inkt voor o.a. Bruinbeige en RAL 1032.
Xerox Phaser 6020BI Key / BlackZwartZwarte inkt voor eenvoudige tekstpagina’s.
Tabel met verschillende inkttoners voor de phaser 6020bi.

Werkende toners voor een phaser 6020bi.
Wij hebben de volgende gekozen die werken met deze printer.

 1. Xerox 106R01630 – 106R01627 voordeelbundel
 2. Xerox toner 106R01630 toner zwart
 3. Xerox Toner 106R01627 toner cyaan
 4. Xerox Toner 106R01628 toner magenta
 5. Xerox Toner 106R01629 toner geel


Voordelige Xerox Phaser 6020BI toner vervangen

Is de nieuwe inkt thuisbezorgd? Begin dan met het stappenplan om de toner te vervangen. Hierna lees je een opsomming waar we uitleggen hoe dit werkt.

Uitleg toners phaser 6020bi vervangen

 1. Welke kleuren vervangen?

  De PC geeft aan welke van de CMYK-patronen je moet verversen.

 2. Oude toner onttrekken

  Open de printerkap en haal het oude patroon eruit. Deze gooi je niet in de grijze container. Zoek uit waar je ze het beste kunt weggooien.

 3. Pak de nieuwe inkt erbij

  Haal de nieuwe toner uit de verpakking. Verwijder de tape zoals weergegeven op het doosje.

 4. Nieuwe toner in het apparaat plaatsen

  Plaats het inktpatroon in de sleuf (onderkant naar beneden). Let er goed op dat deze goed vastklikt en sluit de klep weer af.

 5. Installatieproces

  De printer controleert de geplaatste inkt. Wanneer je alle stappen uitgevoerd hebt wordt het actuele inktniveau getoond. Je kunt nu weer printen.

printerinkt-Xerox Phaser 6020BI

Beste Xerox Phaser 6020BI huismerk printerinkt kopen

De inkt (bijna) op van jouw phaser 6020bi? Dan moet je nieuwe inkt kopen. Er zijn twee mogelijkheden: originele inkt van Xerox of huismerk toners. Klooninkt leidt tot wel 60% lagere printkosten, heeft 25% meer ml inhoud en doet qua kwaliteit eigenlijk niet onder voor originele merkinkt.

Wat is huismerk inkt?
Gerecyclede huismerk toners zijn originele merkpatronen die opnieuw gevuld worden met inkt. Je kunt hiervoor terecht bij betrouwbare leveranciers en zijn vaak een keer zo goedkoop vergeleken met het A-merk. Namaak inkt is vaak volledig gevuld, terwijl dat bij officiële merkproducten vaak niet gebeurt. De printkosten dalen dus aanzienlijk. De afdruk lijkt 99% op prints met standaard inkt. 

Wat doe doen bij problemen met het plaatsen van huismerk toner
Zo nu en dan laat de printer een foutmelding zien als je wilt printen met imitatie inkt. Dit probleem ontstaat doordat Xerox het liefste ziet dat jij hun originele toners installeert. Een melding kan je gewoon wegklikken. Werkt dit niet? Dan vind je op deze pagina een aantal oplossingen die je kunt proberen.

 1. Ga eerst na of je de goede huismerk toner in huis hebt. Vind uit welk modelnummer het is en ga na of deze hetzelfde is als het origineel.
 2. Trek de stekker uit de printer. Het kan helpen om de printer even 15 – 30 minuten uit te laten.
 3. Controleer of de inkttoner goed is geplaatst.
 4. Bij nieuwere printers moet je dikwijls eerst een afdruk maken met originele inkt. Hierna is het gebruik van alternatieve inkt mogelijk.
 5. Kijk of je het beschermingsmateriaal hebt weggedaan.
 6. Maak de contactpunten voorzichtig schoon.
 7. Check de actuele versie van de printersoftware en drivers. Bekijk de website van Xerox.
 8. Mogelijk is de printkop verstopt. Start het reinigingsprogramma.

Veelgestelde vragen met antwoorden

Ik kan geen zwart-wit printen omdat kleureninkt op is, wat kan ik doen?
Sommige printer schakelen de zwart-wit functie uit als 1 andere kleur (geel, magenta, cyaan) op is. Dat is zeer frustrerend. Dit is soms eenvoudig op te lossen. Selecteer in de printer de mogelijkheid voor alleen zwart. Geen effect? Plak een stuk donker plakband op de inhoudsindicator van de lege Xerox Phaser 6020BI toner.

Waarmee kan ik de inkt reinigen voor de phaser 6020bi?
Het gros van de printers beschikken over een reinigingsprogramma zodat de printkop langer meegaat. Zo heb jij altijd een mooie printafdruk. Soms de Xerox toners stofvrij maken met een doekje is ook een goed idee. Je model toont je wanneer het tijd is om te reinigen. Ook in de standby-modus kan uw printer zelf onderhoud uitvoeren.

Hoe kan ik de inkt voor de Xerox Phaser 6020BI bijvullen?
Bij veel organisaties zijn navulbare items beschikbaar. Dit zijn concreet cartridges of toners die je simpel met navulinkt kunt bijvullen. Tevens wordt dit ook gedaan door printwinkels die hier faciliteiten voor hebben. Deze winkels bieden voordelige namaak producten of dure originele Xerox toner-inkt.

Wat zijn de actuele software en drivers voor de phaser 6020bi?
Een printer installeren en instellen doet iedereen eenvoudig zelf. Doorgaans detecteert een windows laptop of Mac de aangesloten printer vanzelf al. Denk wel aan de bijbehorende printersoftware. Deze kan je downloaden en installeren via het downloadcentrum van Xerox. De geldige printer drivers voor de phaser 6020bi staan vermeld op de website van Xerox. Op dit portaal tref je verder bijkomende details zoals een gebruiksaanwijzing, tips voor reinigen en advies over storingen.

Hoe vind ik oplossingen bij storingen en error codes voor een phaser 6020bi?
Een printerstoring is ergerlijk en komt vaak net voor als het even niet uitkomt. Vaak komen er een foutcodes in beeld. Dergelijke error-codes worden verder toegelicht via de website en via de klantenservice. Bekende Xerox Phaser 6020BI storingen zijn; reiniging, printkop fout, geen inkt, geen wifi, slechte verbinding met mobiele apparaten, wil niet printen, slecht leesbare tekst, cartridgeprobleem, langzaam, afdrukken kost veel inkt.

Hoe hang ik de printer aan mijn netwerk?
De actuele Xerox printersystemen bieden je Airprint en Wifi zodat je ook draadloos kunt afdrukken. Dat betekent dat je ook kunt printen vanaf jouw laptop of PC, maar dan zonder kabel. De phaser 6020bi WiFi printer bespaart je dus heel veel tijd. Tevens kan je ook een afdruk maken vanaf apps op de telefoon of iPad / tablet.

Is er ook een printerinkt abonnement?
De laatste jaren zien we opvallend veel aanbieders die speciale inkt-abonnementen aanbieden. Een winkel of fabrikant stuurt dan maandelijks, per half jaar of wanneer het inktpatroon bijna op is een nieuwe voordelige toner. Met deze dienst weet je zeker dat je altijd over voldoende inkt beschikt en mag je erop vertrouwen dat de printer alle functionaliteiten behoudt. Maak een keuze uit velerlei toner abonnementen. Van goedkoop (15 prints per maand) tot plans voor grote bedrijven (700-1000 prints per maand).

Plaats een reactie